Kampkommentar: Ungdommen er redningen. De må spille enda mer!

Liverpool fortsetter å halte, men heldigvis er løsningen enkel: Sats på ungdommen!

Hylekoret ønsker seg en ny midtbanespiller, og den siste uken har til og med Jürgen Klopp innrømmet at også han gjerne kunne ønske seg en ekstra mann i leddet midt på banen. Det kommer sannsynligvis ikke til å skje på deadline day i morgen, og tyskeren må klare seg med de han har. 

Da bør løsningen være enkel: Sats på ungdommen! 

På en kveld der flere av de rutinerte spillerne kjørte seg fast i gamle synder var Harvey Elliott (19) og Fabio Carvalho (20) redningen, og Klopp ser forhåpentligvis nå løsningen mot lag som har parkert dobbeldekkeren foran The Kop. De unge guttene må spille mer! 

Juvelen tar mer og mer ansvar

I en blytung første omgang var Elliott kanskje den eneste som får godkjent karakter. Etter hvilen var han mannen, eller gutten, som pisket de røde fremover i banen. Rolig, klok og teknisk med ball. Innbitt i duellene. Ekstremt hardtarbeidende, og helt nødvendig kreativ. 

Etter hvert skjønte resten av spillerne hva som var oppskriften. Prøve å finne Elliott i mellomrommet. Han var mannen som spilte frem Salah i oppbygningen til 1-1 og stod bak det meste av det Liverpool foretok seg. 

Se høydepunktene fra kampen: 

For nøyaktig et år siden var Elliott, da som 18-åring, i ferd med å bli varm i trøya etter flere kamper på rad fra start i indreløperrollen i Premier League. Da kom en stygg skade og ødela etter bare fire kamper. 

Nå har han fått sjansen på ny, og snakk om å ta vare på den! Elliott blir bare bedre for hvert sekund som går, og det merkes. Han gjør noe av det som er vanskeligst for en fotballspiller - tar ansvar når det butter, og enda bedre - han får med seg lagkameratene. 

Carvalho må starte mot liknende motstand

Det skjedde også ting da Fabio Carvalho kom inn for en svak Jordan Henderson. Der kapteinen i likhet med mange andre på laget slet med å finne rom og alternativer, var den lille portugiseren god i kombinasjonsspillet og med på å sette opp tempoet mot et mer og mer utslitt Newcastle. 

AVGJORDE: Carvalho og Firmino jubler for overtidsmål.

AVGJORDE: Carvalho og Firmino jubler for overtidsmål.

En ny midtbanespiller kommer som nevnt neppe. Da må Klopp se i egne rekker og finne ut at Carvalho er løsningen når motstanderen kommer til Anfield for å spille anti-fotball og ødelegge. Vi kan snakke så mye vi vil om at Newcastles drøying av tid er et eksempel på alt vi hater med denne sporten, men det nytter lite. Svaret er å gjøre jobben selv. Da trengs kreativitet, uforutsigbarhet og mål. Det har Carvalho!

Bør han starte på Goodison Park på lørdag eller i Napoli neste uke? Kanskje ikke. Men neste lørdag kommer defensive Wolves på besøk. Da vil vi gjerne se dagens overtidshelt fra start. 

Når det gjelder resten har Klopp og hans trenerteam mye å jobbe med. Carvalho-øyeblikket reddet kvelden, men her haltet det nok en gang voldsomt. Det gikk nesten en time før første avslutning på mål, og det kunne ha sett verre ut midtveis i andre omgang da gjestene kom på noen farlige brudd. 

Det har begynt å danne seg et farlig mønster, og man kan ikke belage seg på øyeblikk som dette hver gang. Men i kveld lar vi problemer være problemer. Vi jubler over at sesongen fortsatt lever. Nå skal vi banke Everton.