Fem ting om kampen:En gylden mulighet glapp for usedvanlig tamt Liverpool

På en kveld der avansementet kunne blitt sikret, blir det i stedet mer hodebry for Jürgen Klopps skadeskutte Liverpool.

En gylden mulighet som glapp

Liverpool har for vane å gjøre det fryktelig spennende i gruppespillet i Champions League. Seieren i 2005 hadde ikke vært mulig uten et sterkt comeback mot Olympiakos, mens 2019-eventyret startet da Alisson gjorde en feberredning på overtid mot Napoli.

Denne sesongen hadde det imidlertid vært grei skuring så langt, og med seier i kveld hadde Liverpool allerede vært videre til åttedelsfinalen. Men den gang ei.

Nå må vi vente minst seks dager, til hjemmekampen mot Ajax, før avansementet kan innkasseres. Etter Ajax' hjemmeseier mot Midtjylland skiller det nå kun to poeng mellom de tre topplagene i gruppa.

Det å leve med spenning til siste sekund har sin sjarm, men med tanke på skadelista og kampprogrammet ville det vært fint for Jürgen Klopp og Liverpool å unngå å ha kniven på strupen når desember kommer. Nå blir det mer hodebry for en skadeskutt gjeng som allerede har fått mer enn nok kampbelastning.

Et nytt Atalanta

Gasperinis menn fikk seg en skikkelig lærepenge i Bergamo for tre uker siden, da det ble stygge 0-5 hjemme mot Liverpool. Suksessmanageren varslet endringer før møtet på Anfield, og viste at det var et nytt Atalanta som kom på besøk.

Det var ikke mye til trussel Liverpool kom med, men likevel kunne man se et bortelag som var tent og ivrige etter å rette opp inntrykket fra forrige kamp.

De var tøffe i duellspillet og hadde god kontroll på pasningsspillet, i tillegg til å nekte Liverpool-angrepet bakrom.

I andre omgang fikk de også opp dampen med sitt fryktede angrep, og Liverpool hadde lite å stille opp med mot den nye utgaven av Gasperinis menn.

Usedvanlig tamt hjemmelag

Gjennom 64 ubeseirede ligakamper på Anfield, supplert med de klassiske Champions League-kveldene, er vi vant til å se hjemmelaget dominere fra start til slutt og gå rett i strupen på motstanderen.

Det var ikke tilfellet onsdag. Liverpool var helt tannløse i det offensive spillet og løsnet ikke en eneste avslutning før det var spilt 43 minutter. Liverpool klarte ikke levere en eneste avslutning på mål i løpet av kampen.

Liverpool har den siste drøye måneden vært i fantastisk form. Midtbanen var den samme som herjet med Leicester på søndag, og Salah og Mané var på plass i angrepsrekka. Men Liverpool fikk ikke til noe som helst og måtte se italienerne dominere kampen. Før pause var det solid defensivt, men også forsvaret sviktet etter pause.

Jürgen Klopp så seg nok helt nødt til å rotere til kveldens kamp. Mot Ajax om en snau uke kan han neppe risikere det samme.

Firpelbytte

Om det var noen som helst tvil om Jürgen Klopp liker å ha muligheten til å bytte fem spillere, fikk vi svaret i kveld. Dessverre rakk han ikke bytte inn de fire stjernene før Atalanta gikk i ledelsen, men det var et statement å komme med Robertson, Fabinho, Firmino og Jota på en gang.

Wijnaldum hadde spilt en god kamp og ble nok byttet ut for å hviles, men Tsimikas, Origi og Salah hadde ikke levert.

Dessverre hjalp ikke grepet til Klopp i det hele tatt. Like etter byttene kom 0-2, og de nye spillerne klarte ikke blåse luft i Liverpool-ballongen. Atalanta beholdt fullstendig kontroll over kampen og sikret seieren som holder liv i italienernes sluttspill-drøm.

SKYTS: Jürgen Klopps firpelbytte satte nok frykt i bortelaget, men innbytterne kunne ikke gjøre noe med utfallet av kampen.