Fem om kampen:Tidlig heavy metal og prøven ble bestått

Sadio Mané gikk i bresjen for et Liverpool som startet ekstremt offensivt borte mot tittelrival Manchester, og som endte med et velfortjent og viktig bortepoeng.

En dose med heavy metal

Liverpool gikk i strupen på Manchester City fra avspark med «the fab four», Jota, Mané, Salah og Firmino framme i et nærmest 4-2-4. Det var heavy metal fotball, og Liverpool var klart best til det. Samtidig levde kampen på en knivsegg, spesielt tidlig i dette pulserende oppgjøret.

Belønningen kom i form at et straffespark fra lynskarpe Sadio Mané, godt assistert av Mo Salah. Angrep er det beste forsvar synes å være mottoet og det kom klart til syne at Manchester City kan være sårbare defensivt hvis de blir utfordret helhjertet.

Det er imidlertid vanskelig, for ikke å si umulig, og holde det trykket som Liverpool hadde i vel omtrent en snau halvtime. Utover i 2. omgang greide ikke lagene å holde det samme trykket, Liverpool fikk Alexander-Arnold skadet, og til slutt vil en kunne si seg fornøyd med poengdeling i en kamp hvor hjemmelaget også brente et straffespark.

Straffe-ekspert Mo Salah

James Milner er førstevalget til Liverpool som straffeskytter, men det blir stadig sjeldnere at veteranen spesielt fra start er på banen. Da har Mo Salah, toppscoreren, ansvaret fra 11 meter.

Undertegnede er blant de som føler en usikkerhet når vår nr. 11 går fram, men som regel har ballen havnet i nettet. Salah pleier å skyte hardt, kontant, og så varierer han med begge sider og også å sende ballen midt i mål ved enkelte anledninger.

Det kan være på tide å legge fra seg noe av nervøsiteten når Mo går fram. Det var press når han nå skulle ta ansvar på City, og inn smalt lærkula igjen. Vel blåst, Mohamed Salah.

SIKKER EKSEKUTØR: Mo Salah sender Liverpool i 1-0 ledelse mot Manchester City.

SIKKER EKSEKUTØR: Mo Salah sender Liverpool i 1-0 ledelse mot Manchester City.

Van Dijk, Fabinho, Thaigo og nå Alexander-Arnold

Dette var en god kamp fra Liverpool. Ingen bombe kanskje, fra ligalederen, men det kommer også i slutten av en periode med skadeproblemer og et hardt program. Det var en følelse at det var viktig «å komme seg igjennom», og det skulle avsluttes med den største testen mot City.

Spillemessig var vi mer enn på høyde med Manchester City, med en Joel Matip uten kamptrening – og med Virgil van Dijk, Fabinho og Thiago skadet. Dessverre må vi venne oss med at van Dijk ikke er der denne sesongen, men Fabinho er også en av verdens beste midtbaneanker og Thiago er en herlig playmaker på midtbanen som vi gleder oss til å få så mye mer av i helrødt framover.

Forhåpentligvis er Fabinho og Thiago klare igjen på andre siden av det kommende landslagsoppholdet. Et ny og stygg malurt i begeret var imidlertid at Trent Alexander-Arnold synes å få en strekk i leggen, og måtte umiddelbart ut.

Troppen er god, meget god, men en mulig vei til et nytt ligagull vil ikke være uten hindringer.


4-3-3 eller 4-2-3-1?

Jürgen Klopp brukte et offensivt 4-2-3-1 i Manchester, kanskje litt overraskende, selv om han da slapp å ta en avgjørelse om enten å vrake formsterke Diogo Jota eller Roberto Firmino.

Det ble vel ikke noen klare svare etter denne kampen. Det ble fightet jevnt med City, men en følte at Jota kom mindre med enn tidligere. Roberto Firmino ga heller ingen veldig gode grunner til å tro at han er ute av sin formsvikt. Nå er dette en helt spesiell kamp, mot en spesiell motstander, og det er uansett vanskelig å vurdere rytme eller mangel på rytme.

Sadio Mané og Mo Salah var veldig gode, men det hadde de vært uansett formasjon. Det er en liten følelse av at manager Klopp vil søke mer til 4-3-3 etter den kommende pausen.

Topplagene i kamp

Det var de to beste lagene fra 2018/19 og 2019/20 som møttes på Etihad. To strålende lag, Liverpool og Manchester City, som var klare til kamp.

Det er de to beste lagene i Premier League. Mye kan skje gjennom en lang sesong i engelsk liga, men det vil være en stor overraskelse om dette ikke igjen er de største tittelutfordrere.

Vil det melde seg på flere? Vel, vi har ikke sett noe lag under denne sesonginnledningen som er i nærheten av den kvaliteten og den bredden som de i helrødt og lyseblått og hvitt viste denne søndags ettermiddagen.