Fem ting om kampen:Forsvarsbautaene sviktet - og sesongens tredje tap er et faktum

På et eller annet merkelig vis klarte Arsenal å vinne denne kampen, etter total Liverpool-dominans i spill og sjanser. Arsenal hang i tauene gjennom hele andre omgang, men to enorme forsvarstabber før pause ble avgjørende.

Arsenal - Liverpool 2-1 (2-1)  ( Se livereferat her).

Fatale forsvarsfeil fra normalt sterke kort

Første omgang på Emirates forandret fullstendig karakter etter drikkepausen, og Virgil van Dijk og Alisson Becker var syndebukkene. De vanligvis så solide karene i de bakre rekker gjorde hver sin kjempebrøler.

1-1 kom etter at Lacazette utnyttet en enorm forsvarsfeil av Van Dijk. Feilen kom etter at Nelson presset nederlenderen til å slå et for svakt tilbakespill rett i bena på franskmannen, som enkelt rundet Alisson og satte ballen i mål. Rett og slett sløvt av kromtappen i forsvaret.

Like før pause tok Arsenal så ledelsen, da Nelson sendte ballen i mål etter nok en forsvarstabbe. Denne gangen var det Alisson som spilte ballen rett i bena på Lacazette. Spissen tittet opp og fant Nelson inne foran mål, og sistnevnte fikk en enkel oppgave med å ekspedere ballen i nettmaskene. Situasjonen kom etter at Liverpool hadde innkast, og innkastet til Andy Robertson satte keeper Alisson i en vanskelig situasjon, som brasilianeren uansett burde ha løst bedre enn han gjorde.

SLØVT FORSVARSSPILL: Alexandre Lacazette scorer Arsenals første mål etter å ha rundet Alisson Becker.

Mané scorer nesten alltid mot Arsenal

Sadio Mané gjorde 1-0 for Liverpool på Emirates. Det var neppe neppe noen tilfeldighet at det var akkurat han som satte ballen i mål. Det er nemlig bare mot Crystal Palace (9) at Mané har gjort flere Premier League-mål enn mot Arsenal (6).

For Liverpool var dette det Manés femte mål mot The Gunners på åtte kamper. Det første kom i august 2016, i hans Liverpool-debut, da gjestene fra Merseyside vant 4-3 på Emirates. Deretter fulgte tre scoringer på Anfield, først i 3-1 seieren i mars 2017, så i 4-0 seieren i august samme år. Mané scoret også i 5-1 seieren i desember 2018.

Mané fikk en relativt enkel oppgave med å sette ballen i mål etter 20 minutters spill, etter godt forarbeid av Roberto Firmino og Andy Robertson, der sistnevnte ble servitør for senegaleseren.

Mané har bare scoret to bortemål mot toppklubbene i Premier League, og begge har kommet mot Arsenal.

1-0: Sadio Mané hadde en enkel oppgave da han ga Liverpool-ledelsen, takket være Andy Robertsons gode innlegg.

Mo kommer neppe til å huske kamp nummer 150

Mens en av de argeste konkurrentene til toppscorertittelen i Premier League, Pierre-Emerick Aubameyang, var benket av Arsenal-manager Mikel Arteta, startet Mohamed Salah sin kamp nummer 150 for Liverpool. Arteta satte inn Aubameyang i det 57. minutt.

I sin første sesong for Liverpool spilte Salah 49+3 kamper og gjorde 44 mål (34+2/32 i Premier League), i den andre sesongen ble det nøyaktig samme antall kamper, 49+3, og 27 nye mål (37+1/22 i Premier League), mens det denne sesongen er blitt 44+2 kamper og 23 mål (32+0/19 i Premier League). Og fortsatt gjenstår det to kamper til.

Før kampen sto Aubameyang bokført med 20 ligamål, tre bak Jamie Vardy som leder kampen om toppscorertittelen, mens Salah hadde 19. Etter kampen var det status quo. Det nærmeste egypteren kom scoring var en heading rett på Martinez, og et skuddforsøk som keeperen fistet over, og det var en skuffet Salah som måtte vike plass for Divock Origi åtte minutter før slutt.

Ox fikk intet hyggelig gjensyn med sin gamle hjemmebane

Alex Oxlade-Chamberlain spilte nesten 200 kamper for Arsenal før han kom til Liverpool, men det ble intet hyggelig gjensyn med Emirates for midtbanespilleren. Han fikk utrettet fint lite i den drøye timen han fikk på banen før han ble erstattet av Naby Keita.

Byttet betyr at Ox har blitt byttet ut eller inn i samtlige av sommerens kamper. Fire ganger har han kommet inn fra benken, mens dette var tredje gangen av tre mulige at Klopp tok ham av banen før kampen var ferdigspilt.

SÅ NÆR, SÅ NÆR: Roberto Firmino var uhyre nær å gi Liverpool-ledelsen da Arsenal-keeperen tabbet seg ut.

Martinez var svært nær å dumme seg ut

13 minutter ut i kampen på Emirates oppstod det en veldig merkelig situasjon. Roberto Firmino forfulgte et tilbakespill til Arsenal-keeper Martinez, og sisteskansen presterte å klarere rett i foten til brasilianeren. Ballen suste rett i stolperota, før den spratt ut av spill. Arsenal-keeperen kan prise seg lykkelig over at den ballen ikke gikk i mål. Da ville situasjonen ha vært en het kandidat til årets blemme!