Fem ting om kampen: Hvem så DEN komme? Alisson stanget Liverpool tilbake i topp fire-kampen!

Historien fra sesongen 2020/21 skulle til å gjenta seg på The Hawthorns. Så stanget Alisson Becker inn topp fire-håpet!

Kan du tro det?

Første punkt i denne saken skulle handle om brente sjanser, hakk i plata, stolpeskudd, annullerte mål og manglende effektivitet. 

Alisson Beckers hodestøt på overtid gjør at vi slipper å gnåle mer om det. For et øyeblikk. FOR ET ØYEBLIKK!

Salah, Firmino, Mané, Trent Alexander-Arnold, Thiago, Wijnaldum. Alle bommet. Alisson Becker scoret. 

Alisson Becker matchvinner på The Hawthorns. Kan du tro det?

For et utrolig øyeblikk.

For et utrolig øyeblikk.

Vaklende forsvarsspill

Nat Phillips og Rhys Williams fortjener all skryt de har fått for sine bidrag denne sesongen, og er det noe de ikke fortjener, så er det kjeft om de av og til glipper litt.

Kampen mot West Bromwich var et tilfelle der svakhetene til stopperduoen ble litt avslørt. Hal Robson-Kanus scoring kom etter en feilberegning fra Williams, og waliseren kunne fått sitt andre mål da Phillips gjorde en liknende brøler. Det er feil som er helt naturlige med tanke på at spillerne tross alt er urutinerte og ferske på dette nivået.

Samtidig var det noe med presspillet fremme i banen som gjorde at arbeidsforholdene ble vanskelige for stopperduoen. West Bromwich fikk litt for ofte anledning til å dunke ballen i bakrom. Der vet alle at Phillips og Williams er sårbare. Men igjen skal de virkelig ha for innsatsen. De kjemper heroisk og gjør mye bra.

Jürgen Klopp har sagt at duoen skal få sjansen til å bli værende på laget også når de mer rutinerte stopperne er tilbake fra skade. Det har de fortjent, men vi gleder oss til å se Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joel Matip igjen.

Ingen feriefotball

To ting kan skje når man møter lag som ikke har noe annet enn æren å spille for. Enten legger de seg nedpå og skulle ønske de var på stranda, eller så spiller de med frihet og senkede skuldre.

Big Sam Allardyce lovet på forhånd et hjemmelag som skulle gi alt de hadde selv om de allerede er klare for Championship, og de gikk i strupen på et vaklende Liverpool. Et høyt press som kanskje overrasket de røde, kombinert med enkel og direkte fotball var nok til å vippe Liverpool av pinnen. Så kunne de i ekte Allardyce-stil legge seg meget dypt i banen for å forsvare ledelsen.

De slo Chelsea 5-2 og holdt Manchester United til uavgjort. Big Sam er en irriterende mann også for Liverpool-supporterne, men i dag fikk også mye gratis av et lag som ikke fungerte i det hele tatt i starten av kampen. Det kom seg etter hvert, og det var til slutt Alisson som hindret den gamle ringreven fra å stjele med seg et nytt poeng fra Klopp og Liverpool.

West Bromwich fikk også god hjelp av dommer Mike Dean, som blåste frispark til hjemmelaget hver gang han ble bedt om det - og enda litt oftere.

GOD: Thiago begynner å finne formen.

GOD: Thiago begynner å finne formen.

Thiago begynner å finne formen

Det har vært en meget utfordrende sesong for Liverpools 30 år gamle midtbanespiller, som ble hentet fra Bayern München, der det siste han gjorde var å dominere i Champions League-finalen. Liverpool-karrieren startet godt, men fortsettelsen ble ødelagt av koronasmitte og langtidsskade.

Da han var tilbake igjen fra skade hadde Liverpool-laget raknet, og det ble veldig vanskelig å spille seg i form. Men den siste tiden har vi virkelig sett tegn på bedring, og scoringen mot Southampton ser ut til å ha gjort godt for spanjolen.

På The Hawthorns i ettermiddag viste Thiago virkelig hva han er god for. Han dominerte på midtbanen med glimrende pasninger ut til backene og fram til angrepstrioen. Han viste frem litt av sitt geniale pasningsspill og overblikk, og skulle blant annet blitt belønnet med en målgivende pasning i første omgang.

Det dabbet litt av etter pause, men han hadde fine detaljer også da, blant annet i form av et par gode langskudd og flere gode stikkere. Dessverre klarte ikke angriperne å utnytte de gode pasningene fra midtbanemaestroen.

Legger press på lagene foran

Liverpool tok sin tredje strake seier og står nå med syv kamper uten tap. De røde har trolig ikke råd til flere poengtap, og heldigvis klarte de å få med seg tre nødvendige poeng fra The Hawthorns.

I en kamp som lenge var lite overbevisende endte det til slutt godt takket være scoringen på overtid. 

Chelsea og Leicester møtes tirsdag. Da vil vi vite mye mer om hvordan situasjonen er når Liverpool drar til Turf Moor for å møte Burnley onsdag. Etter all sannsynlighet kreves seier også der.

Vi krysser av for seiere mot Southampton, Manchester United og West Bromwich. Burnley og Crystal Palace gjenstår. Klarer Liverpool å vinne de to, blir det etter all sannsynlighet Champions League.