Flere vanskelige perioder i vente – Enklere avslutning på sesongen

Deltakelse i Europa League og de engelske cupene kan gjøre sesongen svært tettpakket.

I formiddag kom annonseringen av neste sesongs Premier League-oppsett. De røde starter sesongen mot Chelsea i en tøff bortekamp, og avslutter hjemme på Anfield mot Wolverhampton ni måneder senere.

I løpet av den tiden skal klubben ut å kjempe i Premier League, Europa League, ligacupen og FA Cupen. Det kan ende i svært mange kamper på kort tid.

Den 13. august sparkes det hele i gang for de røde, som er satt opp til kamp 17.30 søndag. Da venter Mauricio Pochettinos mannskap på Stamford Bridge, i starten av en rekke med flere vanskeligere bortekamper.

TILBAKE: Mauricio Pochettinos debut som Chelsea-trener blir mot Liverpool i midten av august.

TILBAKE: Mauricio Pochettinos debut som Chelsea-trener blir mot Liverpool i midten av august.

Etterfulgt av Chelsea-kampen kommer Bournemouth på besøk til Anfield, for å åpne den nye tribunen. De påfølgende kampene er vanskelig, med bortekamper mot høytflyvende Newcastle, Wolverhampton, Tottenham og Brighton.

Fem kamper som må gi mye poeng, men som alle er vanskelig på hver sin måte. Det er umulig å beregne hvilke lag som blir med å kjemper i toppen neste sesong, men det forventes at Chelsea, Newcastle, Tottenham og Brighton vil bli tøffe å møte på bortebane.

I mellom borteoppgjørene kommer også Aston Villa og West Ham på besøk, to lag som også har et stort potensiale i troppene sine. Villa, med Emery som sjef, skal ut i Europa neste sesong, mens David Moyes sitt West Ham nylig vant Europa League Conference.

I slutten av denne perioden starter også Europa League for de røde, som skal spille sin første gruppespillskamp den 21. september. Den europeiske turneringen tar ikke pause før den 14. desember. 

I den perioden har de røde heldigvis et mer overkommelig program i hjemlig liga, med kamper mot blant annet Nottingham Forest, Luton, Brentford, Fulham, Sheffield United og Crystal Palace. Det er likevel ganske store unntak.

Dette blir den første kampen med ny tribune på Anfield

Dette blir den første kampen med ny tribune på Anfield

Liverpools hjemmemøte med Bournemouth 19. august markerer og en oppgradering på arenaen.

Liverpool sesongåpner 2023/24 mot Mauricio Pochettinos Chelsea

Liverpool sesongåpner 2023/24 mot Mauricio Pochettinos Chelsea

Mauricio Pochettinos første kamp i Premier League-comebacket blir hjemme mot Jürgen Klopp.

Everton kommer på besøk til Anfield den 21. oktober, før City på Etihad venter i november og Manchester United på hjemmebane i desember. Tre vanskelige kamper, men alt er mulig om Klopps mannskap er tilbake til sitt vante nivå.

Det spilles også ligacup-runder i denne perioden, men som med Europa League, vil nok tyskeren rotere betraktelig på laget mot «enklere» motstand i de to cupene.

Juleprogram og Afrikamesterskap

I ettermælet av en tøff høstsesong får Jürgen Klopp og co knapt en pust i bakken før juleprogrammet er i gang i England øverste divisjoner. De røde starter denne perioden med å få Arsenal på besøk lillejulaften.

London-laget er det siste av den faste topp 6-gruppen som møtes før terminlisten snus. På Boxing Day blir det dermed ingen hjemmekamp, men heller en tur til Turf Moor for å møte Vincent Kompany og Burnley. 

Nyttårsrunden er Premier Leagues siste før vinterpausen slår til for fullt. Da kommer Newcastle på besøk, i en kamp som potensielt kan være en skikkelig toppkamp.

Det skal også spilles en cupkamp den 7. januar, men det vil sannsynligvis bli mot et lag i en lavere divisjon.

REISER: Mohamed Salah skal representere Egypt i 2024-utgaven av Afrikamesterskapet.

REISER: Mohamed Salah skal representere Egypt i 2024-utgaven av Afrikamesterskapet.

En problemstilling som heldigvis har blitt mindre problematisk de siste årene er Afrikamesterskapet. Sadio Mane og Naby Keita har forlatt de røde, og dermed vil det bare være Mohamed Salah som blir utilgjengelig i januar, om ingen andre hentes inn i sommer.

Mesterskapet sparkes i gang den 13. januar, og om det skulle bli finale på Egypt vil Salah bli på det afrikanske kontinentet helt frem til 11. februar.

De røde spiller fire Premier League-kamper i den perioden, Bournemouth (b), Chelsea (h), Arsenal (b) og Burnley (h). Da blir det viktig å ha Darwin Nunez, Cody Gakpo og resten av gjengen i storform.

Den fjerde runden av FA cupen skal også spilles i perioden Salah blir utilgjengelig, og det samme med en potensiell andre semifinale i ligacupen.

Vinterpausen er tilbake – men Salah kan gå glipp av toppkamper

Vinterpausen er tilbake – men Salah kan gå glipp av toppkamper

Med Mohamed Salah i Afrikamesterskapet kunne ikke pausen vært så mye bedre timet. Men det kommer likevel et par store oppgjør mens han sannsynligvis er borte.

Juleprogrammet blir snillere – men med toppkamper på rekke og rad på Anfield

Juleprogrammet blir snillere – men med toppkamper på rekke og rad på Anfield

Dette er kampene Liverpool får i jula.

En overkommelig avslutning

Utover våren kan det potensielt bli veldig mange kamper for Liverpool, men det beregner at de røde tar seg videre i Europa League og FA cupen.

I slutten av februar og i starten av mars er det et ganske overkommelig program med Burnley, Brentford, Luton og Nottingham på plakaten. 

Europa League-sluttspillet og en eventuell ligacupfinale vil også gå av stablene i denne perioden.

I etterkant av den enklere perioden kommer det flere godbiter, og det starter med hjemmekampen mot City på Anfield. En kamp som potensielt kan ha mye å si, om begge lagene er med å kjemper i toppen.

Den påfølgende kampen skal spilles på Goodison Park mot byrival Everton før to enklere kamper står for tur. I midten av april blir det tur til Old Trafford før måneden avsluttes på mer overkommelig vis med Crystal Palace (h), Fulham (b) og West Ham (b).

De røde har vært heldige med avslutningen, og møter bare to av de tradisjonelle topp 6-klubbene i løpet av de siste ti kampene av sesongen.

Sesongen avsluttes i mai mot Tottenham (h), Aston Villa (b) og Wolverhampton (h). Europa League-finalen er satt til 22. mai. FA cup finalen har enn så lenge ikke fått en dato.

Hvis Liverpool tar seg til slutten av samtlige finaler denne sesongen kan det potensielt bli 62 kamper (63, om det også skulle bli playoff i Europa League).

Skal du på disse kampene må du forberede seg på søndagskamp. Slik påvirker Europa League sesongen

Skal du på disse kampene må du forberede seg på søndagskamp. Slik påvirker Europa League sesongen

Denne høsten blir det mye Europa League, og mange søndagskamper.

Dette er terminlisten for 2023/24-sesongen

Bekreftet:Dette er terminlisten for 2023/24-sesongen

Liverpool åpner sesongen med en knalltøff bortekamp i London.