Fem ting om kampen:I sesongen som ikke kan spås sørget nye lederskikkelser for at Liverpool endelig har skjebnen i egne hender

Alt lå til rette for en skrell onsdag kveld i en sesong full av uventede tvister, men nye lederskikkelser sto frem og sørget for tre viktige poeng. Her er våre fem ting om kampen.

Finnes det verre bortebaner?

Det kan umulig finnes mange steder som er verre å reise til enn Burnley når man må ha tre poeng for å henge med i kampen om topp fire. 

Det er alltid kaldt, det blåser og regner tilsynelatende alltid og baneforholdene er aldri bra nok. 

Selv om laget bare har vunnet en av sine siste 28 kamper mot de siste års topp seks-lagene, og selv om Liverpool har tre strake borteseire på Turf Moor, ser man aldri frem til å reise til Burnley. 

Det blir ikke bedre av at det denne gang var Rhys Williams som skulle bryne seg på Chris Wood, Ashley Barnes og resten av kjøttspillerne, og ikke en kjølig Virgil van Dijk. 

Legger man til at supporterne var tilbake på tribunen for første gang på lang tid, har man en god oppskrift på et uønsket bananskall. 

BIVÅNET KAMPEN: Det var fornøyde tilskuere som returnerte til Turf Moor.

BIVÅNET KAMPEN: Det var fornøyde tilskuere som returnerte til Turf Moor.

Følger ikke manus

Dette er imidlertid ikke sesongen som følger et bestemt narrativ. 

Liverpool tapte 7-2 før de inntok tabelltoppen i jula. Deretter så vi ut til å miste en topp fire-plass etterpå, men plutselig var det i egne hender igjen etter et Alisson-mål.

Om det ikke var nok skinte sola på Turf Moor en sen onsdags kveld. 

De nye lederne

Før kampen snakket Klopp om hvordan Trent Alexander-Arnold har tatt på seg større ansvar i fraværet av andre lederskikkelser, og den egenskapen ble viktig mot et heltent Burnley. 

I periodene Liverpool sliter mot Burnley er det ofte scouseren som har ro nok til å slå de forløsende pasningene, og han står bak flere av mulighetene Liverpool skaper med smarte pasninger. 

På motsatt back kunne Andy Robertson ses mane sine lagkamerater til større ro med ballen, og den skotske landslagskapteinen var mannen som slo den viktige og millimeterpresise pasningen før ledermålet. 

Fremveksten av nye lederskikkelser kan være en positiv konsekvens av de endeløse skadeproblemene Liverpool har stått overfor denne sesongen. 

Stoppervikarene gjorde jobben - på sitt eget uelegante vis

Å si at Rhys Williams og Nathaniel Phillips vant duellen mot Chris Wood blir å ta i, men at de to har levert langt over forventning under omstendigheten er det ingen tvil om.

De har blitt kastet til ulvene, og spesielt Phillips har spilt en viktig rolle i at Liverpool er tilbake i kampen om topp fire. 

24-åringen ga Liverpool en viktig margin med et godt hodestøt, og hadde flere viktige klareringer i etterkant, blant annet når han stanget unna en ball på målstreken. 

Det ser ikke alltid like elegant ut, men så lenge ballen holder seg borte fra egne nettmasker må man bare hylle det. 

VIKTIG: Phillips var sentral i andre omgang.

VIKTIG: Phillips var sentral i andre omgang.

Får velge historiens slutt

For første gang siden 14. januar er Liverpool inne på en topp fire-plass, i det som har vært en av historiens mest underlige Premier League-sesonger. 

Det er fortsatt tid til flere tvister, men nå har Klopps menn muligheten til å skrive sin egen positive slutt på historien for 2020/21-sesongen. 

På tross av alle utfordringene vil den uansett huskes for alltid. 

SEIERSGLIS: Firmino satte set viktige ledermålet.

SEIERSGLIS: Firmino satte set viktige ledermålet.