Fem ting om kampen:Liverpool snublet på ligatoppen selv om supertrioen er i gang for alvor

Nå scorer de alle tre, Mané, Salah og Firmino, og Liverpool er fortsatt ligafavoritt, selv om gullgrepet glapp litt i 2. omgang mot West Bromwich.

Denne gangen var det Sadio Mané

Mo Salah troner øverst på scoringstoppen i Champions League med 13 scoringer på 15 kamper. Toppscoreren fra 2017/18 og 2018/19 (delt) kan bli den første siden Thierry Henry som blir mestscorende i Premier League i tre sesonger.

Under de første kampene lente Liverpool seg en god del på Salah, selv om Sadio Mané og senere Diogo Jota også bidro. Sistnevnte med noe spilletid som erstatter for en Roberto Firmino som har slitt med å finne målteften i 2020 i samme grad som de foregående år. Det var viktig med Jota siden Mané til tross for mye bra spill heller ikke fant nettmaskene i en overraskende lang periode.

I den viktige kampen mot Tottenham midt i desember scoret Mo Salah igjen, mens Bobby Firmino ble en populær matchvinner med en herlig heading fra corner helt mot slutten av kampen.

Sør i London uken etter åpnet slusende seg da også Sadio Mané var frempå, før Firmino var frempå to ganger og innbytter Salah også tegnet seg for to nye fulltreffere i 7-0 seieren.

Da Sadio Mané åpnet den pansrede bussen som Sam Allardyce hadde tatt med fra West Bromwich, og scoret kampens åpningsmål, bekreftet det at Liverpools velkjente supertrio på topp alle er i form og scoringshumør hos ligalederen.

Den lokale midtbanekjempen

Skadene har vært mange i Liverpools tropp denne sesongen, og det har gitt unge spillere sjansen. Først og fremst Curtis Jones inn som indreløper på de rødes midtbane.

Den 19-årige scouseren som allerede en god stund har blitt sett på som et stort talent, men som denne sesongen har lagt nye alen til sin vekst og blitt fysisk sterkere og ikke minst mer moden i sitt spill.

Han er inne på startelleveren til Jürgen Klopp nå, i hvert fall så lenge Thiago ikke er kampklar og Fabinho må benyttes i midtforsvaret. Scouseren gir også inntrykk at han hører hjemme på laget til de regjerende mesterne.

En ny sterk kamp mot West Bromwich bare bidrar til at inntrykket er at han vil bli et regelmessig innslag for Liverpool FC denne vinteren.

ETABLERT: Curtis Jones har vokst på Liverpools midtbane.

ETABLERT: Curtis Jones har vokst på Liverpools midtbane.

Fortsatt på topp

Bare et poeng mot WBA var skuffende, men oddsen for at Liverpool vil lede tabellen i Premier League da kalenderen snur til 2021 er fortsatt lav. Til tross for fortsatt en god håndfull med solide navn på behandlingsbenken begynner benken å virke sterkere igjen, i en sesong hvor Liverpool tross alt har virket å være det eneste laget som virkelig har virkelig solid over tid.

Enten det er Wolverhampton som prøver å møte mannskapet til Klopp face to face med kreativt spill, Tottenham som ligger lavt og satser på kontringer med sterke spisser, eller et West Bromwich som i en omgang la opp til en ekstrem hermetikkboks med et lavtliggende 6-4-0, så finner Liverpool en løsning. Vel, det var før den sjokkerende utligningen i 2. omgang mot gjestene fra Midlands.

Kanskje ikke like suverent som i 2019/20, men i en uvanlig verden med ingen eller få tilskuere virker det å være heller liten dissens om at Liverpool fortsatt er ligafavoritten fremfor noen pr. i dag.

Det så meget bedre ut...

Spillere som James Milner, Alex Oxlade-Chamberlain og Xherdan Shaqiri var på benken mot West Brom, etter skadeopphold. Thiago Alcantara ventes tilbake i spill til neste uke.

I et juleprogram hvor terminlisten har vært nokså «snill» mot Liverpool med brukbart med tid mellom kampene.

Inkludert spill foran The Kop og Anfield, med 2000 røde fans til stede. Sammen med Everton er LFC da den eneste klubben i toppdivisjonen som for tiden kan ha tilskuere på kampene.

I et fotballår hvor en har stopperduoen van Dijk og Gomez ute med langtidsskader var det nesten så en hadde lyst til å antyde at lykken har snudd seg aldri så lite…

...Før skaden til Matip påvirket transfervinduet?

Det var selvfølgelig for godt til å være sant(!) Etter en time mot West Bromwich Albion napper det til i lysken(?) til Joel Matip som umiddelbart ser mot benken.

Suverene Virgil van Dijk var ventet å få hurtige Joe Gomez som partner fra sesongstart, før skadene satte dem utenfor. Jürgen Klopp hadde valgt å ikke erstatte Dejan Lovren før sesongen, slik at alternativene som midtstoppere var Joel Matip, unggutten Rhys Williams, Nat Phillips som ikke hadde blitt solgt som ventet, hvis en ikke skulle hente folk fra midtbanen.

Fabinho ned fra rollen som midtbaneanker ble løsningen, sammen med Joel Matip, som hadde vist tidligere at han kunne være sårbar for skader.

Og så ble han altså skadet igjen, Joel Matip. Dermed er alle de tre erfarne stopperalternativene som Klopp hadde før sesongen ute.

Det har vært mye snakk om Liverpool kommer til å hente inn en forsterkning eller to i januarvinduet. De siste signalene fra klubben har antydet at det er fornøyd med det de har, men et nytt avbrekk for Matip kan fort forandre de planene foran et transfervindu som åpner til neste helg.

NYTT SKADEOPPHOLD? Joel Matip måtte forlate banen mot West Bromwich med en ny skade.

NYTT SKADEOPPHOLD? Joel Matip måtte forlate banen mot West Bromwich med en ny skade.