Her er noen ting å finne på i en helg uten Premier League

Premier League-runden ble utsatt. Det etterlater seg et stort tomrom i mange nordmenns helg.

Vi er jo vant til at det er noen helger uten Premier League i løpet av en sesong, men da er det som regel en ussel landskamp eller en cup å lene seg på. Denne gangen kom avgjørelsen om å utsette alle kampens runder sent. Premier League valgte i likhet med resten av den britiske fotballen å ta en pause for å vise respekt for en nasjon i sorg etter dronning Elizabeths bortgang torsdag. 

Spørsmålet blir jo nå hva i all verden vi skal finne på i helgen? 

Her er tips til noen ting å gjøre når Premier League ikke er der for å guide deg gjennom weekenden. 

Gå på fotballkamp

Dette er en gylden mulighet til å ta en tur ut og se ditt lokale fotballag i aksjon. I helgen er det full runde i Eliteserien, OBOS-ligaen, andre- og tredjedivisjon og sikkert alle ligaer nedover det norske seriesystemet. 

Det er faktisk lite som slår en ekte norsk breddekamp, og nå står mye på spill i de ulike avdelingene i divisjonene. 

En personlig anbefaling blir det spennende oppgjøret mellom Eik-Tønsberg og Mandalskameratene i 3. divisjon avdeling 4, der MK, med en 47-åring som fast innslag i troppen, kjemper for å unngå nedrykk. 

Norsk fotball trenger flere tilskuere, og ofte får man en hyggelig opplevelse av å ta turen på stadion - uansett nivå. 

Gå på utested uten tv-skjermer

Det er vel og bra med fotballpub, men vi supportere får ikke alltid utnyttet det store mangfoldet av utesteder som finnes fordi vi ofte er avhengig av å finne de som viser fotball. Når kampene kommer så ofte som nå blir det jo ekstra mye. 

Denne helgen kan være en gylden anledning til å utforske hva som finnes av tilbud der du bor. Kanskje det blir en flott opplevelse av det?

Skal man være veldig dristig kan man jo til og med ta en tur på kino, på konsert eller på en forestilling av noe slag. Garantert VAR-fri sone!

Gå på tur

Det hender jo man kan få dårlig samvittighet over å sitte inne og se Premier League hele dagen når solen skinner ute. Heldigvis nærmer det seg høst, med mer regn og mindre lys. 

Men akkurat i denne perioden kan det være veldig flott i skog og mark, eller til og med på sjøen. 

Hva med å ta med noen venner eller familie på en tur i et område du aldri har vært før? Litt god mat og drikke og det kan bli en flott dag. 

Hvis du ikke gidder å pakke en sekk og drasse den ut i skogen, kan du jo alltids finne noen andre aktiviteter å holde på med. Tennis er i vinden, og det slår sjelden feil å samle gjengen for en liten fotballkamp på løkka. Mulighetene er mange. 

Se noe annet

Hvis du bare vil sitte inne denne helgen også er det helt innafor. Og det er masse gøy å se på selv om du ikke får noe engelsk fotball på skjermen. 

Du kan sjekke hvordan det går med Sadio Mané i Bayern München når de spiller hjemmekamp mot Stuttgart lørdag 15.30. Sepp van den Berg spiller for Schalke mot Bochum klokken 18.30. Eller kanskje Divock Origi får muligheten for AC Milan borte mot Sampdoria i Serie A litt senere på kvelden? 

I Ligue 1 skal PSG spille hjemmekamp mot Brest på lørdag, og du kan sannsynligvis bli vitne til at trioen Messi, Neymar og Mbappé leker seg til nok en kalasseier. Eventuelt kan du se om Takumi Minamino får seg en opptur når Monaco møter Lyon på søndag. 

Høres det helt uinteressant ut, kan du jo se til en annen idrett. Har du ikke blitt bitt av Formel 1-basillen ennå kan du jo bli det når de kjører på historiske Monza denne helgen. 

Hvis ikke finnes det tusenvis av filmer og serier du kan bli besatt av. Og glem ikke Casper Ruuds semifinale i US Open fredag kveld!