Landslagspausen er nå overAlisson får ikke spille, Darwin ut til pause og målløst for Diaz

Vi fulgte Liverpools spillere gjennom landslagspausen.

Live!
Oppdatert!

Slik gikk det

Torsdag 7. september kl. 20.45: Frankrike - Irland 2-0. Kelleher på benken.
Torsdag 7. september kl. 20.45: Nederland - Hellas 3-0. Van Dijk og Tsimikas spilte 90. Gakpo spilte 65 og scoret.
Torsdag 7. september kl. 20.45: Serbia - Ungarn 1-2. Szoboszlai spilte hele kampen.

Fredag 8. september kl. 01.00: Colombia - Venezuela 1-0. Diaz spilte 88 minutter.
Fredag 8. september kl. 02.00: Argentina - Ecuador 1-0. Mac Allister startet og spilte 77 minutter.
Fredag 8. september kl. 20.45: Malta U21 - Spania U21 0-6. Bajcetic startet på benken, men spilte 25 minutter som innbytter.
Fredag 8. september kl. 20.45: Slovakia - Portugal 0-1. Jota på benken.
Fredag 8. september kl. 20.45: Kypros - Skottland 0-3. Robertson spilte hele kampen.

Lørdag 9. september kl. 01.00: Uruguay - Chile 3-1. Nunez spilte 73 minutter og leverte to målgivende pasninger.
Lørdag 9. september kl. 02.45: Brasil - Bolivia 5-1. Alisson på benken.
Lørdag 9. september kl. 20.45: Tyskland - Japan 1-4. Endo er kaptein og spilte spilte hele kampen.

Søndag 10. september kl. 18.00: Ungarn - Tsjekkia 1-1. Szoboszlai spilte hele kampen.
Søndag 10. september kl. 20.45: Irland - Nederland 1-2. Kelleher på benken. Van Dijk spilte hele, og Gakpo utlignet på straffe og spilte 81 minutter.
Søndag 10. september kl. 20.45: Hellas - Gibraltar 5-0. Tsimikas var suspendert.

Mandag 11. september kl. 18.00: Luxembourg U21 - England U21 0-3. Elliott spilte hele kampen.
Mandag 11. september kl. 20.45: Portugal - Luxembourg 0-9. Jota spilte hele kampen, scoret to mål og hadde én målgivende.
Mandag 11. september kl. 21.00: Spania U21 - Skottland U21 1-0. Bajcetic satt på benken. Doak spilte 77 minutter og viste seg frem.

Tirsdag 12. september, tidspunkt usikkert: Egypt - Tunisia 1-3. Salah spilte hele privatlandskampen.
Tirsdag 12. september kl. 14.20: Japan - Tyrkia 4-2. Wataru Endo startet på benken og kom inn i det 64. minutt.
Tirsdag 12. september kl. 20.45: Skottland - England 1-3. Robertson spilte hele kampen.
Tirsdag 12. september kl. 22.00: Bolivia - Argentina 0-3. Mac Allister med en veldig god kamp i høyden. Spilte 85 minutter.
Tirsdag 12. september kl. 23.00: Ecuador - Uruguay 2-1. Måtte byttes ut til pause med muskelproblemer.

Onsdag 13. september kl. 02.30: Chile - Colombia 0-0. Diaz startet og spilte 71 minutter.
Onsdag 13. september kl. 04.00: Peru - Brasil 0-1. Alisson igjen på benken.

Liverpool har vunnet tre strake kamper, og har fått en meget god start på sesongen. Det er aldri moro med landslagspause, men det er i alle fall godt å ha vunnet de siste kampene før en går inn i den ufrivillige pausen!

Denne høsten er det landslagspause i september, oktober og november. Nå kommer den første, og det er mange røde som skal på reis. Alexis Mac Allister, Alisson Becker og Luis Diaz skal reise langt – og at de to sistnevnte har kamp så sent vil neppe være populært med tanke på at Liverpool har tidligkamp på bortebane like etter landslagspausen.

Spillerne som er tatt ut

Afrika

Mohamed Salah

Tatt ut for Egypt, men fritatt til kvalifiseringskampen til Afrikamesterskapet mot Etiopia. Skal etter planen møte til Egypts privatlandskamp mot Tunisia uken etter.

Asia

Wataru Endo - Japan

Landslagskaptein Wataru Endo er med i den japanske landslagstroppen til privatlandskampene mot Tyskland og Tyrkia. Den tidligere røde, Takumi Minamino, er ikke med i troppen til tross for en strålende start på sesongen for Monaco. Det blir ingen lang reise på Endo. Kampene spilles i Tyskland og Belgia.

Europa

Andy Robertson - Skottland

Landslagskapteinen er selvsagt med i troppen til skottene, som har fått en strålende start på EM-kvalifiseringen. Møter Kypros på bortebane, før det er privatlandskamp mot England.

Ben Doak

Er tilbake i den skotske U21-troppen som han trakk seg fra i sommer, da han heller ville trene seg i form for å være helt klar for å imponere i pre-season. Skal møte Spania på bortebane i kvalifisering til U21-EM.

Caoimhin Kelleher - Irland

Caoimhin Kelleher fikk ikke overgangen sin, men får kanskje mer spilletid enn i en vanlig sesong akkurat denne sesongen på Anfield når de røde har Europa League og ikke Champions League. Er fortsatt i den irske landslagsvarmen som andrekeeper. Skal møte Frankrike på bortebane og Nederland på hjemmebane.

Cody Gakpo og Virgil van Dijk - Nederland

Nederland har to nye kamper i EM-kvalifiseringen, der de har fått en middels start. De møter Hellas og Irland.

Dominik Szoboszlai - Ungarn

Landslagskaptein Dominik Szoboszlai er selvsagt med i EM-kvalifiseringskampene for Ungarn mot Serbia og Tsjekkia. Ungarn har fått en god start på kvalifiseringen og topper gruppe G.

Diogo Jota - Portugal

Jota er med i landslagstroppen til Portugal for EM-kvalifiseringskampene mot Slovakia og Luxembourg.

Harvey Elliott - England U21

Er med i den engelske U21-troppen til kvalifiseringskampen mot Luxembourg. Curtis Jones har vært del av dette laget, men er nå 22 år og med lenger.

Kostas Tsimikas - Hellas

Er med i landslagssjef Gustavo Poyets tropp til kampene i EM-kvalifiseringen mot Nederland og Gibraltar.

Stefan Bajcetic - Spania U21

Har vært lenge skadet, men er inne i landslagsvarmen for Spania U21 for første gang. Skal spille to kamper i kvalifisering til U21-EM, én mot Malta og én mot Skottland med Ben Doak.

Sør-Amerika

Alisson Becker - Brasil

Tatt ut til den brasilianske troppen til VM-kvalifiseringskampene mot Bolivia og Peru, og skal reise langt. De tidligere røde Roberto Firmino og Fabinho er ikke tatt ut – men Ibanez (Al-Ahli) og Neymar (Al-Hilal er) av spillere som nå spiller i Saudi Pro League. Alissons siste kamp spilles så sent som onsdag kl. 04.00 – så Jürgen Klopp vil neppe være fornøyd. De røde har bortekamp mot Wolves lørdag med avspark 13.30.

Alexis Mac Allister - Argentina

Liverpooltroppens VM-vinner er med i den argentinske landslagstroppen til de første kvalifiseringskampene til neste VM. Det er som kjent ikke slik lenger at regjerende mester automatisk får plass og mulighet til å forsvare tittelen. De møter Ecuador og Bolivia.

Luis Diaz - Colombia

Luis Diaz er tatt ut til Colombias første to kamper i VM-kvalifiseringen til VM i USA, Canada og Mexico i 2026. Colombia skal møte Venezuela hjemme og Chile borte. At den siste kampen spilles så sent som onsdag 02.30 vil nok gjøre at Diaz kommer veldig sent tilbake til Merseyside før den påfølgende kampen borte mot Wolves lørdagen etter med tidlig avspark.

Darwin Nunez - Uruguay

Darwin Nunez er med i Marcelo Bielsas første tropp til VM-kvalifiseringen. Til privatlandskampene i sommer valgte han å gå for veldig unge spillere og utelot stjernene, men Darwin har også fortalt at han har hatt Teams-møter med Bielsa. Uruguay møter Chile hjemme og Ecuador borte. 

Igjen på Merseyside

Ibrahima Konaté var opprinnelig i landslagstroppen til kampene mot Irland og Tyskland, men søndag kveld meldte det franske fotballforbundet at han har trukket seg på grunn av hamstringskaden.

Spillere som er igjen på Merseyside og trolig kan nyte noen fridager:

Målvakt: Adrian (ikke tatt ut)
Forsvar: Joe Gomez (ikke tatt ut), Joel Matip (gitt seg på landslaget), Conor Bradley (skadet), Ibrahima Konaté (skadet)
Midtbane: Thiago Alcantara (skadet), Curtis Jones (ikke tatt ut)