Fem ting om kampen:Tilbakelente Liverpool beseiret Newcastle og sørget for flere rekorder - nå venter en velfortjent ferie for mesterne av alt!

Tilbakelente Liverpool

Jürgen Klopp og Liverpool befant seg i en uvant situasjon søndag ettermiddag. 

For første gang siden 2016 hadde ikke Liverpool noe å spille for på sesongens siste dag - i 2017 og 2018 jaktet de fortsatt topp fire, mens de jaktet tittelen i 2019 - og et Liverpool med senkede skuldre ble kjapt straffet av Newcastle. 

Virgil van Dijk ga bort et enkelt frispark i duell mot Allain Saint-Maximin. Hans nederlandske venn Gini Wijnaldum rullet ballen gavmildt til Jonjo Shelvey. Den tidligere Liverpool-spilleren lot seg ikke be to ganger, løftet ballen inn bak Liverpools forsvar, og Dwight Gayle fant nettmaskene bak Alisson Becker alene med brasilianeren. 

Kampen ble ikke vist på TV2s tv-kanaler, og de som gikk glipp av kampen mistet ikke en stor fotballkamp. Klopps mannskap styrte banespillet, men manglet utålmodigheten som vanligvis fremtvinger muligheter. 

Takumi Minamino, Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain viste alle at de fortsatt ikke hadde tømt kruttet ut av støvlene før ferien, men manglet noe på presisjonen. 

Det måtte et majestetisk hodestøt fra Virgil van Dijk til for å utligne mot «The Magpies», etter et godt innlegg fra Alex Oxlade-Chamberlain.

RAGET HØYEST: Virgil stanget inn utligningen.

RAGET HØYEST: Virgil stanget inn utligningen.

Fronttrioens fravær

Hverken Mohamed Salah, Sadio Mane eller Roberto Firmino for første gang siden desember 2018, da Liverpool vant 3-1 mot Burnley. Det var bare den andre gangen siden Salahs ankomst at ingen av de tre startet. 

Liverpool manglet flyten i angrepsspillet. Trioens posisjonsbytter, individuelle kvalitet og gode kombinansjonsspill var sårt tiltrengt mot et dyptliggende Newcastle-lag, og bare et hodestøt fra uslåelige Van Dijk ga utligning til Liverpool. 

Salah, som har jaktet gullstøvelen siden Liverpools tittel ble sikret, greide ikke ta igjen Jamie Vardy på 23 mål og ta gullstøvelen for tredje sesong på rad, og følger ikke i Thierry Henry og Alan Shearers fotspor.

1 KAMP: Liverpool spilte sin siste kamp for sesongen søndag ettermiddag. Salah tok ikke gullstøvelen i 2019/20.

1 KAMP: Liverpool spilte sin siste kamp for sesongen søndag ettermiddag. Salah tok ikke gullstøvelen i 2019/20.

Rekordjakten avsluttes

Det ble tidlig klart at Liverpool ville ta serietittelen i 2019/20, og snakket gikk kjapt over på hvilke rekorder Klopps nådeløse mannskap kunne ta. Nå er sesongen over, og fasiten er klar. 

Liverpool vant serien kjappest gjennom tidene (med syv kamper igjen), tangerte Chelsea, Man United og Man Citys rekord med 18 hjemmeseire, matchet Man Citys lengste seiersrekke (18 kamper), hadde den største ledelsen noensinne (25 poeng), hadde tidenes beste start i en topp-5 liga (61 av 63 poeng) og slo alle de andre lagene. 

Triumfen mot Newcastle gjør at Liverpool har vunnet 32 kamper denne sesongen - samme antall som Manchester City da de satte rekorden i 2017/18-sesongen.

Liverpool ender sesongen på 99 poeng, klubbens beste poengfangst gjennom tidene, og bare ett fattig poeng bak Manchester Citys rekord fra 2017/18. 

Fryktinngytende trippelbytte

Etter 64 minutter sendte Klopp innpå alle kanonene i ett bytte. 

Salah, Firmino og Mane ble byttet innpå for Ox, Minamino og Origi - definisjonen på et fryktinngytende bytte. 

Salah sendte et skudd i stolpen like etter innbyttet, og noen minutter etterpå sendte Firmino egypteren alene med Newcastles målvakt med en nydelig pasning, men lynvingen ble for nølende. 

Like før de 90 minuttene var spilt trygget Mane Liverpools ledelse med en nydelig scoring. Fronttrioen ga sårt tiltrengt liv til Liverpools angrepsspill, og sørget for at Liverpool tok en trygg seier i sesongens siste kamp.

TRIO: Klopp gjorde tidenes mest fryktinngytende trippelbytte.

TRIO: Klopp gjorde tidenes mest fryktinngytende trippelbytte.

Forsinket ferie

I et alternativt univers, hvor korona-viruset ikke har rammet verden, spiller Liverpool treningskamper i andre tidssoner i oppladning til 2020/21-sesongen - slik ble det ikke denne sesongen. 

Etter en omlag ett års lang sesong skal Liverpool-spillerne endelig ta en velfortjent ferie, som mestere av Europa, England og verden. 

Klopp og hans spillere kan sitte på diverse strender rundt om i verden og reflektere over en av tidenes beste sesonger av et fotballag. En herlig avslutning på en vidunderlig sesong. God sommer!