Et Liverpool-lag på sparebluss hadde god kontroll på Benfica

Jürgen Klopp og hans menn hadde et godt utgangspunkt, men det skulle likevel bli en underholdningsrik kveld på Anfield.

Før kveldens kamp var det ventet flere utskiftninger fra laget mot Manchester City søndag. En liten overraskelse likevel, Jürgen Klopp valgte å bytte hele syv spillere! Det var nok til avansement, men ikke seieren. Kostas Tsimikas var en av dem som fikk muligheten til å vise seg frem. Det betalte han godt tilbake for.

Det var ingen tvil om at Klopp tenkte Manchester City allerede før kveldens kamp, og det gikk nok som håpet for tyskeren. Det ble en underholdende kamp, hvor Benfica aldri truet et potensielt avansement. Alt i alt en godt gjennomført kamp, men Virgil Van Dijk var dypt savnet i backrekken.

Unødvendig baklengs

Etter en flott Hillsborough-markeringen var unnagjort under flomlysene på Anfield var det et sultent b-lag som stilte seg opp på gressmatten. Det var ingen tvil om at Klopp ville avgjøre dette tidlig, og innledningsvis hadde Liverpool veldig god kontroll på portugiserne fra Lisboa.

Det første hjørnesparket i kampen kom ikke før i det 22. minutt, og hva sier man da? Corner er mål! Ibrahima Konatè gjorde som i Lisboa og sendte de røde i føringen etter en kontrollerende start på kampen. Det var lite tegn til at 22-åringen var stresset etter tabben i forrige uke.

OFFENSIV TRUSSEL: Ibrahima Konatè gjorde som i Lisboa og ruvet høyest i Benficas felt. Det endte med franskmannens andre scoring på en uke i den rød drakten.

Milner viste også at han fremdeles kan, i en trio med Henderson og Keita på midtbanen. De røde fikk spille seg fritt gjennom midtbanen ved flere anledninger, og det burde vært flere mål i nettet bak Benfica-keeper Vlachodimos.

Likevel, snaue ti minutter etter åpningsmålet til Konatè stod det 1-1 på lystavlen. Og det kom ut av intet. Goncalo Gomes fikk stå helt alene på 16-meteren til Liverpool og satt ballen kontrollert bak en sjanseløs Alisson. Det var det første tegnet på at forsvaret ikke er i samme klasse uten vår nederlandske stopperkjempe.

Mål-bonanza

Andre omgangen startet veldig lignende som de første 45 for de røde. Mye trilling med ball på et lavtliggende Benfica-lag, som tydelig hadde reist til Anfield for å prøve å kontre Klopps menn i senk. I det 56. minutt var kampen likevel punktert på mange måter.

Vår nyinnkjøpte juvel, Luis Diaz, tvang frem en retur fra Benfica-keeperen. Den landet hos Jota, som sendte i vei et forferdelig skudd. Det er ingen problem, for hvem stod klar på bakerste stolpe? Roberto Firmino. Brasilianeren satte inn sitt første på dagen, og han var ikke ferdig.

Drøye ti minutter senere stod han igjen på bakerste stolpe etter en flott frispark av Kostas Tsimikas. Grekeren noterte seg for sin andre målgivende for dagen, og Firmino for sitt andre mål. I mellomtiden hadde Jürgen Klopp byttet inn Salah, Fabinho og Thiago i noe som virket som planlagte bytter fra tyskeren.

I det kampen begynte å ebbe ut la Liverpool seg litt nedpå. Det straffet Benfica hardt. Først med ukrainske Yaremchuk og deretter Darwin Nunez. 3-3 på Anfield, og en tomålsledelse kastet vekk på få minutter.

Heldigvis klarte de røde å ro i land seieren uten skader, suspensjoner eller unødvendig spenning i slutten. Det var likevel skummelt å se hvor lett Benfica-laget utnyttet Liverpools høye forsvarslinje ved flere anledninger.

Blandet drops fra andrerekken

Det var Liverpools forsvar som fikk størst problemer i dagens kamp. Kanskje ikke så rart med tanke på lagoppstillingen fra start, men det var ingen tvil om at Virgil Van Dijk trengs i det forsvaret. Ved fem-seks anledninger spilte portugiserne seg til store sjanser på grunn av skjev linje, og det virket ikke som det var en tydelig sjef bakerst for de røde i kveld.

Joe Gomez virket rusten, og hverken Matip eller Konatè er sjefstyper. Tsimikas klarte seg godt, spesielt offensivt, men hvis Van Dijk forsvinner ut med skade i sesongslutten har de Klopp et stort problem med å skru sammen et stabilt og standhaftig forsvar.

RINGREV: James Milner fikk nye minutter for Liverpool på midtbanen i kveldens kamp. Kan det ha vært hans siste kamp fra start på Anfield?

Den greske venstrebacken viser igjen hvor fantastisk god han er offensiv. I den delen av spillet er det ingen tvil om at han er i nærheten av Andy Robertson. Det nykomponerte midtstopperparet hadde i utgangspunktet veldig god kontroll, men når man slipper til portugiserne så enkelt blir det vanskelig å bruke dem i viktigere kamper.

Curtis Jones og Harvey Elliott ble sittende på benken under hele kampen i dag. 36 år gamle James Milner er tydelig foran dem i rekken over spillere Klopp vil sette på banen. Stoler ikke tyskeren på sine unggutter?

Veien videre

Men nok om det. Liverpool er klare for en ny semifinale, og det mot en overkommelig motstand på papiret. Villarreal og Unai Emery tok skalpen mot Bayern München i går, og de fleste Liverpool-supportere forventet nok tysk motstand i de to neste Champions League-kampene.

Slik blir det ikke. Den gule ubåten møtte vi sist gang i 2016, hvor vi slo dem på veien mot Europa League-finalen. Der møtte Klopp og co på nettopp Villarreal-sjef Emery, som er blitt kjent som en fantastisk trener i europeiske turneringer. Skal han ta enda et stikk mot Jürgen Klopp og de røde? Vi får se i slutten av april.