Fem ting om kampen:Tre VAR-avgjørelser gikk i Liverpools disfavør da skademarerittet fortsatte

Brighton fikk to straffespark og scoret på ett. Liverpool fikk annullert to mål for offside, og James Milner ble skadet.

Nye VAR-avgjørelser gikk i Liverpools disfavør

To annullerte mål og et straffespark i mot etter VAR-avgjørelser vil irritere Jürgen Klopp og Liverpool-spillerne, da de ble frarøvet seieren tre minutter på overtid.

Roberto Firmino spilte Mohamed Salah nydelig fri etter en drøy halvtimes spill, og egypteren satte ballen enkelt i mål alene med Brighton-keeper Ryan. Det virket umiddelbart som en offside, men stillbildene viste at avgjørelsen var mye mer marginal enn ved første øyekast, og da VAR satte strekene var det veldig vanskelig å slå fast om avgjørelsen var riktig eller ei, og trolig dreide det seg bare om et par centimeter.

Innbytter Sadio Mané trodde han hadde avgjort kampen, da han headet et frispark i mål etter 83 minutter, men nok en gang ble en Liverpool-scoring annullert av VAR. Denne gangen var offsiden klar.

På overtid fikk Brighton straffespark da Andy Robertson traff beinet til Danny Welbeck da han skulle klarere en ball, og VAR-grep inn og ga Brighton straffespark, og vertene fikk dermed sitt utligningsmål.

ANNULLERT: Det var ikke lett å se at Mohamed Salah var i offside da han satte ballen i mål i første omgang, men VAR mente i alle fall det.

ANNULLERT: Det var ikke lett å se at Mohamed Salah var i offside da han satte ballen i mål i første omgang, men VAR mente i alle fall det.

Jota scoret igjen - hans første bortemål for Liverpool i Premier League

Diego Jota hadde ikke vært så mye synlig før han satte ballen i mål etter en times spill. Scoringen kom etter en glimrende soloprestasjon av portugiseren. Han mottok ballen fra Mohamed Salah og dro seg forbi flere mann før han avsluttet lavt i venstre hjørne utenfor rekkevidden til Mathew Ryan.

Dette var 23-åringens niende mål på 14 kamper for Liverpool, og hans femte i ligaen på åtte kamper. Han har scoret åtte mål på sine åtte siste kamper!

FØRSTE FRA START: Takumi Minamino fikk en sjelden sjanse fra start.

FØRSTE FRA START: Takumi Minamino fikk en sjelden sjanse fra start.

Benket Mané var savnet da Minamino fikk sin første ligakamp fra start for sesongen

Liverpool staret kampen svært bra, selv uten Sadio Mané på banen, og både Diogo Jota og Mohamed Salah kom i gode posisjoner. Førstnevnte valgte en pasning til Salah, som ikke kom frem, da han kunne ha gått for en avslutning selv, mens Salah skjøt utenfor i steget fra god posisjon. Men etter disse sjansene slet gjestene med å få rytme i angrepsspillet, og hadde ikke flere gode muligheter i første omgang om vi ser bort fra Salahs mål som ble annullert for en hårfin offside.

Takumi Minamino klarte ikke å sette preg på kampen. Japaneren har fortsatt ikke blitt vant til det tøffe fysiske spillet i England, ble for lett i kroppen og mistet ballen for enkelt og for ofte. Jürgen Klopp valgte likevel å ta ut en oppgitt Mohamed Salah i stedet for Minamino etter en drøy times spill, da han kastet inn Mané.

SKAPTE TRØBBEL: Raske Aaron Connolly var et uromoment, og skaffet Brighton straffespark.

SKAPTE TRØBBEL: Raske Aaron Connolly var et uromoment, og skaffet Brighton straffespark.

Hvilte Matip - Liverpool-forsvaret var rufsete og skademarerittet fortsatte

Jöel Matip var ikke i troppen, og forklaringen på det er det harde kampprogrammet og at Jürgen Klopp ikke ønsket å ta noen sjanser ved å bruke tysk-kameruneren i tre kamper på rad.

Liverpool slet med samhandlingen i forsvarsrekka, og Brightons angripere kom seg flere ganger inn bak de rødes forsvar. Det skaffet også vertene et straffespark, da raske Connolly ble felt av Neco Williams. Heldigvis satte Maupay straffesparket utenfor. Men det var ikke tvil om at Matip var savnet i Liverpools midtforsvar i disse situasjonene.

Nathaniel Phillips erstattet Matip i startoppstillingen. Dette var 23-åringens andre kamp for sesongen. Han spilte sammen med Matip i den første. Dermed stilte Jürgen Klopp nok en gang med en stopperduo som ikke hadde spilt sammen før, i Phillips og midtbanespiller Fabinho.

Phillips slet med å holde linja ved flere anledninger, noe som førte til farlige sjanser. Liverpool-forsvaret virket lite samspilt og rufsete, og til og med Fabinho var på etterskudd ved et par anledninger.

I pausen valgte Klopp å gjøre grep, ved å ta ut Neco Williams, som hadde levert en svak førsteomgang og som forærte vertene straffesparket, og sette inn Jordan Henderson. Det betød at rutinerte James Milner ble flyttet ned på høyrebacken. Da Milner fikk en muskelskade et drøyt kvarter før slutt kom Curtis Jones inn, så Liverpool avsluttet kampen med en sentral midtbanespiller som høyreback.

MÅTTE UT AV EGET FELT: Liverpool-forsvaret etterlot seg mye bakrom, og Alisson måtte ut av eget straffefelt og rydde opp ved flere anledninger.

MÅTTE UT AV EGET FELT: Liverpool-forsvaret etterlot seg mye bakrom, og Alisson måtte ut av eget straffefelt og rydde opp ved flere anledninger.

Alisson måtte være ekstra våken i sin kamp nummer 100

Alisson Becker markerte seg tidlig med å være våkent utenfor egen 16-meter ved tre anledninger i løpet av det første kvarteret, og brasilianeren ryddet opp i stor stil ved samtlige anledninger. Var god å ha bak en urutinert og lite samspilt forsvarsrekke, selv om mange nok satt med hjertet i halsen da han ved en anledning driblet av en angriper.

Brasilaneren lot seg heller ikke lure da Welbeck fyrte av et lavt skudd i begynnelsen av første omgang. Holdt også frisparket til Solly March, og hadde strålende igangsettinger. Men på straffesparket til Pascal Gross hadde han ikke noen sjanse.