Kampkommentar Liverpool - Brighton: Har noen trener og motstander fått Liverpool til å slite sånn i år?

Liverpool skuffet, og hadde store vanskeligheter mot Graham Potters Brighton-lag som virkelig setter farge på Premier League.

Potters magi

Mye har skjedd på sørkysten siden Chris Hughton var sjef, og støttet seg til karer som Shane Duffy, Steve Sidwell og Glenn Murray.

Graham Potter valgte en litt annen tilnærming enn i forrige serierunde mot Manchester City. Den gang spilte Brighton godt, men ble hardt straffet av Pep Guardiolas menn ved hele fire anledninger, et resultat som ikke var beskrivende for styrkeforholdet mellom de to lagene.

Tre endringer ble gjort. Den mest overraskende var kanskje at Neal Maupay satt på benken til fordel for Enock Mwepu. 23-åringen fra Zambia skulle presentere seg med en fantastisk perle senere.

Honnør til bortelaget som tidlig kom under 0-2, men spilte sitt spill på Anfield. De presset Liverpool, og fortsatte å skape trøbbel for de røde selv etter utligningen. 

Kan han til og med vært aktuell Klopp-erstatter? 

Om du vil plassere et spill på hvilken engelsk trener som blir den neste til å vinne en Premier League-tittel, da er oddsen lavest på Graham Potter, foran navn som Gareth Southgate og Steven Gerrard. Det er ikke nødvendigvis med «the Seagulls» at 46-åringen skal gjøre det, men fortsetter han og klubben sånn, da er det kun et tidsspørsmål før han får en av de store jobbene.

Kanskje kan han til og med være et alternativ for Liverpool, den dagen Jürgen Klopp sier at det får holde?

Alderen stemmer, erfaringen har han bygd sammen med en CV som stadig ser bedre ut. Engelskmannen har også vært flink til å bygge tropp, rydde i kjøttavdelingen og få mye ut av de råvarene som er tilgjengelige.

Dagens prestasjon ble hvertfall sett av Fenway Sports Group (FSG). Flere av de kriteriene Brendan Rodgers ble valgt ut for, kan også passere for Mr. Potter.

GODE: Det er ingen tvil om at Adam Lallana og Brighton fortjener å ligge så høyt oppe på tabellen.

GODE: Det er ingen tvil om at Adam Lallana og Brighton fortjener å ligge så høyt oppe på tabellen.

Har Anfield sett en bedre motstander i år? 

Liverpool så i små økter ut som ypperste verdensklasse, men Brighton viste at den gode sesongstarten og tabellplasseringen ikke er noe blaff. I åpningskvarteret var det definitivt gjestene som var farligst.

Alisson hindret marerittåpning etter tre minutter, og like etterpå lå ballen i nettet på motsatt side. Det mønsteret har vi sett i de siste kampene. Både Manchester United og Preston kunne raskt tatt føringen, men Bruno Fernandes’ avslutning og en sterk Adrián reddet Liverpool ved de anledningene, før de i stedet tok ledelsen selv.

Til pause viste skuddstatistikken 4-4, skudd på mål 2-3, men i målprotokollen var det 2-1, takket være to flotte Liverpool-angrep. Hjemmelaget var effektive.

Både Chelsea (1-1), Manchester City (2-2) og AC Milan (3-2) har vært på Anfield denne sesongen, men få lag har vist svakheter i Liverpool tittelambisjoner som Brighton.

Ting kunne selvsagt sett annerledes ut om Kevin Friend og Simon Beck i VAR-rommet hadde sett annerledes på et par avgjørelser, men hands er fortsatt noe som ikke er helt uproblematisk i toppfotballen.

Hva gjorde Klopp?

Vanligvis tenker jeg at Jürgen gjør mye riktig med tanke på inngang til kamp, oppstilling, motivering og endringer underveis. I dag er jeg litt spørrende.

Det tidlige byttet med Keïtas skade ble han tvunget til, men etter pause mister Liverpool mer og mer grep om det som skjer ute på matta. Mané og Salah gjorde som forventet, men byttet med Jota inn for Firmino kommer litt sent. Det var ikke akkurat som at brasilianeren spilte noen minneverdige 78 minutter, minus den sjansen han burde ha omsatt.

Få og sene minutter ble det og for Preston-helten Minamino, som kom inn for Jones like før slutt. Han fikk ikke utrettet stort, utenom det gule kortet.

Så kan man diskutere hvilke valg Klopp hadde? De andre alternativene på benken var reservekeeper Adrián, Joe Gomez, Joël Matip, Divock Origi, Kostas Tsimikas og 18-årige Tyler Morton.

TOPPKAMP: Begge lagene har startet sesongen sterkt, og både Jürgen Klopp og Graham Potter kunne sett for seg mer i dag.

TOPPKAMP: Begge lagene har startet sesongen sterkt, og både Jürgen Klopp og Graham Potter kunne sett for seg mer i dag.

Here we go again, Naby

Jeg kan knapt huske en Liverpool-karriere som har vært like start-stopp-preget som Naby Keïtas. Noe som har virket så lovende i sine stunder, men endt i skuffende nedturer.

Lørdag ble det med 18 minutter for Keïta, før Alex Oxlade-Chamberlain måtte inn. Ox var spillesugen etter å ha forsøkt seg mot Preston i midtuka. Den målgivende pasningen til Mané var rett og slett utsøkt, mer av det, takk!

Bortelaget hadde en spiller som jeg må innrømme at jeg savner. Han og slet etter hvert med kroppen og skadene, men da Adam Lallana gikk av Anfield, etter 76 minutter, var det full applaus.

I fjor var det midtstopperne som røyk. Nå må vi igjen krysse fingrene for at det skal løsne litt på midtbanen. 

Kaptein Henderson gikk foran, men etter han var det tynt. Virgil van Dijk og Alisson gjorde det de kunne for å holde skipet på stø kurs. Da Mike Dean blåste av var det 3-6 til Brighton i skudd på mål.

Det blir en interessant høst og jul

Forrige helg var det massiv piping da Liverpool og Manchester United gikk til pause på Old Trafford. I dag buet hjemmefansen på Etihad mot sine blå i Manchester.

Rødt kort til City og 2-0 til Crystal Palace på Etihad, hvem drømte om det? Med Chelseas forventede seier er Thomas Tuchels karer ligaleder med 25 poeng, tre foran Liverpool og fem ned til City. Det er bare å spenne på sikkerhetsbeltet og gjøre seg klar for en spennende høst.

Det er svakheter hos samtlige av favorittene.

Med alle turneringen inkludert skal Jürgen Klopps mannskap spille hele ni kamper i løpet av desember måned. Foreløpig er Liverpool fortsatt ubeseiret.