Fem ting om kampenFørstelaget er på ferie, men ungguttene skrev historie under Anfields flomlys!

Klopp, trenerteamet og hans spillere har dratt på ferie til ulike steder i verden, men hva gjør vel det? Ungguttene fikset avansement i FA-cupen.

Ungguttene dominerte

Dette var en kamp flere røde supportere burde fått muligheten til å bivåne, for dette ga virkelig grunn til optimisme. 

I den første omgangen var Liverpool det klart beste laget, men ungguttene klarte ikke å produsere de store sjansene mot et kompakt Shrewsbury-forsvar. 

Liverpools unggutter startet den andre omgangen like godt som de avsluttet den første, og med Neco Williams i spissen burde de ha tatt ledelsen før timen var spilt. 

Da det var spilt en time fant Shrewsbury veien til nettmaskene etter godt angrepsspill, men VAR reddet Critchleys mannskap fra det som ville vært et veldig ufortjent baklengsmål. 

Etter timen var det stillingskrig på Anfield, og det føltes lenge ut som om Shrewsburys rutine var i ferd med å gi de blåkledde initiativet i kampen. 

Med 15 minutter igjen å spille sendte Neco Williams en fantastisk langpasning i retning Harvey Elliott, og en uheldig RoShaun Williams sendte ballen i eget nett med hodet i forsøket på å bryte pasningen. 

De avsluttende minuttene ble utfordrende, men det unge mannskapet rodde seieren i land og sørget for videre spill i FA-cupen.

Neco Williams

Det er flere av ungguttene som hadde fortjent skryt i dag, men Neco Williams fortjener hyllest. 

I starten av denne sesongen var det få som hadde hørt om den 18 år gamle waliseren, men nå ser han ut til å være en del av Klopps planer. 

18-åringen fikk trene med førstelaget grunnet skader, tok den muligheten på strak arm og imponerte Klopp og ble belønnet med startplass mot Arsenal i ligacupen. 

I den kampen var han blant banens beste, leverte en målgivende til Divock Origis utligning, og siden den gang har han vært en del av førstelagsstallen. 

I de to foregående kampene i FA-cupen har han vært blant Liverpools beste, og han var nok en gang fantastisk på seniornivå. 

NECO WILLIAMS: Unggutten har tatt sjansene sine.

NECO WILLIAMS: Unggutten har tatt sjansene sine.

Teknikk, innleggsfot, aggresivitet, tempo, skuddfot og gode defensive valg - Williams virker å ha alt. 

Han serverte den fantastiske langpasningen som ledet til navnebror Williams selvmål, og når han i tillegg vinner hodedueller mot store motspillere på defensive dødballer er det ingen grunn til at han ikke skal få en karriere på et høyt nivå. 

To kapteiner

Mot Aston Villa var det Pedro Chirivella som hadde kapteinsbindet, og tirsdag kveld var det Curtis Jones som fikk æren av å bære det. Begge spillerne viste at de har lederegenskaper. 

Pedro Chirivella organiserte troppene fra sin sentrale midtbaneposisjon, som en dirigent som leder et orkester, og beordret flere ganger sine medspillere tilbake i riktig posisjon. 

Samtidig viste spanjolen fram de tekniske ferdighetene og den gode pasningsfoten som har sørget for at han kan tilbys ny kontrakt får sesongslutt. 

LEDER: «Rutinerte» Pedro Chirivella ledet sine tropper med bravur.

LEDER: «Rutinerte» Pedro Chirivella ledet sine tropper med bravur.

Curtis Jones bar kapteinsbindet og ledet med eksempel i dag.

Man kunne flere ganger se scouseren oppmuntre lagkamerater etter dårlige avgjørelser eller tekniske feil og han ledet ofte sine kamerater opp i presset mot slitne Shrewsbury-ben. 

Han viste også frem den tekniske spisskompetansen som gjør at han kan slå gjennom på førstelaget, og Shrewsburys seniorer måtte flere ganger ty til ulovlige midler for å stoppe Jones. 

Yngste lag noensinne

Da Liverpool møtte Aston Villa i ligacupens kvartfinale hadde kvartfinale hadde laget en snittalder på 19 år, seks måneder og tre dager.

Laget som møtte Shrewsbury hadde en snittalder på 19 år, tre måneder og 11 dager (uoffisiell statistikk), og vil dermed være både Liverpools yngste lag i FA-Cupen og i alle turneringer.

UNGT MANNSKAP: Det var flere tenåringer blant Critchleys utvalgte.

UNGT MANNSKAP: Det var flere tenåringer blant Critchleys utvalgte.

Fem debutanter

Flere av spillerne har allerede debutert for førstelaget i den nevnte kampen mot Aston Villa. I dag fikk enda flere muligheten til å skryte av en førstelagskamp for Liverpool.

Jake Cain (18), Liam Millar (20), Joe Hardy (21), Elijah Dixon-Bonner (19) og Adam Lewis (20) debuterte alle i kveldens kamp.

Adam Lewis pådro seg en uheldig kneskade før perioden der flere av Liverpools unggutter debuterte, og var nylig tilbake i spill etter skaden. Scouseren var involvert i pre-season, og nå fikk han den etterlengtede debuten på venstrebacken.

Han gjorde en grei forestilling i debuten, med både positive og negative involeringer. 

ADAM LEWIS: Scouseren debuterte for Liverpool.

ADAM LEWIS: Scouseren debuterte for Liverpool.

Jake Cain har sammen med Leighton Clarkson vært en av de beste spillerne på U18-laget denne sesongen. Den offensive midtbanespilleren med den følsomme venstrefoten fikk ikke prøvd seg med Aston Villa, men nå fikk også han testet seg på Anfield-matta mot seniorer.

Han viste frem den følsomme pasningsfoten ved en del anledninger, men man så også at han har noen steg å ta i den fysiske delen. 

Liam Millar var utlånt til skotske Kilmarnock i hele 2019, og gjorde sakene sine greit der. Så langt denne sesongen hadde han registrert ett mål og to målgivende på i overkant av 1000 minutter.

Han ble den første kanadieren som spilte for Liverpool, og fikk rundt 80 minutter på Anfield.

Kanadieren fikk vanskelige arbeidsforhold alene på topp mot fysisk robuste Shrewsbury-stoppere, men arbeidet utrettelig gjennom kampen og var svært viktig i presspillet.  

Joe Hardy fikk omtrent ti minutter på tampen av kampen. 21-åringen ble signert fra Brentfords B-lag tidligere i januar og kan allerede skryte av å ha representert førstelaget på Anfield. 

Elijah Dixon-Bonner fikk et minutt på tampen da Critchley forsøkte å hale ut tiden.