Kampkommentar Liverpool – InterDe røde gjorde transportetappe til ny dramatisk kamp på Anfield

Liverpool vinner som regel avgjørende kamper foran The Kop, men tar sjelden den letteste veien og slik ble det også mot Inter.

Med håndbrekket på

Liverpool la aldri inn det høyeste offensive giret før pause, slik var inntrykket. Samtidig var det sjelden veldig farlig foran Alisson. De røde hadde rimelig bra kontroll, og hver gang det var antydning til at turboen ble satt inn i angrepsspillet ga hjemmelaget inntrykk av å ha mest kvalitet og var farligst.

Det ble imidlertid ikke helhjertet nok og de farligste sjansene kom etter dødballer, hvor Trent Alexander-Arnold fant Matip som headet i frispark i tverrliggeren og van Dijk som fikk sitt hodestøt etter en corner blokkert.

Dramatiske minutter

Det luktet mer action i 2. omgang. Inter måtte score mål, Liverpool måtte også øke sin aggressivitet, samtidig som den spanske dommeren hadde lagt liste høyt og ikke minst et par italienske taklinger hadde skapt litt temperatur.

Mo Salah setter snart ballen klokkerent i stolpen etter keeper er satt ut av spill og fortsatt er det Liverpool som viser mest kvalitet. Med 61 minutter på uret blir imidlertid stemningen forandret på et Anfield. Martinez får drømmetreff og ballen klistrer seg oppe i krysset til venstre for Alisson. 1-2 sammenlagt og Inter en scoring til unna å få ekstraomganger.

Heldigvis får en si, gjør den gamle kjenningen Alexis Sanchez sin andre hodeløse takling for dagen mindre enn to minutter senere og blir sendt i dusjen med to gule kort.

Dobbeltbytte på midten

Jürgen Klopp bytter raskt indreløperne Curtis Jones og Thiago med Naby Keita og Jordan Henderson. Kanskje var det viktige med friske bein på midten og ikke minst mot ti mann. Thiago har vært noen dager ute også. Jeg var på nippet til å skrive noen ord om at den unge scouseren Jones synes å være litt mer inne i varmen igjen etter ikke en gang å ha kommet på benken til finalen i ligacupen, men nå ble jeg straks mer usikker på hvor stor tilliten fra manageren virkelig er.

Fortsatt burde Liverpool ha bra kontroll på dette, men et italiensk lag med hovedhensikt av å stjele et mål, selv med en mann mindre, ting kan skje. Det var også en dommer som hadde langt i fra sin beste dag.

Et kvarter før slutt treffer Mo Salah den venstre stolpen til Inter igjen. En ny mulighet til å punktere denne åttendelsfinalen ble misbrukt.

BYTTET UT: Curtis Jones fikk en drøy time mot Inter.

BYTTET UT: Curtis Jones fikk en drøy time mot Inter.

Spenningen ble beholdt

The Kop ønsket Luis Diaz snart velkommen.  Det lå i kortene at de røde ville komme til flere sjanser, og så fikk en håpe at Inter ikke fikk den store muligheten de lette etter.

Spenningen levde, også etter at det 92. minutt var spilt, da Vidal greier å blokkere en avslutning fra Diaz som alle så på vei mot nettmaskene.

95 minutter gikk det, hvorav den siste drøye halvtimen nok ga litt uventet spenning og dramatikk.

Stolpetreff og brente sjanser

Det var et sjeldent tap på Anfield i Europa. Det var et sjeldent tap for Liverpool FC denne sesongen full stopp.

Den første omgangen var litt passiv, mens de med en liverbird på brystet ikke får uttelling etter pause. Og det er lov å ta med i beregningen om at de ble spilt en halvtime med en mann mer.

Det vil være kamprekker med positive resultater som brytes med dette tapet, men det vil ikke bli brukt mange kalorier på Anfield til å tenke på det. Liverpool er klare for kvartfinalen i Champions League.

Kanskje kunne dette vært en kamp/runde som hadde blitt avgjort langt tidligere dersom det hadde vært full gass fra start, men samtidig hadde hjemmelaget tre stolpetreff og en brent kjempesjanse av Luis Diaz. Vi kan ikke huske at Alisson hadde alt for mye å gjøre.

Et tap å tåle

Virgil van Dijk var suveren i midtforsvaret og fikk hjelp av stopperkollega Joel Matip på offensive dødballer. Ikke minst takket være innleggene til Trent Alexander-Arnold.

Midtbanen satt ikke helt og bare Mo Salah hadde en god dag på topp. Slik sett ble det var antatt som noe av en transportetappe for mange til mer europeisk dramatikk enn forventet. Men Thiago vil bli enda bedre med ytterligere kamper etter sitt lille ufrivillige opphold og Luis Diaz vil starte kamper fremover.

Det er ingen grunn til å tro at toppnivået til dette laget ikke fortsatt er veldig høyt.

Når det først skulle komme et hjemmetap tåler vi denne. Det viktigste er at drømmen om fire titler fortsatt lever.

FORNØYD, TROSS ALT: Jürgen Klopp og hans menn ser fram mot neste runde i Champions League

FORNØYD, TROSS ALT: Jürgen Klopp og hans menn ser fram mot neste runde i Champions League