Liverpool - Athletic Club 1-1Andy Robertsons ankelskade vil bekymre Jürgen Klopp kraftig en uke før ligastart

To offensive lag sørget for en meget god og underholdende treningskamp på Anfield, men snakkisene etter kampene vil likevel være billettfiaskoen som utsatte avspark en halvtime, samt den tilsynelatende alvorlige ankelskaden til Andy Robertson.

Jürgen Klopp stilte en meget sterk startellever mot Athletic Club i dag. Litt overraskende var det at Virgil van Dijk spilte fra start sammen med Joël Matip i midtforsvaret. Ellers var laget som forventet, der Jota ble foretrukket foran Firmino sammen med Salah og Mané på topp, mens det ble satset på de tre midtbanespillerne som har vært tilgjengelige gjennom hele preseason, nemlig James Milner, Naby Keita og Harvey Elliott.

Det nye billettsystemet på Anfield (Near Fileld Communication) skapte kaos utenfor portene foran kampen, og avspark ble utsatt en halvtime uten at alle kom seg inn i tide. Men da kampen startet sørget i alle fall alle de som var kommet innenfor portene at stemningen var upåklagelig, og det er lenge siden You'll Never Walk Alone har runget så høyt ut over tribunene på Anfield.

Diogo Jota scoret igjen tidlig, et vakkert, hardt og lavt skudd, etter at Liverpools knallharde press fikk Athletic til å gjøre en feil da de skulle spille seg ut av forsvar etter en femmeter. Naby Keita og Sadio Mané var sentrale i gjenvinningen av ballen og ved å servere Jota. Portugiseren var nær å doblet ledelsen like etterpå, etter et herlig innlegg fra Mohamed Salah.

SCORET IGJEN: Diogo Jota sendte Liverpool i føringen.

Alisson leverte meget godt keeperspill da Williams kom fri i bakrom midtveis i omgangen, og Robertson og Van Dijk gikk ned på strek for å dekke opp for keeperen, men brasilianeren ryddet opp i stor stil uten at det var behov for duoen bak ham.

Feilaktig annullering?

Etter en halvtime hadde Sadio Mané ballen i nettet, etter et glimrende fremspill fra Trent Alexander-Arnold. Senegalseren gjorde ingen feil alene med keeper, men linjemannen var oppe med flagget. Det så ut som en svært tvilsom avgjørelse.

Liverpool dominerte etter hvert spillet stort, og bare en god keeper hindret Salah fra å doble ledelsen etter 32 minutter. Bare tre minutter senere fikk Atheltic en enorm sjanse til å utligne, men ballen ble satt høyt opp på The Kop fra bare noen få meters hold.

Det var rett og slett en meget underholdende førsteomgang, med godt offensivt spill fra begge lag. Det var få defensive fibre i sving hos begge mannskap, men masse fokus på å gå raskt i angrep og skape sjanser.

Alvorlig skade for Robertson?

Bare noen få minutter før pause fikk Andy Robertson det som så ut som en meget alvorlig skade i høyre ankel. 27-åringen tråkket over, og har trolig skadet leddbånd i ankelen. Definitivt ikke det Jürgen Klopp ville ha en uke før ligastart. Robertson ble hjulpet av banen av det medisinske teamet, og unge Owen Beck kom inn for skotten i andre omgang.

Ut fra TV-bildene å dømme kan dette være en skade som holder Robertson på sidelinjen en god stund fremover, og det kan bety at Kostas Tsimikas spiller venstreback for Liverpool i ligaåpningen mot Norwich neste helg.

SKADET: Andy Robertson kan miste ligastarten.

Utligning tidlig i annen omgang

En strek i regningen var også hvor lett gjestene slapp til da de utlignet åtte minutter ut i annen omgang. Liverpool rotet det til i forsvar, og Berenguer fikk en enkel jobb på bakre stolpe da ballen ble slått på tvers av Liverpools målgård.

Saødio Mané kunne ha ført Liverpool i ledelsen igjen midtveis i omgangen, etter å ha blitt foret med et fint fremspill av Naby Keita, men keeper reddet den knallharde avslutningen.

71 minutter for Virgil van Dijk

Den store plussen etter denne kampen var at Virgil van Dijk klarte å spille i hele 71 minutter før han ble erstattet av Rhys Williams. Det kan fort bety at nederlenderen starter ligapremieren mot Norwich på Carrow Road sammen med Joël Matip, og at Ibrahima Konate må finne seg i en plass på benken.

Samtidig gikk også Diogo Jota ut, og inn kom Ben Woodburn.

Et kvarter før slutt var Harvey Elliott svært uheldig som ikke kom på scoringslista, da han traff innsiden av stanga helt oppe i krysset med et herlig skudd, men dessverre spratt ballen ut på banen igjen.

Selv om andre omgang ikke startet like underholdende som den første, så tok det seg opp utover i omgangen, og begge lag satset alt fremover i det som ble en åpen kamp mot slutten.

Tyler Morton og Jake Cain fikk sjansen de siste sju minuttene. Naby Keita og Harvey Elliott var duoen som ble byttet ut.