Fem ting om kampenI 30 minutter satt en med en følelse av deja vu – så scoret Thiago sitt første mål for de røde!

Dette ble nervøst – men denne gang gikk det!

Liverpools håp om å redde denne sesongen lever, etter at Southampton ble slått 2-0 på Anfield lørdag kveld. Det var ikke pent for øyet, men Jürgen Klopp sitt lag gjorde jobben, og nå har laget heldigvis noe å spille for den neste uken!

Den foretrukne midtbanetrioen startet sammen for tredje gang

Det var forfriskende å se at Jürgen Klopp valgte å bruke Fabinho på midtbanen, selv om han hadde to nye midtstoppere skadet. Han ga urutinerte Rhys Williams muligheten, og bruker Fabinho der han er best. Brasilianeren er en av verdens aller beste i sin rolle, og sprer en slik trygghet rundt seg i den rollen.

Med seg hadde han Thiago Alcantara og Gini Wijnaldum. Med Jordan Henderson skadet, er nok det Klopps beste midtbane, og det er moro å se dem spille sammen. Dette var faktisk kun tredje gang det har skjedd. Første gang var mot RB Leipzig, da de røde vant 2-0. Andre gang var i 1-0-seieren mot Wolverhampton.

Når Klopp skal toppe laget neste sesong, er nok trofaste og stødige Wijnaldum borte, og Henderson inne sammen med Thiago og Fabinho.

Men vil det være nok? Vi har skrevet om hvor få mål midtbanen har bidratt med denne sesongen, og selv om trioen kanskje føler at de må passe litt ekstra på når de spiller foran et så urutinert forsvar, sitter en med en følelse av at laget kanskje savner en spillertype som kan skape mer fremover og komme på løp inn i boksen. I kampens siste minutt fikk Thiago sin første scoring for Liverpool, og viser at han kanskje kan bidra på den fronten!

STARTET: Thiago Alcantara, Fabinho og Gini Wijnaldum startet på midtbanen for de røde.

Nye skader – så klart…

Det var to uker mellom Liverpools kamp mot Newcastle og denne kampen mot Southampton – og det har tydeligvis gått hardt for seg på trening.

På fredagens pressekonferanse kunne Jürgen Klopp fortelle om flere småskader, og da lagoppstillingen kom kunne vi se det ikke bare var prat. Ozan Kabak var ute med en muskelskade, og det samme var Ben Davies (som fortsatt ikke har spilt et minutt siden han kom til klubben).

Det betydde at det var Rhys Williams og Nathaniel Phillips som skulle starte i midtforsvaret, og de to midtstopperne de røde hentet i vintervinduet var ute – i tillegg til langtidsskadde Virgil van Dijk, Joe Gomez, Joel Matip og nødløsningen Jordan Henderson. En ganske ekstrem situasjon!

Det var bare den andre kampen de to urutinerte midtstopperne startet sammen i Premier League denne sesongen. Første gang var mot Fulham, og da ble det tap. Lørdag kveld gikk det bedre.

James Milner og Naby Keita var også ute av troppen med skader. Det er godt det kun er to uker igjen av denne sesongen.

Alexander-Arnold er tilbake

Trent Alexander-Arnold har hatt en vanskelig sesong, og ble utelatt av Gareth Southgates landslagstropp i mars. Siden det har han løftet seg mange hakk.

Scouseren er en av åtte spillere som er nominert til å bli månedens spiller for april, og mot Southampton fortsatte høyrebacken der han slapp for to uker siden. De livsfarlige avleveringene er tilbake, og han skaper sjanser hele tiden for sine lagkamerater. Med litt bedre uttelling foran mål ville han ha kunnet plusse på i assistkampen sin mot Andy Robertson.

Det vil ikke gjøre Liverpool-supportere så mye om Trent får fri en sommer, men han har ikke lagt skjul på hvor mye han selv ønsker seg til EM, så for hans egen del får vi krysse fingrene for at Southgate tar til fornuft.

Evnen til å punktere kamper

Liverpool tok ledelsen både mot Leeds og Newcastle, men har rett og slett ikke mannskapet eller selvtilliten til å ri på en 1-0-ledelse denne sesongen. Til det er det for skjør selvtillit og store utbyttinger i mannskapet fra uke til uke.

Da blir det litt som selvpining å se de røde ha så store problemer med å få det andre målet som kan avgjøre og punktere kampene! I de siste 30 minuttene her satt en hele tiden og ventet på at det skulle komme en reprise fra kampen mot Newcastle, før Thiago vartet opp med en flott soloprestasjon.

Etter en førsteomgang med flere store sjanser, ble det tamt etter pause. De røde hadde ballen mye, men slet med å skape og sette de helt store sjansene. Når en ser hvordan de spiller, lenger og lenger utover i kampen, så føles det som at de røde vet at sesongen kan være over dersom de taper, og at det viktigste da blir å holde på det en har.

Liverpool har spilt 14 kamper på Anfield siden 4-0-seieren mot Wolverhampton tidlig i desember. De hadde bare scoret to mål to ganger i den rekken, og begge kom på overtid i seirene mot Tottenham og Aston Villa, skriver Eric Utheim på Twitter. Dét er en oppsiktsvekkende og svak statistikk – og i kveld skjedde det igjen!

Dessverre får lag større og større tro på at de kan få med seg noe mot årets Liverpool-mannskap, uansett hvilken form de er i og hvor de ligger på tabellen. Denne gang fikk vi endelig punkteringen, men det var nervøst frem til det var spilt 90 minutter.

Og hva er det med Fraser Forster?!

Vi har sett Fraser Forster være inn og ut av Southampton-laget i seks sesonger, og det er sjelden han imponerer noen som helst med måten han står i mål på.

Utenom når han møter Liverpool.

Er det rett og slett det at angriperne våre skyter ham god som gjør at den 201 centimeter lange målvakten spiller sine beste kamper for sesongen akkurat mot oss? Dersom en ser en tilfeldig Southampton-kamp der han står i mål til vanlig, ser han ut som en av de svakere målvaktene i ligaen. Her er han som en magnet mot ballen.

Det må være en forbannelse av et eller annet slag.

1-0: Sadio Mané headet ballen i mål etter innlegg fra Mohamed Salah.

Lykkes til tross for kalddusjen

Liverpool skapte mange store sjanser mot Southampton i førsteomgangen, og burde ha ledet mer før Southampton satte Alisson Becker på prøve. Sadio Mané har fått mye kritikk de siste månedene, og her satt endelig scoringen. En flott heading etter et glimrende innlegg av Mohamed Salah. Det var faktisk Salahs første målgivende til Sadio denne sesongen – og vi har kommet til 8. mai...

Etter at Liverpool rotet bort poeng i sluttminuttene mot både Leeds United og Newcastle United, har noen av resultatene gått Liverpools vei denne helgen. Det var ikke mange som våget å håpe at Leicester City skulle avgi poeng mot Newcastle, men det gjorde de virkelig. Nå er de røde avhengig av at Leicester avgir tre poeng i kampene mot Manchester United, Chelsea og Tottenham. Det virker ikke helt utenkelig.

Samtidig er Tottenham nå ute av kampen, og Chelsea vant helt på slutten mot Manchester City og langt på vei sikret sin plass blant topp fire. Chelsea-scoringen var en kalddusj Liverpool-spillerne fikk en halvtime før de selv skulle i aksjon. Så lenge Liverpool gjør jobben sin og vinner, har vi i det minste håp om at denne sesongen kan reddes på en eller annen måte!

Dette var også den aller siste (bank i bordet!) kampen på Anfield uten tilskuere. Neste gang de røde har hjemmekamp kommer Crystal Palace, og det vil være 10 000 supportere på tribunen!