Lallana kommer til å forlate Liverpool i sommer - han fortjener hyllest før avskjeden

Trofaste Adam Lallana er en av de viktigste grunnene til at de rødkledde er på det skyhøye nivået i dag.

30. des 2019 kl 23.42 Jens Hapnes Rege JenshLFC

Adam Lallana har ikke vært blant Liverpools mest fremtredende spillere de siste sesongene. Både 17/18- og 18/19-sesongen ble preget av lange skadeopphold, og briten måtte bivåne store deler av de vanvittige sesongene fra behandlingsbenken.

Allikevel har det vært noe vakkert med å se dynamoen i kampene han har fått på banen.

I 17/18-sesongen ble det bare rundt 500 minutter på Lallana. I den ene kampen han startet i Premier League mot Burnley var han allikevel en av banens beste i en sliteseier, som til slutt gjorde at Liverpool kunne spille Champions League også i 18/19-sesongen. Den dagen var han kanskje Liverpools beste.

Beklageligvis ble også store deler av den forrige sesongen ødelagt med skader, og Lallana fikk bare rundt 50 minutter også den sesongen.

I likhet med den foregående sesongene greide briten å bidra mellom skadeavbrekkene. Han hadde noen friske innhopp, og var helt instrumentell i en av hans tre kamper fra start, mot Burnley, hvor han dominerte midtbanen mot et vanskelig lag. Den dagen fikk han 8 på vår børs, etter å ha presset frem et mål i kjent Lallana-stil.

Fantastisk og unikt toppnivå

Vi må tilbake til 2016/17-sesongen for å finne sist gang den engelske midtbanespilleren leverte stabilt over lang tid. Den sesongen var Lallana helt enorm.

En bemerkelsesverdig løpskraft akkompagnert med defensiv innsats ble kombinert med offensive bidrag for et høytflyvende Liverpool-mannskap. Vært førstetouch føltes som en genial Cruyff-vending inn i t hav av rom.

Den sesongen var 31-åringen som en metronom. Han kunne nærmest bestemme tempoet i kampene på egenhånd.

Det ble 15 målpoeng i den sesongen, som blant annet inkluderte et mål i den siste og epokedefinerende kampen mot Middlesbrough.

Liverpool og Lallana vant den kampen, etter mål fra sistnevnte, og sikret seg den første sesongen i Champions League under Jürgen Klopp. Det er kanskje den viktigste milepælen i den tyske trenerens tid i Liverpool utenom CL-triumfen.

GJENSIDIG RESPEKT:
GJENSIDIG RESPEKT:  Klopp har understreket Lallanas viktighet ved flere anledninger.

Sympatisk evighetsmaskin

I de to og en halv skadepregede sesongene har det aldri vært tegn til klaging fra Lallana. Han har arbeidet hardt i kulissene, og prøvd å kommet seg tilbake på toppnivået, men kroppen har dessverre ikke spilt på lag med den sympatiske løpsmaskinen.

I det siste året virker han endelig å ha funnet en løsning på skadeproblemene, selv om han har havnet bak i midtbanekøen.

Allikevel har han gjort jobben samvittighetsfullt i "enkle" ligacupkamper mot MK Dons og Arsenal, som sørget for at det ble muligheter i Premier League.

Mot Manchester United sikret han et poeng etter et perfekt timet løp inn i boksen, som tidligere var hans varemerke. Da Klopp igjen satte sin lit til den rutinerte briten mot Wolverhampton spilte han en veldig god kamp.

31-åringen løp, taklet, presset og styrte spillet som i glansdagene, og leverte en improvisert målgivende pasning til Sadio Mané.

The Athleticsvelinformerte representanter har allerede nær bekreftet at Adam Lallana kommer til å forlate Liverpool når kontrakten går ut i sommer, og han fortjener all støtte før den tid.

Når vi ser tilbake på Klopps tid vil han ha vært en av de viktigste grunnene til prosjektets suksess, og hans unike og fantastiske toppnivå kan være til hjelp også i denne sesongen.

Oppdatering: The rapporteres mandag kveld av Chris Bascombe i The Telegraph at Klopp ønsker å beholde Lallana i et år til, men at briten ønsker å søke lykken andre steder for å utnytte sine siste år i fotballen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]