Tottenhams forsvarsmur holdt stand mot Liverpools offensive skyts

De røde er nok skuffet over kveldens resultat, men alt håp er ikke ute i tittelkampen.

Før kveldens kamp under flomlysene på Anfield var det knyttet spenning til hvor offensivt Jürgen Klopp ville gå ut mot Tottenhams Conte-lag. Italieneren, som har hatt ansvar for de hvitkledde siden november, har et godt rykte på seg til å nøytralisere offensive lag. Det klarte han i kveld.

Ibrahima Konaté fikk overraskende en plass ved siden av Virgil Van Dijk i midtforsvaret, mens Diaz, Salah og Mané fikk tillit på de tre plassene i front. Etter en dårlig omgang i Spania ble Jota henvist til benken. Det samme gjorde Keita.

De røde satset uten tvil offensivt i kveldens kamp, men møtte en hvit vegg fra 30 meter og inn i store deler av kampen. Da Heung-Min Son satte inn 1-0 så det vanskelig ut for de røde å få med seg noe, men etter en litt heldig retnings-forandring stod det plutselig 1-1 på Anfield. Men det er kanskje ikke godt nok når du er i kamp med Manchester City om ligagullet?

ÅPNINGSMÅLET: Tottenhams sørkoreanske juvel satte inn 1-0 på Anfield i aften. Det så lenge ut som det kunne bli matchvinner-scoringen, men Luis Diaz ville det annerledes.

Dominerte banespillet

De røde startet kampen med å gå rett i angrep, men åpningsminuttene var tempoet så høyt at finspillet uteble for begge lag. Liverpool hadde ballen mye, men slet med å skape sjanser mot et Tottenham-lag som lå i en 5-5-0 formasjon i store deler av kampen. De hvitkledde var de mest toneangivende i angrep, og fant hverandre overraskende lett på Liverpools banehalvdel. Spesielt på siden til Robertson, som ikke hadde en god kamp i dag. Ved flere anledninger fikk svenske Kulusevski fritt spillerom og la et par skumle innlegg.

Som mot Villarreal, slet Thiago og midtbanen å få kontroll på kampen, men fra kvarteret og ut omgangen var det mye rødt spill å se på Anfields gressmatte. Etter halvspilt omgang endret kampen seg da de røde vant ballen hyppigere høyt i banen og la press på Tottenhams forsvar og midtbane, men det var på dødball de største sjansene kom i den første omgangen.

Etter 37 minutter fikk Liverpool et hjørnespark etter en ekstrem dominans i banespillet. Robertson svingte ballen inn og traff Van Dijks hode, i duell med to Tottenham-spillere. Dessverre for ham, publikummet og de rødkledde endte headings-forsøket i tverrliggeren.

De siste ti minuttene presset Liverpool Contes menn helt inn i egen sekstenmeter, men uten å skape de aller største sjansene. Presisjonen var for lav og spesielt Trent Alexander-Arnold slo flere dårlige innlegg i retning Tottenham-målet. Omgangens siste sjanse var signert av Luis Diaz, som kom seg fri ute på sin venstreside. Etter en kjapp vegg får han skutt, men Lloris var med på notene, som han hadde vært hele omgangen. Det endte 0-0 til pause etter en heseblesende avslutning.

SLITEN?: Trent Alexander-Arnold hadde mange muligheter til å finne medspillerne sine i kveld, men kvaliteten uteble for Liverpools scouser.

Tidlig kalddusj

I starten av den andre omgangen gikk Tottenham-spillerne i forsvarsmodus fra første spark på ballen. Antonio Conte hadde nok sett et par ting i førsteomgang han ikke likte, og den hvite muren fra førsteomgang hadde blitt enda tettere. De røde kontrollerte kampen på fint vis, men som i førsteomgangen, uten å skape de store mulighetene.

I det 57. minutt snudde alt. Liverpool fortsatte å presse hardt, men endte opp med å få et brudd på seg. Den tok Tottenham godt vare på. Harry Kane fikk ballen på 25 meter, og tok den ned på mesterlig vis før han sendte den ut til Ryan Sessegnon på venstresiden. Han fant Son i feltet og vipps stod det 0-1 på Anfields lystavle. Det som var spesielt overraskende var hvor mye plass de tre Tottenham-spillerne fikk i opptakten til målet. Var Liverpools backer for offensive i kveld?

Det virket som Tottenhams åpnings-mål rystet de røde. Knappe to minutter senere var det fare på ferde igjen da de hvitkledde kunne doblet ledelsen sin. Etter skuffelsen hadde lagt seg gikk de røde tilbake i samme sporet som i førsteomgang, men mot et Tottenham-lag som forsvarte seg iherdig i egen boks. De hvitkledde så litt sliten ut, og da Klopp kjørte innpå Tsimikas og Jota i tillegg måtte det skje noe.

I det 73. minutt kom den etterlengtede reduseringen, og hvem stod for den? Luis Diaz. Igjen viser colombianeren hvor viktig han er blitt for Jürgen Klopps mannskap i kamper hvor man kjemper mot en mur i 90 minutter. Driblefanten dro seg igjen fri fra sin venstreside og forserte innover i banen. Der fikk han et par meter og sendte i vei et skudd fra rundt 16 meter. Skuddet så ikke veldig bra ut, men Tottenham-spiller Rodrigo Bentancur kastet seg inn og blokkerte skuddet. Heldigvis endret skuddet så lite retning at den endte i mål bak en sjanseløs Lloris. 1-1 på Anfield!

Men målet ikke kampen nevneverdig for de røde i kveld. Tottenham holdt stand og Liverpool skapte veldig lite, selv om de virkelig ønsket. Keita fikk seg noen minutter i slutten, men det var rett og slett ikke dagen for Klopps menn.

Slitne backer?

Dette var ikke dagen til verken Andrew Robertson eller Trent Alexander-Arnold. De to backene løper og kjemper som alltid, men i kveld var det lite hjelp å få fra de to offensive backene.

Spesielt Liverpools skotske venstrenback var ikke sitt vanlige jeg, verken fremover eller bakover. Han dro med seg en målgivende pasning, men utenom det slet han både defensivt og offensivt i dagens kamp. Robertson har spilte mye kamper i det siste og mange har ropt etter Tsimikas for å lette litt på skottens kamp-belastning. Bør han få den i midtuken mot Gerrards Villa?

Vi har alle sett Trent Alexander-Arnold i bedre slag fremover enn han var i dag. Den engelske landslagsbacken fikk mange muligheter og overraskende mye plass på sin høyreside, men de fleste innleggene endte ofte opp i første-forsvarer eller forbi feltet. Vi er kanskje blitt bortskjemt med scouseren, men han kan så mye bedre enn det han viser i dag. Kanskje han også har godt av en pause i midtuken for å treffe godformen inn mot cupfinalen til helgen? Gomez gjorde seg ikke bort i Newcastle, men tiden vil vise.

SLET: Dejan Kulusevski spilte en god kamp for Tottenham og hadde gode arbeidsforhold i kampen mot Robertson. Skotten ble byttet ut etter timen spilt.

Er drømmen om Premier League-tittelen over?

Det er ingen tvil om at et uavgjort-resultat i kveldens kamp er et skikkelig slag i baugen for de rødes tittel-sjanser. Men likevel er vi bare et Manchester City-tap unna å ta en ny serietittel, på målforskjell. Det som har endret seg er veldig enkelt: Før denne kampen kunne de røde kommet seg unna med et uavgjortresultat for Manchester City. Nå må de lyseblå gå på et tap eller to uavgjort. Forskjellen er ikke ekstrem, men Pep Guardiolas mannskap taper sjeldent fotballkamper.

Selv med et poeng i kveld tror jeg ikke Klopp og co har mistet det fantastiske momentumet som er jobbet opp de siste månedene. Etter en fantastisk midtuke i Spania for Liverpool, endte Peps drøm om Champions League-trofeet i Madrid dagen etter. Hvilke Manchester City-lag får vi se mot Newcastle i morgen, og i resten av sesongen? Det hadde ikke overrasket meg om de slo til med en 6-0 seier i morgen, men fikk selvtilliten en brist mot Real Madrid? Det er alltid lov å håpe.

I midtuken skal de røde opp mot Gerrards Aston Villa-lag. Manchester City møter Wolverhampton et par dager senere. I morgen får de formlaget Newcastle på besøk. Det er fremdeles mange skjær i sjøen for begge de tittel-jagende klubbene. Så er spørsmålet: Hvem har det kaldeste hodet når alt skal avgjøres de neste to ukene? Vi krysser fingrene for at det blir et rødt gull.