Alt du trenger å vite før kampen mot Manchester United:Klopp kaller Manchester United for en trussel – men det er lenge siden de vant på Anfield

Liverpool tar imot erkerival Manchester United i kveld. Her er alt du trenger å vite om det Jürgen Klopp kaller «et engelsk El Classico».

Det er tid for det oppgjøret mange fortsatt leter etter når terminlistene blir sluppet om sommeren.

Det er lite ved dagens utgave som minner om det Manchester United-laget som gjorde livet surt til Liverpools trofaste supportere på 90- og 00-tallet. Rollene har skiftet – Liverpool kjemper om ligagull, Manchester United håper å klare en fjerdeplass.

Dette er dog oppgjøret som lever sitt eget liv. Selv da Liverpool slet som mest og Manchester United cruiset mot ligagull, kunne de påføre erkerivalen tap. Utrolig nok har Manchester United vunnet dette oppgjøret på Anfield flere ganger enn Liverpool siden Premier League ble innført i 1992.

I kveld er Liverpool klare favoritter. Siden Klopps ankomst i oktober 2015 har de bare tapt én kamp mot United på Anfield. Det var helt tilbake i januar 2016, da Wayne Rooneys mål i det 78. minutt ble kampens eneste. Mye har forandret seg siden den gang. Bare David de Gea, Jesse Lingard og Juan Mata er igjen hos et United-lag ledet av Louis van Gaal. For Liverpools del er det bare Jordan Henderson, James Milner og Roberto Firmino som var invovlert den dagen, som fortsatt er i klubben i dag, sammen med Klopp.

Siden den gang har resultatene på Anfield vært som følger: 2-0, 0-0, 0-0, 3-1, 2-0 og 0-0.

UTKLASSING: Mohamed Salah storkoser seg i kamper mot Manchester United.

UTKLASSING: Mohamed Salah storkoser seg i kamper mot Manchester United.

Hva sier managerne?

Klopp nekter å si noe annet enn at Manchester United utgjør en stor trussel mot Liverpool.

– Når terminlisten kommer er det ett av de første oppgjørene jeg ser etter. Det er en enorm kamp. De to største klubbene i England, med en enorm historie. Det tok litt tid før vi vant der. Dette er en svært viktig kamp for begge lag. Manchester United har klart å åpne døren til Champions League igjen. Det blir en intens kamp, sa Klopp på sin pressekonferanse mandag.

Det blir første gang Liverpool møter et United-lag ledet av Ralf Rangnick, som Klopp kjenner godt. De to har kjent hverandre siden 1997, og Klopp har kalt Rangnick for en av de viktigste innflytelsene i hans trenerkarriere. Men det skal ikke påvirke noe i kveld.

– Forholdet vårt er satt på pause nå som han er blitt Manchester United-manager. Jeg respekterer hans jobb. Han respekterer min. Jeg kan ikke gjøre dette til en Klopp-Rangnick-kamp, jeg vil ikke det.

GAMLE VENNER: Rangnick og Klopp som Schalke- og Mainz-managere i 2005.

GAMLE VENNER: Rangnick og Klopp som Schalke- og Mainz-managere i 2005.

Rangnick kom inn som midlertidig erstatter for Ole Gunnar Solskjær i november.

– Du kan se de endringene han har gjort og de delene ha har forbedret. Når vi forbereder oss til United-kampen tenker jeg ikke på Ralf akkurat da. Det er en viktig kamp, men trenerne vil trolig ikke score det avgjørende målet.

Rangnick snakket også om kollegaen på sin pressekonferanse mandag.

– Han har utviklet klubbene han har vært i, hele klubbene og ikke bare laget, og tatt dem til et nytt nivå og det er det som moderne management handler om.

– Han er uten tvil en av de beste, om ikke den beste treneren, ikke bare nå men også de senere årene. Det er ingen tilfeldighet det som har skjedd der de siste seks årene.

– Det første året han kom dit, etter åtte-ni kamper, endte de på en åttendeplass med 1,6 poeng per kamp som gjennomsnitt. Etter det gjorde de de nødvendige tilpasningene. De kjøpte de riktige spillerne, og de kvittet seg med de riktige spillerne. De bygget, de bygget en tropp, og derfor er de der de er.

Hvordan er skadesituasjonen?

Jürgen Klopp er fortsatt i en luksussituasjon. Han har ikke hatt noen nye skader å melde om etter helgens sterke seier på Wembley, og tyskeren har dermed en full tropp å velge fra.

Skadesituasjonen er verre for Ralf Rangnick. Han bekreftet på mandagens pressekonferanse at han må klare seg uten Edison Cavani, Scott McTominay, Luke Shaw, Raphael Varane og Fred.

ENVEISKJØRING: Det handlet bare om ett lag på Old Trafford i oktober. Luke Shaw og Harry Maguire hadde ingen sjanse mot Salah og co. En skadet Shaw slipper en potensiell ydmykelse i kveld.

ENVEISKJØRING: Det handlet bare om ett lag på Old Trafford i oktober. Luke Shaw og Harry Maguire hadde ingen sjanse mot Salah og co. En skadet Shaw slipper en potensiell ydmykelse i kveld.

Bruno Fernandes var involvert i en bilulykke mandag formiddag, men skal ikke ha blitt skadet i kollisjonen. Han trente som normalt sammen med laget.

En spiller som ikke er tilgjengelig er Cristiano Ronaldo. Mandag kveld delte portugiseren et trist innlegg på Instagram der han fortalte at han og partner Georgina Rodriguez har mistet sin ufødte sønn. Klubben bekreftet tirsdag at stjernen trenger tid til å komme gjennom en vanskelig tid og han vil ikke være i kamptroppen i kveld.

Hvordan har det gått så langt?

Liverpool ligger på andreplass på tabellen, ett poeng bak Manchester City på topp. Klopp og hans menn er desperate etter å ta igjen Citys forsprang og hvert poeng teller.

Dersom de rødkledde vinner på Anfield i kveld, vil de ta over tabelltopp – i hvert fall for en periode. Manchester City møter Brighton i morgen kveld.

For Manchester Uniteds del handler det om å forsøke å komme seg inn i topp fire. De ligger for øyeblikket på en femteplass, tre poeng bak Tottenham på den lukrative fjerdeplassen. Hvis gjestene tar alle tre poengene i kveld vil de likevel ikke gå forbi Conte og co som har en langt bedre målforskjell.

Da Liverpool og United møttes på Old Trafford ble det som kjent svært underholdende, sett med Liverpool-øyne. Klopps lag rev Ole Gunnar Solskjærs menn i fillebiter i deres eget hjem. De ga seg ikke før det sto 5-0 på resultattavla, og de satt på bremsen etter 50 minutter og Salahs hattrick var komplett. Det kunne antageligvis ha blitt enda flere mål, hadde de fortsatt i samme tempo som den første halvdelen av kampen.

Manchester United har heller ikke vunnet på Anfield siden januar 2016.

Hvem skal starte?

Klopp kan igjen velge og vrake blant sine aller beste menn. Neste ligakamp er søndagens Merseyside-derby på Anfield, som gir spillerne god tid til restitusjon, men det er bare tre dager siden en knallhard kamp mot Manchester City på Wembley. Det er ingen skader å melde om, men det kan godt være at kampen sitter i beina til noen av spillerne.

Forsvaret velger seg nesten selv, der det eneste spørsmålet er hvem som stiller ved siden av Virgil van Dijk på midtstopperplass. Ibrahima Konaté har scoret tre mål på tre kamper, men Klopp foretrekker Joel Matip i ligakamper.

De fleste vil nok se Fabinho og Thiago på midtbanen, sammen med enten Jordan Henderson eller Naby Keita. Keita har fått en ny vår, og fortsatte den fine formen i helgen. Henderson bærer kapteinsbindet for en grunn, og har rutinen og påvirkningen på midtbanen.

Som vanlig den siste tiden, er det angrepet som er det mest spennende valget. Sadio Mané ble kåret til banens beste på Wembley. Senegaleseren var målsulten og våken da han jaget ballen i mål på 2-0, og scoret et vakkert mål for å legge på til 3-0. De fleste vil nok se at Mané får fortsette i den fine formen han har funnet i kveldens kamp.

Mohamed Salah har slitt med å finne mål i 2022, og City-kampen lørdag var intet unntak. Egypteren har en god statistikk mot Manchester United – med syv mål på ni kamper. I forrige oppgjør scoret han hattrick, og Salah er nok rimelig gira på å få fart på sakene igjen og kanskje United er den perfekte motstanderen å møte.

MÅLSCORERE: Salah og Naby Keita scoret mot Manchester United.

MÅLSCORERE: Salah og Naby Keita scoret mot Manchester United.

Diogo Jota fikk hvile store deler av City-kampen, etter en liten smell mot Benfica, og burde være godt uthvilt og klar til en potensiell start her. Luis Diaz leverte nok en god kamp lørdag og blir nok også vurdert av Klopp i kveld. Også er det Roberto Firmino, da, som også må vurderes etter å ha scoret to mål mot Benfica. Brasilianeren spilte bare fem minutter mot City.

Hvem mener du burde starte? Ta ut ditt lag her.

Hva kan du lese før kampen?

Jürgen Klopp og Ralf Rangnick er full av respekt for hverandre, men på innbyrdes oppgjør har Rangnick et godt overtak.

Klopp insisterer på at det gode forholdet mellom mennene har blitt satt på pause.

Han kaller oppgjøret for et engelsk El Clasico.

Vi har snakket med en av mennene bak Manchester United-fankanalen Stretford Paddock, og han frykter stygge sifre i kveldens kamp.

Ralf Rangnick er bare midlertidig manager for Manchester United, men skal fortsette som konsulent etter sommeren.

Liverpools «mentalitetsmonstre» er ikke avhengig av prestasjoner for å få selvtillit, mener Trent Alexander-Arnold.

The Independents Miguel Delaney mener at Liverpool har klart å gjøre det nærmest utenkelige – bygget en sterkere tropp enn Manchester City.

Luis Diaz har levert over all forventning siden han signerte i januar. Det har skapt mild Liverpool-feber i hjemlandet Colombia.

Hvordan kan du følge kampen?

Liverpool-Manchester United har avspark kl. 21.00, og blir vist på TV 2 Sport Premium.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter.

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:
LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!
Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.
Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE START til 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:

LFC LIVE STOPP til 2077 (for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).