Vi oppsummerer akademilagenes sesong så langt:Nye talenter har satt fyr på akademilagene

Liverpool hentet inn noen nye talenter før sesongen, og det har virkelig gitt resultater. Vi har oppsummert akademiets sesong så langt.

I perioder der førstelagets prestasjoner varierer og fremtidsutsiktene er usikre, er det enda mer nødvendig med et avbrekk fra poengjaget og den nådeløse seniorfotballen. Da er akademilagene gode å ha. 

For i en skuffende sesong sett med Liverpool-øyne har det atter en gang vært spennende å se hva som gror på akademiet og hvem som kan bli de neste spillerne som spiller seg inn i Klopps planer. 

Stefan Bajcetic og Ben Doak er navn som allerede har gjort seg bemerket, og bak dem i rekken står talentene i kø. 

Nyervervelser og spillersønn imponerer for U18

Liverpools U18-lag har slitt med å finne stabiliteten så langt i sesongen, og har sjeldent klart å vippe jevne kamper i sin favør. Foreløpig ligger laget på 6. plass i U18 Premier League, samtidig som de fortsatt er med i FA Youth Cup. 

Før sesongen hentet laget inn Trent Kone-Doherty fra Irland og Ben Doak fra Skottland, og de har virkelig bemerket seg for laget som ledes av Marc Bridge-Wilkinson og Jay Spearing. 

Doak står med to mål og to målgivende på på oppunder 400 minutter - et snitt på rundt ett målpoeng per kamp, mens hans irske rekkekamerat står med seks mål på snaue 800 minutter. 

En annen som har imponert er Louie Koumas, sønn av tidligere Premier League-spiller Jason Koumas. 17-åringen har scoret åtte mål og levert tre målgivende på kun syv kamper, og har gjort tomrommet etter storscorer Oakley Cannonier mindre merkbart. 

DOAK OG DOHERTY: Skotten og iren har funnet tonen på banen.

DOAK OG DOHERTY: Skotten og iren har funnet tonen på banen.

På midtbanen er det James McConnell som er den mest toneangivende spilleren med sine gode egenskaper som ballfordeler, mens spillere som Michael Laffey, Jayden Danns og Tommy Pilling også har fått økt spilletid denne sesongen. 

Bakerst i banen har Fabian Mrozek og Luke Hewitson delt ansvaret i buret, og har begge vist seg å være trygge tross sine unge aldre. Kaptein Terence Miles er fast inventar i en ellers lite satt forsvarsfirer. 

Skotsk show i Europa

I UEFA Youth League tok et U19-lag sammensatt av spillere fra U18- og U21-laget seg enkelt videre fra en gruppe bestående av Rangers, Ajax og Napoli. Også her er det ikke til å komme unna at det er Doak som har stjålet de store overskriftene. 

17-åringen scoret fire mål og leverte tre målgivende på bare 525 minutter. I en vanskelig bortekamp mot Rangers - hans tidligere rivaler i Celtic - var han tungen på vektskålen med et fantastisk soloraid.

Goalgetter Cannonier scoret smått utrolige syv mål på rundt 300 minutter, mens tidligere nevnte Kone-Doherty og Koumas bidro med henholdsvis tre og to mål hver. 

På midten er dynamoen Melkamu Frauendorf og playmakeren Bobby Clark selvskrevne og viktige. Det var ikke overraskende at de to fikk muligheten fra start mot Derby County i ligacupen. 

Lee Jonas og Jarell Quansah er solide i midtforsvaret, mens Luke Chambers har hatt gode bidrag fra sin venstrebackposisjon.

GIGANT: Quansah omringes av lagkamerater etter scoring i UEFA Youth League.

GIGANT: Quansah omringes av lagkamerater etter scoring i UEFA Youth League.

Harvey Davies holdt buret rent hjemme mot Napoli og Ajax, og virker å trives med å være de rødkleddes sisteskanse i Europa. 

Gruppeener Liverpool U19 får ikke vite sin motstander i sluttspillet før i februar. 

Kan se langt etter Papa Johns Trophy

I Papa Johns Trophy, turneringen hvor reservelaget får prøve seg borte mot seniormotstand, ble historien den samme som den har vært de siste årene i turneringen. 

Laget gjorde god figur og dominerte i banespillet mot motstanderne, men klarte ikke vippe kampene i sin favør mot seniorer som vet hvordan man tar poeng. 

Barry Lewtas menn begynte med et knepent 1-2-tap mot Salford City etter mål av Layton Stewart, før de ble slått 1-0 av Rochdale i den påfølgende kampen. Også i den siste kampen ble det et knepent 2-3-tap mot Accrington Stanley etter sene scoringer av Calvin Ramsay og Ben Doak. 

Selv om det ble null poeng, var det positivt at de rødkledde i det minste var nære å få med seg noe i alle kampene i motsetning til i tidligere utgaver av turneringen. 

Reservelag i toppen

Liverpool er av lagene som til vanlig har sluppet unge spillere til på reservelaget, og som det derfor gagner bra at formatet har endret seg fra U23- til U21-liga - riktignok med noen nye tilpasninger. 

At det nå er lov med fem spillere over 21 år i stedet for tre over 23 år, gjør at Jay Spearing har blitt hentet hjem for å bidra på treningsfeltet og på banen ved behov. 

Etter at omtrent halvparten av sesongen er spilt står U21-laget kun med ett nederlag i Premier League 2 og PL International Cup, og har bare ett poeng opp til Arsenal i reservelagsligaen. 

DE NEST BESTE: Liverpools reservelag entrer gressmatta.

DE NEST BESTE: Liverpools reservelag entrer gressmatta.

For U21-laget er det vanligvis den 19 år gamle scouseren Harvey Davies som vokser buret, som står med tre rene bur på syv kamper. Dersom førstelagets Caoimhin Kelleher snart søker lykken andre steder, er det nok ikke lang tid før han får muligheten av Klopp. 

I forsvaret er Lee Jonas og Jarell Quansah fast inventar, med Chambers og Mabaya som de mest brukte sidebackene. Snart 20 år gamle Quansah og 18 år gamle Chambers er de som er nærmest førstelaget, og de to vil nok begge være på utkikk etter lån neste sesong dersom veien til førstelagsspill ser for lang ut. 

På midtbanen er Jake Cain selvskreven, men 21-åringen kan fort forsvinne på utlån i januarvinduet. Makkerne til Cain er som oftest Frauendorf og Clark, hvor spesielt sistnevnte imponerer med sin spilleforståelse på nivået tross at han fortsatt bare er 17 år. 

En som har stagnert er Mateusz Musialowski, som har fått svært få minutter og ingen målpoeng denne sesongen. Polakken virker å være klar for et utlån for å vise at han duger på seniornivå.

I angrepet har Layton Stewart imponert stort etter å nylig ha returnert fra en alvorlig kneskade, og 20-åringen står med seks mål og to målgivende på rett under syv kamper. Han ble belønnet med debut mot Derby County. 

Harvey Blair og Cannonier har også bidratt med to mål hver, men har begge fått under 200 minutter til å vise seg frem denne sesongen. 

Da Doak fikk sin første start på U21-nivå mot Everton - en kamp som alltid er intens, også på reservelagsnivå - svarte 17-åringen med å bli matchvinner mot rivalene etter en fantastisk forestilling hele kampen. Han har vist at han tar enhver utfordring han får så langt, også på seniornivå. 

Liverpool U18 starter sin sesong lørdag 7. januar klokken 12.00 mot Blackburn Rovers, mens Liverpool U21 starter sin sesong søndag 8. januar klokken 13.00 mot Tottenham. Er du interessert i å følge akademilagets kamper, kan flere av de sees på LFC TV. 

Merk: Statistikken som er brukt er ført av skribenten. Statistikken for Liverpool U18 er fra U18 Premier League og FA Youth Cup. Statistikken for Liverpool U21 er fra Premier League 2 og Premier League International Cup. Treningskamper er valgt å se bort fra grunnet varierende kvalitet og nivå i disse, og statistikken kan derfor se annerledes ut enn fra andre kilder.