Lyspunktet i et bekmørkt år

Liverpool har gitt oss mye å smile for blant alt elendigheten 2020 har brakt til verden.

Det kunne se ut som skjebnen fant nok en måte for å frarøve Liverpool et Premier League-gull, da koronaviruset herjet i mars og verden ble stengt dagen etter at Atletico Madrid sendte oss ut av Champions League på frustrerende vis. Liverpool toppet ligaen med et hav av poeng og var bare formalitetene unna å bli kronet mestere for første gang på 30 år. Men så kom Covid-19, alt ble stengt og ingen visste når fotball kunne spilles igjen. Der og da var ikke det spørsmålet så viktig heller. Men etter hvert som tiden gikk, måtte vi vite: skulle sesongen bare avlyses?

Heldigvis klarte ikke de få som kjempet for en kansellering å vinne fram. Liverpool skulle få sjansen til å sikre gullet på ekte vis, uten at det måtte bli avgjort på poeng per kamp eller andre nødløsninger. Da Chelsea slo Manchester City 2-1 25. juni kunne vi slippe jubelen løs, og en snau måned senere, da nettopp Chelsea besøkte Anfield, kunne Jordan Henderson gjøre det ingen Liverpool-kaptein hadde gjort på 30 år - å løfte ligatittelen. Gullfesten med supporterne måtte av åpenbare grunner utebli. Men det var likevel den beste ligagullfeiringen jeg har opplevd i mitt 27 år gamle liv!

Liverpool-året 2020 har dessuten gitt oss utrolig mye spennende. Det sureste bunnpunktet var den nevnte exiten i Champions League, mens det mest absurde var 7-2-tapet på Villa Park i oktober. Det mest opprørende var skaden til Virgil van Dijk. Men bunnpunktene stopper også der. For et lag som har slitt så mye med å innfri i tre tiår er to-tre vonde minner i løpet av et år ganske lite. 

Og høydepunktene er så mange flere av. 

Det startet allerede i januar. Curtis Jones sitt langskudd som sendte byrival Everton ut av FA-cupen. Uken etter, da Mo Salah avgjorde hjemmekampen mot Manchester United foran et Anfield som gikk av hengslene. Ungguttene som slo ut Shrewsbury av cupen. Festfotballen mot Crystal Palace og Chelsea da fotballen var i gang igjen. Gullfeiringen. Signeringene av Thiago og Diogo Jota. Femmålsseier borte mot Atalanta. Syvmålsseier på Selhurst Park. Firminos vinnermål mot Tottenham foran 2000 tilskuere på The Kop. Nesten et helt år på toppen av Premier League-tabellen. Verdens beste manager for verdens beste lag!

Det er en fin liste med gode minner å ha med seg i et år som på så mange andre måter har vært uutholdelig. Liverpool har gitt oss mye å smile for blant alt elendigheten. 

Så får vi håpe suksessen fortsetter også når verden er mer optimistisk. En ny gullfeiring foran et fullsatt og vaksinert Anfield hadde vært vakkert. Og selv om gullet fra i år også behørig og rettmessig skal feires når den tid kommer, hadde ikke et nytt trofé vært å forakte. Såpass har vi vel fortjent?