Kampkommentar Liverpool - Napoli: Virgil van Dijk og Darwin Núñez gir håp frem mot VM-pausen

Nederlenderen viste tegn på at han har funnet sitt sanne jeg igjen, og det skjer alltid noe rundt Núñez.

Kveldskampen tirsdag inneholdt to lag i ulike posisjoner.

Det ene scorer for moro skyld, angriper med hurtige spillvendinger og er serieleder. Det andre er en middelhavsfarer på utkikk etter identitet, som er nærmere nedrykk enn topp fire. Dessverre er det sistnevnte Liverpool.

Sånn sett var det både forventet og forståelig at Jürgen Klopp, i sin 400. kamp, delvis heiste flagget for gruppeseieren.

GOD KONTROLL TIRSDAG KVELD: Virgil van Dijk var blant banens giganter mot frittscorende Napoli.

GOD KONTROLL TIRSDAG KVELD: Virgil van Dijk var blant banens giganter mot frittscorende Napoli.

Å vinne med minst fire mot gruppespillets mestscorende (20) lag hadde vært en utfordring for et lag i medvind. I stedet brøt Leeds lørdag rekka (11-4-0) på 15 hjemmekamper for Liverpool, mens Napoli valset over Sassuolo 4-0.

Italienerne kom til England etter å ha scoret først i 10 av de 12 siste.

Noe positivt i prestasjonen

Lite gnister å se fra lysene på et regnvått Anfield. Til pause hadde begge lag kun én avslutning hver på mål. Ballfordelingen var 51/49. 0-0 var så på sin plass som det kunne være.

Mange av nøkkelprofilene i Klopps regime har fått kritikk, både fortjent og ufortjent, i 2022/23.

Fabinho fremstår fremdeles som treg, klønete og sein. Trent Alexander-Arnold, med flere, hadde store vansker med å få has på kvikke Khvicha «Kvara» Kvaratskhelia. James Milner er en bil med 36 år på tanken. Curtis Jones er ikke akkurat noen trussel fra ute på kanten.

For Mohamed Salah kunne den første omgangen oppsummeres med bommen, før han visste at han var offside. Likevel fikk han til slutt sitt syvende for sesongen, og er nå kun et bak Didier Drogbas Champions League-rekord.

Dog virket Virgil van Dijk fokusert. Kanskje var 31-åringen tent av duellen med Victor Osimhen, som kom fra hat-trick i helga. Etter det som må være den svakeste perioden siden han ankom Liverpool i 2018, er det tegn på at midtstopperen er i ferd med å løfte seg ut av formduppen.

I dag var han på. Fokusert og god.

BRA OPPTREDEN: Kostas Tsimikas gjorde en grei jobb begge veier, og de utoverskrudde hjørnesparkene var sentrale i avgjørelsen(e).

BRA OPPTREDEN: Kostas Tsimikas gjorde en grei jobb begge veier, og de utoverskrudde hjørnesparkene var sentrale i avgjørelsen(e).

Men, snart må han begynne å omsette disse dødball-hodestøtene til nettkjenning (selv om han får «assist» til Núñez).

Det trenger Jürgen Klopp og laget i kampene før VM-avbrekket.

Et halvt øye på andre oppgaver

Før kveldens runde var Napoli et av de ubeseirede lagene i Europa, sammen med Bayern München, Manchester City, Benfica og Paris Saint-Germain. Dog sto de med 0-3-8 på engelsk bortebane, før dette nederlaget.

Luciano Spalletti liker ikke å tape, men vektlegger nok bortekampen mot serietoer Atalanta lørdag.

Liverpool skal også spille borte og Tottenham, som de er 10 poeng bak i ligaen, måtte kjempe i den utrolige gruppeavslutningen. I løpet av kvelden var samtlige av de fire lagene i pulja videre på et eller annet tidspunkt.

Som om ikke det var nok, Antonio Contes menn måtte gjennom en kraftanstrengelse hvor de også mistet nøkkelspiller Heung-min Son tidlig.

Fordelen av å bli gruppevinner har variert i senere sesonger, men kampprogrammet gav ikke Klopp mye til valg.

Selvtillit, selvtillit, selvtillit

Stort sett har en positiv prestasjon blitt avløst av en nedtur. Igjen briljerte ikke de røde akkurat.

SCORET IGJEN: Både Mohamed Salah og Darwin Núñez fikk ballen i mål.

SCORET IGJEN: Både Mohamed Salah og Darwin Núñez fikk ballen i mål.

De spiller fortsatt noen gode pasninger. Virgil van Dijk, Trent Alexander-Arnold og Thiago Alcântara hadde sine. Men det som skjer etter disse ballene etterlater noe traust og uforløst. 

Lenge var den største jubelen etter en lang VAR-sjekk, da Leo Skiri Østigårds heading til slutt ble annullert. 

Det målet, som ikke ble stående, åpnet opp kampen og publikum litt mer. 

Jürgen Klopp gikk for det og introduserte Darwin Núñez etter 72 minutter. 23-åringen var sterk og trodde han stanget inn ledermålet. I stedet ble den liggende på sølvfat for Mohamed Salah.

På overtid var det Virgil van Dijk som var i den rollen. Returen rullet mot streken, før Núñez satte den inn. Før det hadde trioen Alisson Becker-Mohamed Salah-Darwin Núñez servert et fantastisk angrep, hvor norske Østigård akkurat fikk reddet gjestene.

En god avslutning på gruppespillet, uten å være fantastiske, men seier over en sterk motstander var det. Og i de rødes posisjon kan man ikke klage på trepoengere.

(Også var det en bonus å endelig få se Calvin Ramsay debutere).