Darwin Nunez sitt røde kort ble symbolet på Liverpools seriestart

Det ble ikke en god dag på jobben for uruguayaneren eller de røde i kveld. Titteltoget har begynt, blir Liverpool med på reisen?

Det endte slik det absolutt ikke skulle i kveld. Jürgen Klopp hadde få spillere å velge fra før kampen, men Darwin Nunez fikk endelig sin debut fra start. Det endte i en tidlig exit fra Anfield-matten og et nytt skuffende resultat i Premier League.

Det røde kortet ble et skikkelig antiklimaks av det vi kanskje forventet av uruguayaneren i dagens kamp, men det ble ikke slik. Etter 60 minutter med knuffing og småstygt spill av Crystal Palace mistet han hodet. Det som skjer er rett og slett utilgivelig uansett hvor ufyselig en Premier League-midtstopper kan være. Joakim Andersen visste godt hva han gjorde, og det fungerte til punkt og prikke under flomlysene på Anfield.

Hele seansen blir rett og slett et slags symbol på Liverpools tråde seriestart. Det startet så bra mot Manchester City, men de to siste kampene er det bare å legge i glemmeboken for Jürgen Klopp og spillerne. Dette holder ikke mål om det skal være snakk om ligagull eller trofeer inn dørene på Anfield denne sesongen.

Et par hakk opp fra Fulham-kampen

Men det startet likevel veldig godt for de røde. Virgil Van Dijk dominerte bak, Fabinho kontrollerte midtbanen og Harvey Elliott var en skikkelig playmaker på midtbanen. Det første kvarteret gjorde Liverpool som de ville. Det har vi vært vant med å se tidligere. Men hva skjer i det klokken bikket kvarteret? Det er spørsmålet Jürgen Klopp må stille seg etter kveldens kamp.

Samtlige spillere ble tyngre i beina, det gikk saktere i det offensive spillet og Wilfried Zaha fikk en halv bane å boltre seg på. Man kan si mye om Nathan Phillips, og det var overraskende at han fikk en sjanse i dagens kamp, men det er ikke en enkel oppgave han blir satt til på Anfield i kveld.

SLET MOT ZAHA: Nathan Phillips har vært en reddende engel for Liverpool ved flere anledninger, men det er nok på tide å ta hatten å gå for midtstopperen.

SLET MOT ZAHA: Nathan Phillips har vært en reddende engel for Liverpool ved flere anledninger, men det er nok på tide å ta hatten å gå for midtstopperen.

Den trofaste midtstopperen slet enormt med Wilfried Zahas tempo, og Virgil Van Dijk måtte være en reddende engel ved flere anledninger i den første omgangen. Burde Joe Gomez spilt fra start? Det vet ingen, men en ting er sikkert etter dagens kamp: Phillips holder ikke det nivået som kreves for å spille for de røde.

I scoringssituasjonen, etter en ny feilpasning på midtbanen, ender ballen hos Zaha, og i duell med Phillips er det rett og slett litt urettferdig for engelskmannen. Vi må nesten krysse fingrene for at skadeproblemene bedrer seg veldig fort.

I den andre omgangen fortsetter de røde å pumpe mot målet til Crystal Palace, men scoringen sitter ikke. Darwin Nunez og resten av Liverpools offensive løperekke virket småfrustrert, og det hele kulminerte i Darwin Nunez sitt forferdelig unødvendig røde kort.

TØFFE TAK: Joakim Andersen og Darwin Nunez hadde en fight gjennom hele kampen. Førstnevnte trakk det lengste strået i kveldens kamp på Anfield.

TØFFE TAK: Joakim Andersen og Darwin Nunez hadde en fight gjennom hele kampen. Førstnevnte trakk det lengste strået i kveldens kamp på Anfield.

Joakim Andersen er nok ikke er spiller som er enkel å ha med å gjøre, men å skalle ned en motstander er utilgivelig. Det er noe Jürgen Klopp må få kontroll på snarest, for et slikt temperament fungerer ikke om man skal spille uke inn og uke ut i verdens beste liga. 

Heldigvis for de røde våknet plutselig Luis Diaz opp fra sin venstrekant. Colombianeren hadde virkelig ikke dagen i den første timen, men plutselig lurer han seg inn fra sin venstreside og dunker ballen i motsatt hjørne. Dette vil vi se mer av! Kantspilleren blir plutselig en helt annen spiller etter målet og spiller seg oppover børsen i den siste halvtimen, men det er litt urovekkende hvor lite han får til på den første timen av kampen.

Crystal Palace virket veldig fornøyd med et uavgjortresultat, og det fikk London-klubben til slutt. Etter tjue minutter med mye drøying, bytter og oppstykket spill blåste Paul Tierney av kampen på stillingen 1-1. Det betyr at de røde bare står med to poeng på like mange kamper.

Kan løse midtbanekrisen

En veldig positiv ting å ta med fra dagens kamp er Harvey Elliotts opptreden på Anfield-matten. Det har blitt ropt lenge og høyt om en at Jürgen Klopp trenger en ny midtbanespiller inn dørene, men i kveld spilte 19-åringen seg enda nærmere en fast startplass i Liverpools ellever.

Unggutten spiller virkelig for klubben, og det ser man også på innsatsen han legger inn i hver duell. Han er ikke store karen, men i perioder en han ganske dominerende i kveldens kamp. Jordan Henderson, som hadde vært småskadd i uken, satt på benken i kveldens kamp. Det åpnet muligheten for unggutten. Det er ingen tvil om at Elliott tilfører laget noe verken Thiago, Henderson, Keita eller Milner kan gi. Kreativitet og gode bevegelser høyt i banen.

I store deler av kampen er han et aktivum for Liverpool i sin rolle på høyresiden på midtbanen. Det er litt vanskelig å se hvilke posisjon han spiller i, men han befinner seg ofte i mellomrommet mellom Darwin Nunez og Mohamed Salah på høyrekanten. Inn mot neste rundes kamp, mot Manchester United, bør Elliott starte på midtbanen. I kveld viste han hvorfor.

MEGET GOD: Harvey Elliott spilte en veldig god kamp mot Crystal Palace. Unggutten bør være i nærheten av en startplass mot Manchester United neste mandag.

MEGET GOD: Harvey Elliott spilte en veldig god kamp mot Crystal Palace. Unggutten bør være i nærheten av en startplass mot Manchester United neste mandag.

Ekstremt viktig United-kamp

I skrivende stund har alle lagene i Premier League spilt to kamper. De røde forventet nok å ligge med seks poeng etter de to første kampene, men det har bare blitt to poeng. Manchester City, som sannsynligvis blir tittelrivalen i år, er allerede fire poeng foran. Det er veldig ugunstig når Liverpools motstandere har vært Fulham og Crystal Palace.

For øyeblikket er det en tolvteplass Klopp og co innehar i Premier League. Til neste uke er det Manchester United som venter på Old Trafford. Det er en must win for Ten Hag, men ikke minst en must win for Liverpool også. Slik de røde djevlene har sett ut så langt er det gode muligheter for tre poeng, men da må kvaliteten bli enda bedre.

I kveld blir det mye negativ omtale rundt de røde, og kanskje fortjent også, men vi må aldri glemme at Jürgen Klopp er treneren og spillerne er i verdensklasse. To kamper er ikke et godt nok grunnlag til å konkludere, og det er ingen tvil om at det blir et heltent Liverpool-mannskap som går ut på matten mot erkerivalen neste mandag.

Vi får krysse fingrene for at det ender som i fjorårssesongen, og slik det har begynt er det kanskje slik det må gå også. Det gjenstår å se, men Liverpool fortjente tre poeng i kveld, og neste uke kommer forhåpentligvis den første!