Fem ting om kampen:En ny angrepstrio er født - med Jota i spissen

Liverpool festet grepet om gruppeseier da de tok sin femte strake seier uten van Dijk - og fikk nok en bekreftelse på at Diogo Jota var et fantastisk kjøp.

Liverpools nye stjerne har gitt ny angrepstrio

Diogo Jota har levert så bra at Jürgen Klopp for en sjelden gangs skyld valgte å benke Roberto Firmino. Brasilianeren har vært langt unna sin beste form så langt denne sesongen, mens nykommer Jota har vært det stikk motsatte. Festen fortsatte tirsdag.

Mot Atalanta kunne han havnet på scoringslisten allerede før to minutter var spilt da han fikk en kjempesjanse. Det skulle bare ta et kvarter før han på vakkert vis lobbet ballen over keeper etter å ha blitt spilt gjennom av Alexander-Arnold, og etter en drøy halvtime serverte han en ny klassescoring. Ti minutter etter pause ble det hattrick da han kom alene med keeper. 

Portugiseren er giftig i bakrom, god i mellomrommet, hardtarbeidende i press og herlig foran mål. Firmino har for alvor fått en konkurrent. Liverpools nye stjerne har rykket forbi Klopps favoritt.

Sammen med alltid fantastiske Mohamed Salah og Sadio Mané herjet han med Atalantas forsvar. En ny angrepstrio er født, med Jota i spissen. 

Jota haltet av banen da han ble byttet ut - la oss håpe det bare er snakk om en liten smell.

Fem strake seiere uten van Dijk

Liverpool har så langt klart seg bra gjennom stopperkrisen og uten lederen Virgil van Dijk. Fasiten er nå fem strake seiere uten nederlenderen på banen.

Fram til nå har ikke motstanden vært av høyeste kaliber, men Atalantas angrep er blant de aller beste i klassen. Liverpool bestod testen med glans, og kan med optimisme se mot helgens oppgjør på Etihad. Da er også Joel Matip trolig tilbake. Kameruneren satt på benken i kveld og har vært tilbake i trening de siste dagene. 

På de fem kampene uten van Dijk har det kun blitt to baklengsmål. Liverpool viser at de kan klare seg selv uten sine aller beste spillere.

Rhys Williams største test

Rhys Williams hadde neppe sett for seg å være på banen i alle de tre første Champions League-kampene denne sesongen. Mot Atalanta fikk han sin første fra start i turneringen.

Williams gjorde det bra i ligacupkampene mot Lincoln og Arsenal og fulgte opp med et solid innhopp mot Midtjylland da Fabinho ble skadet. Men Atalanta i Champions League ville bli den største testen hittil for 19-åringen.

Williams viste igjen fram sitt talent i møte med tøffe Duvan Zapata og Luis Muriel. Sammen med Joe Gomez ryddet han unna det meste som kom. Unggutten er tøff og sterk i duellene og er samtidig smart nok til å gjøre ting så enkelt som mulig med ballen. Unggutten har bidratt godt til å løse stopperkrisen.

STORTALENT: Rhys Williams imponerte nok en gang.

STORTALENT: Rhys Williams imponerte nok en gang.

Grep om gruppeseieren

Liverpool hadde muligheten til å stå med full pott etter tre gruppespillkamper for første gang i Champions League-historien, og med det feste et solid grep om gruppeseier og avansement.

Vanligvis varer spenningen helt til siste runde, og selv om det har sin sjarm, vil nok Jürgen Klopp være fornøyd med at avansementet kan sikres allerede i neste kamp mot Atalanta. Liverpool er nå fem poeng foran de to tøffeste motstanderne, har slått begge på bortebane og står uten baklengsmål så langt i turneringen. Det ser lyst ut for en rolig Champions League-vinter, og nøkkelspillere kan få verdifull hvile. 

Etter å ha trøblet på bortebane i Champions League, spesielt på italiensk grunn, har Liverpool nå fire strake borteseiere i gruppespillet. Dagens kamp var den klart mest imponerende så langt.

TOPPER GRUPPA: Mohamed Salah og Liverpool har festet grepet om gruppeseieren.

TOPPER GRUPPA: Mohamed Salah og Liverpool har festet grepet om gruppeseieren.

En ventet målfest

Atalanta har tatt både Italia og Europa med storm med sitt fantastiske offensive mannskap. Gasperinis menn scoret 98 mål i Serie A forrige sesong, og snitter på nesten tre mål per kamp også denne sesongen. I kveld skulle imidlertid effektiviteten svikte samtidig som motstanden ble for sterk.

Mot Liverpool, som ligger høyt på statistikkene både for scoringer og baklengsmål i Premier League, var det lett å forvente en målfest mellom to offensive lag.

Det åpnet ganske hektisk for begge lag, og begge kunne scoret mer med litt effektivitet. Men etter hvert tok Liverpool fullstendig kontroll, og hjemmelaget så usedvanlig tamme ut. Det var spenning da lagene gikk til pause, men tre scoringer på ti minutter etter hvilen drepte alt av håp hjemmelaget hadde. Duvan Zapata hadde riktignok fortjent et mål eller to, men da var enten stolpen eller Alisson i veien, og alt i alt leverte Liverpool en fantastisk bortekamp i Bergamo.