Vi fulgte landskampene: Årets siste landslagspause er over

Live!
Oppdatert!

Kampene

Torsdag 16. november
Kl. 11.02: Japan - Myanmar 5-0. Wataru Endo ble hvilt og satt på benken hele kampen.
Kl. 17.00: Egypt - Djibouti 6-0. Mohamed Salah spilte hele kampen og scoret de fire første målene til Egypt.
Kl. 18.00: Bulgaria - Ungarn 2-2. Dominik Szoboszlai spilte hele kampen og var nest sist på begge Ungarns scoringer da de sikret EM-billetten.
Kl. 20.45: Liechtenstein - Portugal 0-2. Diogo Jota spilte hele kampen og leverte målgivende pasning på 1-0-målet. Han fikk også med seg et gult kort.

Fredag 17. november
Kl. 01.00: Colombia - Brasil 2-1. Diaz scoret to mål og spilte hele kampen. Alisson var også på banen hele kampen.
Kl. 01.00: Argentina - Uruguay 0-2. Mac Allister ble byttet ut i pausen. Nunez scoret etter 87 minutter og ble byttet ut på overtid.
Kl. 18.00: Hellas - New Zealand 2-0. Kostas Tsimikas spilte hele privatlandskampen for Hellas.
Kl. 20.00: Belgia U21 - Skottland U21 0-2. Ben Doak spilte 60 minutter og hadde målgivende til 2-0-målet i den sterke borteseieren.
Kl. 20.45: England - Malta 2-0. Alexander-Arnold startet og spilte hele kampen og var positiv i sin noe uvante rolle.

Lørdag 18. november
Kl. 17.00: Serbia U21 - England U21 0-3. Harvey Elliott startet og scoret 3-0-målet med et flott langskudd. Sene innhopp for Quansah og utlånte Morton.
Kl. 20.45: Nederland - Irland 1-0. Cody Gakpo og Virgil van Dijk startet da Nederland sikret EM-billetten. Virgil spilte hele kampen og Gakpo 69 minutter.

Søndag 19. november
Kl. 15.00: Ungarn - Montenegro 3-1. Dominik Szoboszlai spilte samtlige 96 minutter og snudde kampen på egenhånd med to fantastiske scoringer og en målgivende.
Kl. 17.00: Sierra Leone - Egypt 0-2. Mohamed Salah spilte hele kampen. Han var tredje sist på det første målet, og nest sist på det andre, og spilte en ny god kamp.
Kl. 20.45: Portugal - Island 2-0. Diogo Jota ble sittende på benken.

Mandag 20. november
Kl. 20.45: Nord-Makedonia - England 1-1. Trent Alexander-Arnold spilte 84 minutter og pådro seg et gult kort.

Tirsdag 21. november
Kl. 15.45: Syria - Japan 0-5. Endo startet kampen, og spilte 84 minutter.
Kl. 20.00: Ungarn U21 - Skottland U21 0-0. Doak spilte hele kampen, og bommet på straffe på tampen av oppgjøret.
Kl. 20.45: Hellas - Frankrike 2-2. Tsimikas var ikke på benken eller i troppen til Hellas.
Kl. 20.45: Gibraltar - Nederland 0-6. Van Dijk ble byttet ut til pause. Gakpo scoret like etter han ble byttet inn i det 77. minutt.
Kl. 20.45: Irland - New Zealand 1-1. Kelleher fikk sine første Irland-minutter på lang tid, men ble byttet ut til pause. Han holdt nullen i første omgang.
Kl. 20.45: England U21 - Nord-Irland U21 3-0. Elliott, Morton og Quansah spilte hele kampen. Elliott scoret to nye mål, Morton scoret det siste. En svært solid oppvisning av alle tre.

Onsdag 22. november
Kl. 00.00: Paraguay - Colombia 0-1 - Diaz spilte 81 minutter.
Kl. 00.30: Uruguay - Bolivia 3-0 - Nunez spilte 73 minutter og scoret to mål.
Kl. 01.30: Brasil - Argentina 0-1 - Alisson og Mac Allister spilte hele kampen.

Disse er tatt ut

Det har vært en høst med mye landslagsfotball, og nå reiser spillerne for den tredje landslagspausen siden sesongstart i august. Denne landslagspausen varer fra 13. november til 22. november.

Liverpools neste oppgave er sesongens tøffeste: Manchester City på bortebane på Etihad Stadium. Tidlig avspark, lørdag 25. november kl. 13.30…

Trøsten er at det, med unntak av Afrikamesterskapet der Mohamed Salah skal representere Egypt fra 12. januar til 10. februar, er ganske lenge til neste landslagspause for de øvrige spillerne. Den kommer først 18. mars.

Dette er spillerne som er tatt ut:

Europa

Tyskland, Belgia, England, Frankrike, Portugal, Skottland, Spania, Tyrkia og Østerrike har allerede kvalifisert seg til EM i Tyskland neste sommer, så for noen av Liverpool-spillerne er det ikke kvalifisering som står på spill i de to kommende landskampene.

England

Trent Alexander-Arnold er eneste Liverpool-spiller i troppen, og han er tatt ut som midtbanespiller. Det ble lite spilletid i forrige landslagspause. Nå er England kvalifisert, så det er mulig Gareth Southgate vil eksperimentere mer selv om det er få nye navn i troppen.

Nederland

Kaptein Virgil van Dijk og Cody Gakpo er med. Gakpo var ikke med i forrige tropp på grunn av en skade. Landslagssjef Ronald Koeman har sagt at døren er åpen igjen for Ryan Gravenberch, men han er ikke med i denne troppen, og har også en liten skade. «Alle» forventer at Nederland nå kvalifiserer seg.

Hellas

Tapte mot Nederland sist, og det ser nå vanskelig ut å gå direkte til EM selv etter en ganske god kvalifisering. Kostas Tsimikas er med, og skal spille én ubetydelig privatlandskamp og en kamp mot allerede klare Frankrike på hjemmebane i Aten.

Irland

Caoimhin Kelleher mistet landskampene sist med skade, men er inne igjen nå. Er i en ganske absurd situasjon, der de er nødt å tape mot Nederland for å ha mulighet til å kvalifisere seg til EM via playoff… De skal i likhet med Hellas møte New Zealand til privatlandskamp.

Portugal

Portugal er klare for EM neste år, og Roberto Martinez lot vente på seg med å ta ut landslagstroppen til den kampen, men omsider kom beskjeden om at Diogo Jota er med. 26-åringen skal møte Liechtenstein og Island.

Ungarn

Dominik Szoboszlai er landslagskaptein for Ungarn, og har halvannen fot i EM-sluttspillet neste år etter det gode resultatet sist. Nå venter bortekamp mot Bulgaria og hjemmekamp mot Montenegro.

England U21

Jarell Quansah fikk sin debut sist, da Harvey Elliott fikk lede laget som kaptein og hadde to mål og to målgivende. Begge er med igjen i U21-troppen. Det er også utlånte Tyler Morton som har imponert for Hull City.

Skottland U21

Ben Doak er igjen tatt ut for det skotske U21-landslaget, til U21 EM-kvalifiseringskamper. Det har vært mye snakk om ham og førstelaget, men selv om skottene nå er kvalifisert er han fortsatt (inntil videre) med de aldersbestemte.

Sør-Amerika

VM-kvalifiseringen i Sør-Amerika er i full gang, og i forrige landslagsrunde var det Darwin Nunez-show da Uruguay slo Brasil for første gang på 22 år og klatret forbi dem på tabellen. Argentina står med full pott, og Colombia er nummer fem på tabellen så langt.

Seks av 10 lag går direkte til VM i 2026, mens laget som blir nummer sju får spille playoff, så det er veldig gode sjanser for alle landslagene med Liverpool-spillere på laget.

Det som er mer problematisk, er at storkampen mellom Brasil og Argentina på Maracana spilles natt til onsdag 22. november kl. 01.30. Lørdag kl. 13.30, etter restitusjon, reising, tidsforskjell, og alt som følger med, venter Liverpools tøffeste bortekamp for sesongen borte mot Manchester City. «Trøsten» er at City også har spillere som blir involvert i denne kampen, i Ederson og Julian Alvarez.

Argentina

Landslagssjef Lionel Scaloni brukte tid på å komme med sin landslagstropp, men på lørdag kom bekreftelsen om at Alexis Mac Allister selvfølgelig er med. Argentina har full pott så langt i VM-kvalifiseringen, og har hjemmekamp mot Darwin Nunez og Uruguay og bortekamp mot Alisson Becker og Brasil i vente. Mac Allister vil nok en gang komme sent hjem før kampen mot City.

Brasil

Alisson Becker er igjen med i den brasilianske troppen til den nye landslagssjefen Fernando Diniz, som nylig ledet André Trindade og Fluminense til Copa Libertadores-triumf på hjemmebane. Alisson har dessverre blitt nedgradert til andrekeeper så langt under Diniz, som har foretrukket Ederson mellom stengene. Brasil skal til Colombia og møte Luis Diaz. Etter det er det klassikeren mot Argentina og Alexis Mac Allister…

Colombia

Luis Diaz, som de siste to ukene har vært gjennom et mareritt da foreldrene hans ble bortført i hjemlandet, er tatt ut i landslagstroppen til Colombias to neste kamper. De er mot Brasil og Paraguay.

Uruguay

Nok en gang er Marcelo Bielsa treig, men bekreftelsen kom til slutt, og Darwin Nunez er med, etter at han var  den store spilleren sist. Det er også Luis Suarez, etter sitt hattrick i toppkampen mot Botafogo natt til fredag i den brasilianske toppserien. Nunez har kamper mot Argentina og Bolivia i vente. Heldigvis er den siste kampen i Uruguay, og ikke i høyden i La Paz.

Asia

Japan

Landslagskaptein Wataru Endo er med i troppen til Japan for de kommende VM-kvalifiseringskampene. De skal først møte Myanmar kl. 11.02 (!) på torsdag i Osaka, før de skal til Saudi Arabia for å møte Syria. Det øvrige laget i gruppe B av andre fase i kvalifiseringen er Nord-Korea.

Afrika

Egypt

Mohamed Salah er tatt ut i Egypts tropp til VM-kvalifiseringskampene mot Djibouti og Sierra Leone. Det er de to første kampene som spilles i den første kvalifiseringsrunden til VM 2026. Kampene markerer også de to siste før Afrikamesterskapet sparkes i gang i januar.

Igjen på Merseyside

Ikke på landslagssamling: Adrian, Joe Gomez, Joel Matip, Ryan Gravenberch, Curtis Jones

Ute med skader: Ibrahima Konate (Frankrike), Andy Robertson (Skottland), Thiago Alcantara (Spania), Curtis Jones (England), Stefan Bajcetic (Spania U21), Conor Bradley (Nord-Irland).

Spillerne vil trolig få en uke fri, og returnere til trening tidlig i uken før bortekampen mot Manchester City.