Kampkommentar Liverpool – EvertonUventede scoringshelter da storebror til slutt satte den rampete lillebroren på plass

To headinger i den siste halvtimen, foran The Kop, og Liverpool fant igjen vinnerveien.

Den plagsomme naboen

Det var som et gufs fra fortiden, de første 45 minuttene da Liverpool ikke hadde et angrepsforsøk mellom stengene og et par kjappe skudd fra Mané og Jota i vanskelige posisjoner var det eneste å notere på blokka.

De blå var innstilt å gjøre dette til en gatefight, og lyktes nær hundre prosent i 1. omgang. Liverpools første skudd, det fra Sadio Mané, kom etter 22 minutter.

De blå spilte aggressivt og direkte. Det var den plagsomme naboen, med et par skikkelige rampegutter på topp i Anthony Gordon og Richarlison. Scouseren og en «streetwise» brasilianer som gikk de røde såpass på nervene at selv landsmannen Fabinho ble forbannet.

Det var filming fra de to nevnte, og provokasjon lenger tilbake på banen med Mané og Diogo Jota som målskiver.

Et par gule kort, flere ganger hvor det «kicked off», det var helt i tråd med Evertons kamp-plan hvor 0-0 ville bli sett på som en stor seier borte mot laget som lå 47 poeng foran på tabellen.

Everton-dødaren Origi

Han har ikke spilt flere kamper og flere minutter mot noen annen motstander enn mot Everton, som Liverpool-spiller. Vi snakker om Divock Origi. En av fem scoringer nærmest udødelig da han avgjorde Merseyside-derbyet dypt på overtid foran The Kop i 2018/19-sesongen.

Nå var han først involvert da Andy Robertson headet inn 1-0 ved bakre stolpe, bare noen få minutter etter at Divock var blitt byttet inn. Før han scoret sitt sjette mot de blå ved å stange inn 2-0 fra kort hold etter at Luis Diaz saksesparket et langt overlegg fra høyre mot venstre i bakken og inn i feltet.

Hadde i det hele tatt Divock Origi vært med i troppen om ikke Roberto Firmino var ute med en fotskade? Tidligere denne sesongen ble han matchvinner dypt inne på overtid i Wolverhampton. Trolig forlater han Liverpool etter sesongen, men «Divock-øyeblikkene» vil leve videre.

Ingen transportetappe

I motsetning til da Manchester United nærmest bare kastet inn håndkleet nylig, dette var en rival som var klar til en fight. En nabo som var under nedrykkstreken og nå kjemper for sitt liv i Premier League.

Anthony Gordon og Richarlison hadde sine tjuvtriks, og skuespillerprestasjoner, men de var også en trussel for Liverpools høye backrekke. Ikke minst på de rødes høyreside med Alexander-Arnold og Matip. Det at Gordon fikk gult for filming i 1. omgang da han «oppsøkte» et straffespark var nok riktig, mens det var mer grunn til å ha hjertet i halsen da Joel Matip slet med å holde følge på et av flere løp og Everton-spilleren igjen deiset i bakken inne i feltet.

Liverpool slet med å finne rytmen, selv om de opplagt prøvde å øke tempoet etter pause. Det var om å gjøre å finne en måte å vinne på.

Sterke bytter

Jürgen Klopp vil få mye kreditt for sine bytter, og det vil være vel fortjent. Det hadde en umiddelbar effekt, og vi snakker om sekunder.

Naby Keita og Sadio Mané ble byttet ut. Keita har vist mye bra i det siste, men hadde igjen en kamp hvor han ble mye borte. Mané hadde gult kort og synes å være påvirket av motstanderens provokasjon.

Luis Diaz var en naturlig innbytter, mens det vil ha vært mer overraskende med Divock Origi. Men så var det dette med Divock og Everton da. Begge sørget for at Everton fikk noe nytt å tenke på. Origi med sin tilstedeværelse foran mål, Diaz med sin fart og direkte stil.

EKSTASE: Andy Robertson kan slippe jubelen løs etter et av sine sjeldne mål.

EKSTASE: Andy Robertson kan slippe jubelen løs etter et av sine sjeldne mål.

Mesterlige mål

Liverpool stanget og behøvde inspirasjon, det var det liten tvil om. Før veldig mye forandret seg med 1-0 etter 62 minutter.

Mo Salah hadde ballen nokså mye, slik Liverpool generelt hadde med 83 prosent ballinnehav, men slet med å komme gjennom den blå forsvarsmuren. Da Divock Origi ga ham plass til å spille en vegg inne i feltet var imidlertid det løftede overlegget mot bakre stolpe utsøkt. Andy Robertson hadde vært en av Liverpools friskeste spillere, og med Origi inne i midten var det med ett plass til ham for å stange inn ledermålet. Skotten kunne jublende feire sammen med The Kop, og du får liksom alltid et inntrykk av at et mål fra Andy Robbo er noe spesielt.

Liverpool behøvde hjelp fra litt uventede målscorere, og ikke minst fra sine innbyttere i dag. Punkteringen av kampen kom etter et dypt innlegg fra innbytter Jordan Henderson, et akrobatisk saksespark fra innbytter Diaz som spratt i bakken og høyt opp foran mål, hvor innbytter Divock Origi triumferende igjen kunne heade inn et mål mot den blå naboen.

Flere cupfinaler venter

Det er slik mesterlag gjør, de vinner også da det lenge lugger i mot. Jürgen Klopp sa før Everton at det var seks cupfinaler igjen som måtte vinnes, og gullhåpet i ligaen skulle fortsette å leve.

Nå er det fem igjen, etter at en av de antatt vanskeligste hinder er passert.

ALL GOOD: Jürgen Klopp kan omfavne sin siste matchvinner, Divock Origi.

ALL GOOD: Jürgen Klopp kan omfavne sin siste matchvinner, Divock Origi.