Fem ting om kampen:Liverpool inntok tabelltopp på dramatisk vis da 19-åringene imponerte igjen

For et mannskap, for en måte å innta tabelltoppen på, og for en kamp av to 19-åringer!

For en måte å innta tabelltoppen!

De andre antatt topplagene gir fra seg poeng etter poeng så langt denne sesongen. Liverpool har til nå ikke klart å utnytte dette helt, men denne gangen skulle det lykkes. Og det på dramatisk vis.

Det så ut til å ende med uavgjort mot et typisk Mourinho-lag, men hodestøtet til Roberto Firmino etter 90 minutter kan ende opp med å bli et av sesongens øyeblikk når vi runder av til slutt.

Leicester og Chelsea tapte mens Southampton og Manchester City spilte uavgjort. I en så tett sesong som kan en tre poengs luke virke ganske stor. Liverpool leder Premier League til tross for enorme skadeproblemer, VAR-kontroverser og marginer imot.

For et lag! 

Fort Anfield

På bortebane har det vært så som så i ligaen, men hjemme på Anfield er det over tre og et halvt år siden forrige tap, og det er ingen tegn til at rekken skal ta slutt med det første. 

Liverpool har nå spilt 66 strake hjemmekamper i ligaen uten tap, og selv om Tottenham var nære en scoring til, var det en svært fortjent seier. 

Liverpool trykket serielederne ned i et ballinnehav på 20-tallet, så nær som ingen sjanser og skapte samtidig mer enn nok til å vinne selv. 

Bortelaget yppet seg riktignok tidlig i andre omgang og kunne fått sin andre scoring, men totalt sett var Liverpool det klart beste laget.

19-åringene imponerte 

19 år gamle Rhys Williams har fått prøvd seg på den store scenen allerede denne høsten, med flere imponerende kamper i Champions League.

Onsdag fikk han seg en ny stor test da han fikk sin Premier League-debut mot stjernespissen Harry Kane, som står med over 20 målpoeng så langt denne sesongen. 

Men det er tydeligvis ingenting som skremmer Williams.

Han dominerte i lufta, var svært offensiv da han gjorde flere brytninger, og han var rolig og god med ballen da han fikk sjansen. Noen millimeters marginer sørget for at Sons mål ble godkjent. Ellers var det en prikkfri kamp av unggutten.

Og den andre 19-åringen, Curtis Jones, fortsetter også å imponere.

Man glemmer fort at han er 19 år når han dominerer gang på gang i Premier League. I kveld var han igjen mannen som fra midtbanen satte i gang de fleste angrepene, med herlig teknikk og godt overblikk. 

TALENT: Curtis Jones er bare 19 år, men viser at han kommer til å bli en herlig spiller for Liverpool.

TALENT: Curtis Jones er bare 19 år, men viser at han kommer til å bli en herlig spiller for Liverpool.

Salahs form fortsetter, og nå våknet Bobby og Mané

Mohamed Salah har vært beholdningen av de tre i den vanlige angrepstrioen til Liverpool denne sesongen. Nå er han (delt) toppscorer i Premier League, og målene er ofte viktige for å sikre ett eller tre poeng.

Diogo Jota har kommet inn og reddet både Roberto Firmino og Sadio Mané, som ikke har vært helt oppe i sin vanlige standard, men det er Salah som gang på gang viser seg som den giftigste av de tre der framme.

Denne sesongen har han dessuten vært glimrende i oppbyggende spill, med mann i rygg og på å drible seg fri. I kveld leverte han nok en gang en strålende kamp, med flott kombinasjonsspill og mange gode pasninger, i tillegg til scoringen.

I andre omgang våknet også Mané mer til liv og skapte hodebry for Serge Aurier, men foreløpig er det hos Salah det meste av sluttproduktet kommer.

At det var Bobby Firmino som skulle avgjøre kampen var bare det som manglet. Angrepstrioen gjør det igjen!

Toget på venstrebacken

Andy Robertson er i likhet med Gini Wijnaldum en spiller man alltid kan stole på. De to er blant de med flest minutter så langt denne sesongen, og i kveld var Robertson igjen giftig og god langs venstresiden.

Han er en maskin som tilsynelatende aldri går tom, og han gir hundre prosent enten det handler om EM-plass med landslaget eller poengfangst med Liverpool.

Onsdag var han igjen farlig frampå flere ganger, og skotten hadde fortjent enda flere målgivende enn den som kom på corner like før slutt. Mens kollega og kamerat Trent Alexander-Arnold ikke er helt tilbake i toppform på høyresiden, er Robertsons solide bidrag svært viktig og godt å ha på venstresiden.