Fem ting om kampen:Status quo i toppen, etter en intens stillingskrig mellom erkerivalene

Liverpool har nå spilt tre strake Premier League-kamper uten å score.

Veike avslutninger før pause - skapte få sjanser etter pause

Liverpool skapte mange gode sjanser i første omgang, men avslutningene var av det veike slaget, både fra Andy Robertson, Mohamed Salah, Xherdan Shaqiri og Roberto Firmino. Brasilianeren og skotten var de to som sløste bort de beste mulighetene.

Et ballinnehav på 67 prosent de første 45 minuttene ga ikke tellende resultat i målprotokollen. Liverpool avfyrte seks skudd i første omgang, men kun ett av dem gikk på mål.

Salah fikk en brukbar sjanse etter drøye timen, etter godt forarbeid av Firmino, men avslutningen fra trengt posisjon gikk via et United-bein og til corner.

Det lugget rett og slett litt for mye i det offensive spillet de siste 45 minuttene, og de tre stjernene på topp er inne i en kollektiv formsvikt.

Liverpool klarte ikke å finne veien til nettmaskene for tredje Premier League-kamp på rad. Det har ikke skjedd siden mars 2005.

IKKE PÅ SIN VANTE PLASS: Midtbanespillerne Fabinho og Jordan Henderson ble nok en gang løsningen på stopperkrisen i Liverpool.

De to midtbanespillerne klarte seg bra som stoppere

Da Joël Matip ikke ble spilleklar valgte Jürgen Klopp nok en gang midtbanespillerne Jordan Henderson og Fabinho som midtstoppere, isteden for å bruke en av de uerfarne ungguttene Nat Phillips og Rhys Williams.

Liverpool-kapteinen og hans brasilianske makker klarte seg greit de første 45 minuttene, med god hjelp av Andy Robertson og Thiago ved et par situasjoner.

Fabinho og Hendo måtte være på tå hev, og være påpasselig med returløpene når United-kontret.

Fabinho hadde en svært viktig inngripen etter drøye timen, på en United-kontring, og leverte en strålende oppløpning av Marcus Rashford ni minutter før slutt. Brasilianeren var rett og slett helt sjef der bak.

JUBILANT: Xherdan Shaqiri startet sin første Premier League-kamp for sesongen og spilte sin kamp nummer 50 for Liverpool.

Shaqiri tok ikke vare på sjansen han fikk

Xherdan Shaqiri fikk en sjelden start på Liverpools midtbane, og fikk der Thiago Alcantara og Georginio Wijnaldum som sine makkere. Det var den eneste forandringen på laget i forhold til mannskapet som tapte 1-0 for Southampton den fjerde januar. Dette var sveitserens kamp nummer 50 for Liverpool, og hans første fra start i Premier League denne sesongen. Forrige sesong startet han bare to ligakamper.

Shaqiri scoret to mål i tilsvarende kamp for to sesonger siden, men klarte aldri å markere seg på lignende vis denne gangen. Han forsøkte seg med et par skudd fra distanse i første omgang, uten at noen av dem traff mål. Utover i kampen ble han sliten, og prestasjonskurven falt, og det var derfor ikke overraskende at han ble byttet ut til fordel for Curtis Jones et kvarter før slutt.

MIDTBANEDUELLEN:  Thiago Alcantara mot Bruno Fernandes.

MIDTBANEDUELLEN: Thiago Alcantara mot Bruno Fernandes.

Thiago var god i sin første kamp på Anfield som Liverpool-spiller

Før dagens kamp mot Manchester United hadde Thiago Alcantara kun vært involvert i bortekamper med Liverpool. Han har vært Liverpool-spiller siden midten av september, men hadde før dette ikke vært involvert i en eneste hjemmekamp siden overgangen fra Bayern München.

Han var en av Liverpools toneangivende spillere, og var god både offensivt og defensivt. Midtbanespilleren var ekstremt mye involvert, og slo en rekke strøkne pasninger.

Thiago fyrte av et brukbart skudd tretten minutter før slutt, men De Gea var med på notene. Like etter hadde han et nytt skuddforsøk, men ballen gled av foten.

OFFSIDE: United var farlige på kontringer, men gikk ofte i offside.

United satset på kontringer og dødballer, og ble stoppet av Alisson i sluttfasen

Manchester United lot Liverpool ha ballen mye i første omgang, men var farlige på kontringer og dødballer. Gjestene slo mange lange baller i bakrom, for deres raske angripere å løpe på. Men ofte gikk United-spillerne i offside.

Marcus Rashford gikk for eksempel i offside fire ganger de første 45 minuttene. Han har aldri gått hyppigere i offside i noen Premier League-kamp tidligere. Ingen andre spillere har gått hyppigere offside i Premier League denne sesongen.

Bruno Fernandes var nære en scoring etter drøye halvtimen på et frispark som gikk like utenfor, men ellers ble det bare med tendensene for United de første 45 minuttene.

Manchester Uniteds første skudd i kampen kom i det 34. minutt. Dette er det lengste de har ventet på sin første avslutning i en Premier League-kamp siden sist de besøkte Anfield i januar i fjor, da de måtte vente til det 40. minutt.

Alisson Becker gjorde to meget gode redninger på avslutninger fra fra Bruno Fernandes og Paul Pogba i kampens sluttfase. To feberredninger som viser hvorfor han er en av verdens beste keepere.