Hvilke unggutter kan få sjansen mot Union SG?

Det forventes et urutinert og ungt lag på torsdag, bare få dager før Manchester United kommer til Anfield.

Det knalltøffe desember-programmet fortsetter også denne uken med en tur til Belgia for å møte Union SG torsdag kveld, før Manchester United venter på Anfield søndag.

Med avansement og førsteplass allerede i boks før torsdagens kamp, forventer de fleste at Jürgen Klopp vil rotere kraftig på laget for å forberede sine viktigste spillere til helgens kamp.

Dette gir en mulighet til flere av ungguttene som har imponert den siste tiden. Det gror godt på akademiet i Liverpool, og på mot Union SG får vi kanskje se flere av de største talentene på banen når Europa League-gruppespillet fullføres.

Spillere som Jarell Quansah og Harvey Elliott er blitt såpass viktige at de ikke får en plass på listen. Stortalentet Bobby Clark nevnes heller ikke, da midtbanespilleren har slitt med skader hele høsten.

Uansett er det mer enn nok spillere som ønsker å vise seg frem, og vi har tatt en titt på de som virker å være nærmest en plass i troppen før kampen.

Ben Doak

Alder: 19

Posisjon: Høyrekant

Førstelagsskamper: 9

Skotten trenger kanskje ikke en introduksjon, for de fleste Liverpool-supportere vet godt hvilke type spiller høyrekanten er.

Rask, uforutsigbar og et lavt tyngepunkt er kanskje hans beste egenskaper, men mangelen på målpoeng har blitt et stadig større problem.

Denne sesongen har han trent tett med Jürgen Klopps førstelag, og mange vil kanskje påstå at han er i den samme kategorien som Jarell Quansah spesielt, men sjansene har blitt færre den siste tiden.

Han står med fire førstelagsskamper på samvittigheten så langt i høst, og den siste kom i 2-3 tapet mot Toulouse i starten av november. Da ble han byttet ut til pause.

Med Diogo Jota ute med skade kan 19-åringen få sjansen igjen på torsdag, spesielt fordi Mohamed Salah, Darwin Nunez og Luis Diaz forventes å starte mot Manchester United.

Kaide Gordon

Alder: 19

Posisjon: Høyrekant

Førstelagsskamper: 4

Den uheldige kantspilleren har slitt med enorme skadeproblemer de to siste årene og har ikke vært i spill for Liverpools førstelag siden en kamp mot Arsenal tidlig i 2022.

Nå virker han å være på god vei tilbake, og det er ingen tvil om at Klopp og trenerapperatet har stor tro på den dribleglade 19-åringen.

Gordon satt på benken mot både Toulouse og LASK Linz, men fikk ikke spilletid i de to kampene. Det kan endre seg når tyskeren tar med seg troppen til Belgia på torsdag.

På nyåret i 2022 scoret han sitt første mål for Liverpool i 4-1 seieren over Shrewsbury i FA-cupen. Han har også rukket å debutere i både Premier League og ligacupen.

Mot Union SG kan han få sitt etterlengtede comeback, i sterk konkurranse fra rekkekamerat Ben Doak. Det gror dermed godt bak Salah på høyrekanten.

James McConnell

Alder: 19

Posisjon: Midtbanespiller

Førstelagskamper: 2

Midtbanetalentet kom som et skudd da han imponerte for Liverpool i pre-season i sommer, og i høst har han ofte bekledd en benkeplass for Klopps mannskap.

McConnell fikk også sin debut for de røde i 5-1 seieren over Toulouse, før han også kom inn som innbytter mot Brentford i Premier League.

God med ball, et bra overblikk og flink i presspillet er tre av flere egenskaper som kjennetegner Liverpool-talentet, og kanskje får vi se det mot Union SG?

Med skader på Thiago, Stefan Bajcetic og Alexis Mac Allister kan det plutselig bli spilletid for engelskmannen.

I løpet av høsten har han også spilt flere kamper for U21-laget, sist i 0-4 tapet mot Bradford i EFL Trophy den 5. desember.

19-åringen satt på benken da Liverpool vant 2-1 mot Crystal Palace på lørdag.

Trey Nyoni

Alder: 16

Posisjon: Midtbanespiller

Førstelagskamper: 0

Nyoni er uten tvil spilleren som sannsynligvis er lengst unna spilletid på torsdag, hovedsakelig på grunn av alderen hans.

2007-modellen ble hentet fra Leicester i sommer, og tok kjapt steget fra U18- til U21-nivå. Han har også vært på flere treninger med førstelaget.

Nyoni, slik som McConnell, startet kampen mot Bradford i EFL Trophy. I midten av november satt han også på benken i 3-0 seieren mot Brentford.

Den kan være for tidlig å sende utpå en 16-åring mot et belgisk topplag, men er du god nok er du gammel nok. Det pleier i alle fall å være Klopps mentalitet.

Det vil ikke være overraskende om Nyoni blir en del av troppen som reiser til Belgia, så får vi se om han også kan få et par minutter på gressmatten. Svært spennende talent.

Luke Chambers

Alder: 19

Posisjon: Venstreback

Førstelagskamper: 3

Chambers er en av flere unggutter på listen som har fått et par sjanser allerede denne sesongen, og begge to har kommet i Europa League.

Venstrebacken startet hjemmekampen mot Toulouse i slutten av oktober, og fikk et innhopp i 4-0 seieren over LASK den 30. november.

Andy Robertson er skadet, Kostas Tsimikas skal sannsynligvis spille mot Manchester United og Joe Gomez må muligens ta en plass i midtforsvaret på torsdag. Det kan åpne opp plassen til venstre i forsvaret.

Da kommer Chambers inn i bildet, selv om han må kjempe med Calum Scanlon om spilletid på venstrebacken.

19-åringen har en vanvittig motor, og kan løpe opp og ned langs sidelinjen gjennom samtlige 90 minutter. Det gjør han til en perfekt spiller for Klopp.

Conor Bradley

Alder: 20

Posisjon: Høyreback

Førstelagskamper: 6

Den nord-irske landslagsspilleren har blitt en svært rutinert back for alderen, og det er ingen tvil om at Klopp har stor tro på ham.

Han ble kåret til årets spiller på utlån til Bolton forrige sesong, og tok med seg den gode formen inn i sommeren.

Det verserte lenge rykter om at de røde ønsket en backup for Trent Alexander-Arnold, men etter en god pre-season falt valget på Bradley.

Dessverre stoppet utviklingen opp der, for fra september til november var nord-iren ute med en langtidsskade.

Han returnerte til gressmatten i 4-0 seieren mot LASK. Han har også blitt sittende på benken i de to siste Premier League-kampene mot Sheffield United og Crystal Palace.

Nord-iren signerte en ny langtidsskontrakt med klubben for et par uker siden.

Honorable mentions: Marcelo Pitaluga (keeper), Calum Scanlon (venstreback), Amara Nallo (midtstopper), Kieran Morrison (midtbanespiller), Trent Kone-Doherty (kantspiller), Lewis Koumas (spiss).