Alt du trenger å vite før oppgjøret på St. James' Park: Eddie Howe og Newcastle har snudd sesongen helt etter nyttår

Det er et ganske så annerledes Newcastle som venter Liverpool i dag.

Liverpool er ligaens store formlag, men dagens motstander er ikke langt bak.

Hva sier managerne?

– De hentet noen nye spillere, og denne sesongen gjorde de kloke signeringer. Det var spillere der fra før som har vokst til å bli selvsikre spillere. Små endringer kan ha stor betydning, svarte Jürgen Klopp da han fikk spørsmål om «nye» Newcastle.

– De er i strålende form. Analysemøtet begynner med å se på de siste ti-tolv kampene, og det er mye grønt. De er i en god periode, og Eddie har gjort en god jobb. De signerte en av våre analytikere også!

På forhånd er dette en kamp flere Liverpool-supportere har blinket ut med potensielle varsellamper.

44 år gamle Eddie Howe er mannen som har klart å snu lykken på Tyneside, men han vet at i dag venter et beist av en motstander.

– Jeg tror Liverpool og Manchester City er det vanskeligste du kan møte, og tabellen viser det, svarte han på pressekonferansen.

Spesielt hjemme er det ikke noe å si på formen. De seks siste på eget gress har endt med full pott for Howes menn.

– Hjemmeformen vår har vært veldig bra og atmosfæren har vært brilliant. Jeg forventer at den blir det i morgen også, for det trenger vi når vi skal opp mot et av verdens beste lag.

– For min del fungerer det begge veier. Forrige helg hadde vi midtukekamp før, Norwich hadde ikke. Liverpool er vant til de fysiske forventningene og det har ikke ødelagt noe som helst for dem denne sesongen. Vi er forberedt på å møte Liverpool på sitt beste.

De røde kjemper fortsatt på alle fronter, og drømmen om en utrolig kvadrupel lever, noe Howe lar seg imponere av.

– Det er utrolig for dem. Det som imponerer meg mest er lysten i hver eneste kamp. Lag har stilt opp ulikt mot dem flere ganger og de finner alltid en vei igjennom. Jeg må gi en stor applaus til deres treningsapparat,

Hvordan er skadesituasjonen?

Jürgen Klopp har en skadebekymring før tidlig avspark lørdag. Det er Roberto Firmino, som fortsatt sliter med fotskaden han pådro seg på tampen mot Manchester City i FA-cupen.

– Det er ikke snakk om en alvorlig skade for Bobby, men det tar lenger tid enn vi hadde trodd. Han blir ikke klar til i morgen, og vi må finne ut hvordan vi kan få ham frisk igjen, kommenterte Klopp om angriperen som nå har vært ute i to uker.

– Kostas var tilbake i trening i går, men Curtis har ikke trent ennå, forklarte Klopp om de to som var syke mot Villarreal.

For Newcastle mangler karer som Kieran Trippier, Jamal Lewis, Ryan Fraser og Callum Wilson. Førstnevnte og sistnevnte skal være nærme comeback, men 13:30-kampen kommer i tidligste laget for duoen. Derimot boostes de av at Fabian Schär denne uka signerte en kontraktsforlengelse.

– Jeg er storfornøyd med han. Utenfor banen har han også vært den ultimate proff. Han er veldig dedikert og en stor del av lederskapet i laget. Han er en rollemodell som de yngre spillerne kan se til.

Hvordan har det gått så langt?

Newcastle måtte vente helt til 8. februar med å ta seg over nedrykksstreken, men når de først gjorde det var det ingen tvil. I mars markerte de ni strake Premier League-kamper uten tap. Akkurat nå er de inne på topp 10 for første gang. Ikke verst for et lag som ikke vant en eneste ligakamp før tidlig desember.

Liverpool jakter fortsatt den historiske kvadrupel, men Klopp skulle kanskje ha ønsket seg hjemmekamp? På Anfield er de røde best i ligaen, men på St. James’ Park har ikke Newcastle tapt en ligakamp siden desember. De seks siste er vunnet.

Formen er det uansett ikke noe å si på. I kalenderåret 2022 er Liverpool best, men Newcastle er jaggu ikke så langt etter. Det omvendte møtet på Anfield 16. desember endte med 3-1, etter at tidligere Liverpool-spiller Jonjo Shelvey hadde sendt bortelaget i føringen.

Hvem skal starte?

Slik stilte lagene i forrige kamp, tidligere denne uken:

Liverpool 2-0 Villarreal (27. april): Alisson, Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson, Fabinho, Henderson, Thiago, Díaz, Mané, Salah.

Norwich 0-3 Newcastle (23. april): Dúbravka, Krafth, Lascelles, Burn, Targett, Longstaff, Willock, Murphy, Guimarães, Joelinton, Saint-Maximin.

Newcastle har også spilt jevnt med kamper den siste tiden. De slo Leicester 17. april og Crystal Palace 20. april, før Norwich den 23. Det har ført til at Eddie Howe har rotert noe på laget, men primært offensivt.

Mot Norwich ledet man 2-0 til pause og Bruno Guimarães punkterte oppgjøret etter 49 minutter. Det er grunn til å forvente et friskt hjemmelag. Tomålsscorer Joelinton ble tatt av etter 67 minutter. Miguel Almirón, Matt Ritchie og Dwight Gayle fikk innhopp fra benk.

Jürgen Klopp vet hvordan det er å balansere sesonginnspurten. Trolig vil flere av dem som startet på benken onsdag være høyaktuelle for startplass i dag. Spesielt gjelder det Joël Matip, Naby Keïta og Diogo Jota. Så spørs det hvem som får legge beina litt høyt? I tillegg er Divock Origi i flytsonen, og kanskje kan dette være en kamp for 27-åringen? Han lagde magi her for tre år siden.

Hva kan du lese før kampen?

Supportere med røde hjerter gleder seg denne uka. Vi har allerede fått gledelige nyheter som det skal bli vanskelig å matche.

Liverpool og Newcastle er begge blant de store formlagene i 2022.

Sadio Mané har virkelig funnet formen på topp for de røde. Klopp forklarer hvorfor han bruker lagets #10 som spiss.

Kanskje er nøkkelen hvordan Liverpool legger forholdene til rette for de muslimske spillerne under ramadan.

Dette var en kamp som Liverpool søkte om å utsette kamptidspunktet for. Slik reagerte Newcastle på det ønsket.

Ibrahima Konaté vil vinne trofeer, 22-åringen har funnet seg godt til rette ved siden av Joël Matip og Virgil van Dijk.

Hvordan kan du følge kampen?

Newcastle- Liverpool har avspark kl. 13:30, og blir vist på TV 2 Sport Premium 1 i Norge.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivning sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).