Alt du trenger å vite før Norwich - Liverpool

Hvem er skadet, hva sier managerne og hvordan ser statistikken ut? Her har vi samlet alt du trenger å vite før Norwich - Liverpool.

Det er duket for sesongens første kamp for Liverpool i årets Premier League-sesong. Første serierunde er allerede godt på vei når avspark går på Carrow Road for kampen mellom Norwich og Liverpool 18.30 lørdag kveld.

I denne saken har vi samlet alt du trenger å vite før kampen. Bla deg gjennom forhåndsstoffet her og lad opp til kamp!

Hva sier managerne?

– Du kan argumentere for at det ikke er den enkleste starten, men jeg trenger ikke å forklare terminlista. Vi må spille to ganger mot alle lag, hjemme og borte. Vi vil forsøke å være på vårt beste i alle kampene. Vi går inn for å prøve å vinne, sa Daniel Farke på fredagens pressekonferanse.

Norwich er tilbake i Premier League under ledelse av samme mann som sist de var i det gode selskap for to år siden. 

– Vi møter en verdensklasseklubb, med verdensklassespillere, en verdensklassetrener og verdensklassefans. For Liverpool er det ikke så lett å hente inn spillere som er bedre enn dem de allerede har, sa Farke. 

Les mer fra Farkes pressekonferanse i denne saken.

På Jürgen Klopps pressekonferanse gikk det for det meste i snakk om overganger, noe han til slutt så seg lei av. Han fikk også spørsmål om hvordan det blir å spille foran supporterne igjen. 

– Treningskampene er over. Vi spiller for poeng og for drømmene til våre supportere. Norwich-fansen vil være like desperate som våre fans etter å være tilbake. Vi må være klare for en skikkelig kamp, sa Klopp.

– Vi har ventet like lenge som fansen på dette. Preseason er til for å finne ut av ting. Den var bra, men jeg er også sikker på at andre lag har hatt en bra sommer. Det viktigste er at vi er klare for spill. Intensiteten er helt annerledes nå som alvoret starter, sa han.

Les mer fra Klopps pressekonferanse her.

Hvem er skadet?

Sesongoppkjøringen har ikke vært av det rolige slaget for Norwich, som har hatt mye uflaks i form av både skader og koronasmitte. 

Hele ni spillere står i fare for å måtte stå over kampen. Les hvem det er i denne saken.

For Liverpools del er det klart at Andy Robertson og Curtis Jones må stå over med skade, mens det blir spennende å se om spillerne som har hatt kort oppkjøring blir involvert i lørdagens kamp. Her kan du lese hva Jürgen Klopp sier om skadesituasjonen.

Hvordan har sesongoppkjøringen vært? 

Vi nevnte at Norwich har slitt med mye skader og koronatrøbbel, men i treningskampene har det stort sett gått veldig bra. I hvert fall helt frem til generalprøven mot Newcastle forrige helg, da de tapte hele 3-0. 

For Liverpools del har oppkjøringen bestått av en del kortere kamper. De har spilt både 30- og 60-minuttere. I generalprøven forrige helg ble det spilt to kamper på Anfield mot spansk motstand, og det var mye spennende å ta med seg fra de to kampene. 

Her har vi lagd en oversikt over hvordan samtlige Premier League-lag har gjort det i sine treningskamper. 

Blir det nok en målfest?

Liverpool under Jürgen Klopps ledelse har for vane å bøtte inn mål når det er åpningskamp i Premier League. Siden tyskeren tok over har det ikke blitt et eneste tap, og kampene har hatt et målsnitt på 5,8. Husker du noen av målfestene?

En mann som liker sesongåpninger er Mohamed Salah. Han scorer alltid når det er åpningskamp. I fjor ble det hattrick mot Leeds. Året før ble det scoring mot Norwich. Nå kan han bli den første til å score i fem åpningskamper på rad.

Våre innsiktssaker

Ønsker du mer godt lesestoff mens du lader opp til kamp, anbefaler vi noe av vårt stoff som er eksklusivt for supporterklubbens medlemmer. 

For eksempel Torbjørn Flatins kommentar om forhåpningene vi har før sesongen 2021/22. 

Eller et tilbakeblikk på kampen mot Norwich for to år siden og hvordan Liverpool-laget har endret seg siden den gang.

Vi har også intervjuet Norwich-supporter og TV 2-kommentator Kasper Wikestad og hørt hva han tenker om kampen.

Dessuten har vi sett på hvordan ekspertene ser på årets sesong og hvor de tror Liverpool kommer til å havne.

Hvem skal starte?

Klokken 17.30 kommer lagoppstillingen Jürgen Klopp har valgt. Vi har allerede presentert hvem supporterne håper skal starte ligaåpningen mot Norwich. 

Folkets lag finner du her!