Fem ting om kampen:The Super League stjal oppmerksomheten da Liverpool ga fra seg initiativet etter pause

Et merkelig skue på Elland Road, der kampen kom i andre rekke.

GRÅDIGHET: FSG får det glatte lag av Liverpool-fansen.

En kamp preget av protester mot superligaplanene - Klopp var klar i sin tale

Supportere av begge klubber møtte opp utenfor Elland Road i timene før kampstart, for å protestere mot planene som Liverpool og elleve andre klubber har om å etablere en europeisk superliga.

Budskapet var klart. Dette er døden for fotballen som vi kjenner den, og fans skal settes foran penger. Arbeiderklassens spill er blitt ødelagt av grådighet og korrupsjon.

Jürgen Klopp var i forkant av kampen klar i sin tale om en europeisk superliga.

– Dette er vanskelig. Folk er ikke fornøyde, og jeg forstår det. Jeg og spillerne har ikke vært involvert i denne prosessen, sa Klopp.

– Min mening har ikke forandret seg. Jeg hørte om det første gang i går.

– Laget og supporterne er de som viktigst i fotball.

NY ASSIST: Trent Alexander-Arnold har funnet formen.

Ny assist fra Trent

Da Liverpool tok ledelsen etter en halvtimes spill var det som en følge av en genial pasning fra Diogo Jota ut til Trent Alexander-Arnold i bakrom. Og med Leeds-keeper Meslier på bærtur kunne scouseren enkelt spille ballen til Sadio Mané, som satte ballen i det tomme buret.

Ingen Liverpool-spiller har flere målgivende i Premier League enn Trents fem denne sesongen.

Seks av Sadio Manés åtte Premier League-mål denne sesongen har kommet på bortebane. Kveldens scoring var senegaleserens første mål på 10 ligakamper.

NÆR Å SCORE SELVMÅL: Fabinho holdt på å løpe ballen i eget mål i første omgang.

Nødstopper Fabinho var nær å løpe ballen i eget mål

Fabinho måtte nok en gang vikariere som midtstopper. Denne gang fordi Nathaniel Phillips sliter med en liten hamstringskade. Brasilianeren startet kampen med å markere seg offensivt, da han kom fra dypet og helt til hjørnet av femmeteren, før han vippet ballen inn mot Firmino. Landsmannen fikk imidlertid ikke kontroll på kula.

Midtveis i første omgang var Liverpools nummer tre veldig nær å surre det til for Liverpool. Først slo han en forferdelig tversoverpasning, og deretter var han nær å løpe ballen i eget mål.

Fabinho gjorde seg på ingen måte bort i midtforsvaret, men likevel var dette nok et eksempel på at Liverpool er best med brassen på midtbanen.

Da Leeds utlignet bare noen få minutter før slutt var det stopperkollega Kabak som tapte hodeduellen med Llorente.

SCORET: Sadio Mané scoret sitt første ligamål på ti kamper.

Misbrukte muligheten til å klatre til fjerdeplass

1-1 på Elland Road var for Liverpool en misbrukt mulighet til å klatre opp på fjerdeplass på tabellen, forbi West Ham på bedre målforskjell. De røde er nå ett poeng bak Chelsea på sjetteplass, men blåtrøyene har en hengekamp etter å ha spilt semifinale i FA-cupen i helgen.

Det store spørsmålet er om kampen om fjerdeplassen fortsatt vil være interessant for både Chelsea og Liverpool etter at UEFA har sagt sitt om superligaplanene. Begge klubbene risikerer nemlig å bli kastet ut av neste sesongs Champions League som to av tolv klubber bak planene om The Super League.

STIKK TIL SUPERLIGA-KLUBBENE: Leeds-spillerne varmet opp i disse T-skjortene.

Alisson imponerte både med godt spill og ny frisyre, mens Salah ble benket

Alisson Becker stilte med ny frisyre, i en kamp hvor Mohamed Salah for tredje gang denne sesongen startet en Premier League-kamp på innbytterbenken.

Toppscoreren kom ikke på banen før det gjenstod tjue minutter, og kom ikke på scoringslisten. Dermed blir han stående på 19 ligamål, noe som er to mål bak Premier Leagues toppscorer, Tottenhams Harry Kane.

Keeperen vartet på sin side opp med to kjemperedninger i andre omgang. Først da Jack Harrison kom gjennom og avsluttet fra kloss hold etter 68 minutter, før han snaue ti minutter senere stoppet et forsøk fra Roberts fra like kloss hold. I mellomtiden satte Bamford ballen i tverrliggeren for Leeds. Men scoringen til Llorente kunne han ikke stoppe, og basert på de siste 45 minuttene var dette et fullt fortjent poeng for vertene.

KORTKLIPT: Alisson Becker med ny frisyre.