Fem ting om kampen:Billy viste forbedringspotensiale og Minamino strålte da Liverpool slo Blackpool for første gang siden 1966

Alt lå til rette for en fantastisk generalprøve for Klopps mesterlag, men det var gjestene fra Blackpool som var det mest effektive laget i den første omgangen.

Gjensyn med Anfield

Forrige gang Liverpool spilte kamp på Anfield var The Kop klargjort for fyrverkeri og fest i tilknytning til trofeløftet, og banen var naturligvis i upåklagelig stand. De gode forholdene la til rette for en minnerik kamp mot Chelsea der Liverpool til slutt vant 5-3.

Lørdag ettermiddag var podiet fjernet fra The Kop, men det er ingen tvil om at den ikoniske arenaen er klar til en ny sesong - beklageligvis uten supportere på tribunen i denne omgang.

«The Tangerines» CJ Hamilton kontret inn 1-0 etter en Billy Koumetio-feil, før Jerry Yates satte et straffespark sikkert i mål etter halvtimen, etter at Alisson Becker felte en Blackpool-spiller like innenfor 16-meteren.

Joel Matip, som var et gledelig gjensyn etter skadeavbrekket, ga et lyspunkt da han utlignet med et godt hodestøt like før pause.

Etter hvilen økte Liverpool intensiteten, og det tok bare drøye fem minutter av den andre omgangen før utligningen lå i nettmaskene bak Blackpools målvakt etter at Mané spilte flipperspill i straffefeltet.

Bare noen minutter etterpå flikket Roberto Firmino inn et hardt Minamino-skudd, og Klopps lag hadde snudd kampen.

Etter det tok mesterlaget fullstendig over kampen, og Harvey Elliott, Takumi Minamino, Divock Origi og Sepp van den Berg fikk også tegnet seg på scoringslisten.

PYNTET: Bannerne kan skimtes bak Joel Matip.

«Billy the kid»

Billy Koumetio fikk en god mulighet da han startet ved siden av Joel Matip mot Blackpool.

Tidligere i uken skrev vi en artikkel der vi beskrev Billys reise, som har fått kallenavnet «Billy the kid» av Klopp, men det ble tydelig at unggutten har noen steg å ta før han kan kalles «Billy the man».

17-åringens feil førte til «The Seasiders» åpningsmål, og han havnet flere ganger i feil posisjoner.

La det imidlertid ikke være noen tvil: Koumetio har alt som skal til for å bli en midtstopper på det høyeste nivået, og giganten har flere år på å luke ut relativt enkle feil.

Med skreddersydde individuelle økter og verdens beste stopper som læremester, samt en rapportert strålende holdning,  ligger alt til rette for at Billy på sikt kan etablere seg i hjertet av Liverpools forsvar.

TABBE: Koumetio ga bort ballen til CJ Hamilton.

Maestroen Minamino

Takumi Minamino fikk prøve seg bak fronttrioen i oppgjøret mot Blackpool, og han viste at det kan være en god løsning mot de mange dyptliggende lagene Liverpool møter i Premier League.

Japaneren virker virkelig å ha funnet sin plass i stallen, og ser ut til å bli mer og mer komfortabel for hver kamp han får for Klopps velsmurte maskineri.

BESTEMT: På bildet henger Minamino med hodet etter Blackpools mål, men pre-season har virkelig vært oppløftende for 25-åringen.

Minamino fant ofte smarte posisjoner i 16-meteren, som da han sendte et skudd avgårde mot mål som Firmino flikket i nettmaskene, og da han 15 minutter senere satte ballen sikkert i nettmaskene selv etter Firminos gode forarbeid.

Lekre flikker ble akkompagnert av gode skuddforsøk fra den dynamiske 25-åringen, som kan bli utrolig viktig i den kommende sesongen.

Første seier siden 1966

Forrige gang Liverpool slo Blackpool var Bill Shankly de rødkleddes trener, og Roger Hunt og Peter Thompsons mål sørget for seier. Det var i 1966.

Siden den gang har Liverpool fått det tøft mot «The Seasiders», og da Blackpool var innom Premier League for ni år siden vant de oransjekledde begge kampene.

Det så lenge ut som om det skulle bli en ny skuffende affære mot Blackpool, men etter å ha ligget under 2-0 reiste Liverpool kjerringa og klarte å sikre en seier i den siste treningskampen før sesongen sparkes i gang.

Neil Critchley måtte se sitt mannskap få hele syv mål i sekken etter å ha irritert Klopp og hans gutter.

Kommandøren Klopp

Jürgen Klopp var tydelig misfornøyd med det han fikk servert av undersåttene sine i den første omgangen.

– Begynn å spill fotballen vi ønsker å spille. Begynn å vinn dueller, vær på de rette stedene, beveg dere, ropte han fra sidelinjen.

Flere supportere ytret sin bekymring før den kommende sesongen på sosiale medier i pausen, men at Klopps mannskap sannsynligvis fikk servert en tordentale i Anfield-garderoben viste de at de ikke har glemt alt som gjorde de til mestere av England.

Nå venter et heltent Leeds United-lag med eksentriske Marcelo Bielsa i spissen.

Oppgjøret er et potensielt tidlig bananskall for de regjerende mesterne, men Klopp har ledet disse troppene til uante høyder tidligere. Det er ingen grunn til at hans mentale monstre ikke kan gjøre det igjen.