Jürgen Klopp må ta noen tøffe avgjørelser

Liverpool fikk til tider skikkelig juling av Napoli i kveldens kamp. Spillet og gløden må forbedres kraftig om det skal være håp om noe som helst denne sesongen.

Det endte som det absolutt ikke skulle skje. 4-1, og 3-0 til pause. De røde har slitt voldsomt med Napoli på bortebane tidligere, men kveldens kamp var kanskje en av Liverpools aller dårligste kamper under Klopp. Dessverre er det ikke et engangstilfelle denne sesongen.

Gløden er forsvunnet, lidenskapen er vekke og finspillet uteblir. Når man itillegg legger inn en svak midtbane og grufulle feil bakover i banen ble det en real suppe mot Napoli på ærverdige Diego Maradona stadion. Hva har skjedd med Jürgen Klopps Liverpool-lag?

Det er absolutt lov å skylde på skader, men syv kamper inn i sesongen virker det å ligge mye dypere enn som så. Joe Gomez, som ble tatt ut til pause i kveldens kamp, virker ikke å inneha nivået han har hatt tidligere. James Milner har plutselig blitt noen år eldre og de antatt beste, kanskje med Fabinho, Salah og backene i spissen, leverer ikke i nærheten av spillet vi kjenner de så godt for.

Noe må gjøres, men det er vanskelig å sette fingeren på hvor problemet trykker hardest. Det hele kulminerte i en stygt 1-4 tap, og en forferdelig åpning på Champions League-sesongen.

En kamp å glemme for Milner og Gomez

Napoli, som mange andre lag denne sesongen, startet kampen med å gå rett i strupen på et halvslapt Liverpool-lag. Det ga avkastning etter bare 40 sekunder. Victor Osimhen herjet til tider med de rødes forsvar og nigerianeren satte en ball i stolpen før minuttet var spilt. Det var et skremmeskudd Van Dijk, Gomez og co ikke tok på alvor.

Halvannet minutter senere blir ballen spilt langt, bak et høytstående Liverpool-forsvar. Napoli kom til en skuddmulighet, og den traff James Milner midt i håndflaten. Det er typisk at ringreven skulle få en slik situasjon i mot seg, men det er vanskelig å forsvare måten han legger ut armen der.

Straffen satt som banken, og Liverpool slapp igjen inn først i en kamp denne sesongen. Det toppet seg for 36-åringen da han klinket til i en takling etter ni minutter. Gult kort, straffespark imot og dårlig spill hjelper ikke for fornyet tillit mot Wolverhampton til helgen.

HANDS: James Milner hadde igjen en dårlig dag på jobben for de røde. Er tiden hans forbi på dette nivået?

HANDS: James Milner hadde igjen en dårlig dag på jobben for de røde. Er tiden hans forbi på dette nivået?

Men det stoppet ikke på 1-0. Et kvarter inn i kampen peket dommeren på straffemerket nok en gang. Oppskriften til Napoli var lik, lang ball i bakrom og så fikser resten seg. Van Dijk, som heller ikke hadde en god dag i dag, slet med tempoet til Osimhen og ender opp med å trakke på spissens fot. Uheldig, kanskje, men straffen var det ingenting å si på.

Da skjer kanskje en av de to eneste positive tingene å ta med fra dagens kamp. Osimhen valgte å ta straffesparket selv, men Alisson vartet opp med en flott redning på nigerianerens forsøk. Brasilianeren har ikke hatt det enkelt bak der denne sesongen, og han kan ikke klandres for noen av målene i kveldens kamp.

Man skulle kanskje tro at Jürgen Klopps menn skjerpet seg da Napoli fikk sin andre straffe etter kvarteret, men slik gikk det ikke. Etter halvtimen spilt rotet Joe Gomez ballen vekk til Osimhen, som sendte ballen inn i boksen. Der stod det en blåtrøye helt alene og 2-0 var et faktum.

Bare noen minutter senere mistet engelskmannen ballen enkelt igjen, og igjen straffet italienerne han knallhardt. 25-åringen jogger halvslapt tilbake og ser Napoli-laget score sitt tredje mål.

De røde skapte noen småsjanser i den første omgangen, men det fungerte ikke for de offensive kreftene heller. Mohamed Salah virker å være helt ute av det, og viser det igjen i kveld. 3-0, og de fleste satt nok med en følelse av at kampen var ferdig etter 45 minutter.

FRYKTELIG SVAK: Joe Gomez har ikke hatt en veldig god sesongstart, men i kveld toppet det seg virkelig i den første omgangen.

FRYKTELIG SVAK: Joe Gomez har ikke hatt en veldig god sesongstart, men i kveld toppet det seg virkelig i den første omgangen.

Et energiløst Klopp-lag tapte fortjent

De fleste forventet nok at både Joe Gomez og James Milner ville bli tatt av til pause. Det endte i at bare førstnevnte måtte bli igjen i garderoben til fordel for Matip. Kameruneren var en sårt tiltrengt spiller i kveld, men heller ikke han klarte å forhindre Napolis fjerde mål i aften. I det 47. minutt slo de til igjen, og flausen var virkelig et faktum.

Igjen spiller italienerne ballen i bakrom på et høytstående Liverpool-forsvar, og igjen ender ballen i nettet bak Alisson. Gomez, som var det største problemet, var tatt ut til pause. Hva skjer? Det er kanskje på tide å rette blikket litt på Virgil Van Dijk også. Nederlenderen spiller ikke en god kamp i kveld heller. Hvorfor er ikke han der han pleier å være? Det er mye som ikke stemmer for øyeblikket.

Luis Diaz, som uten tvil var Liverpools beste i kveld, reddet litt av de rødes ære da han curlet ballen i motsatt hjørne. Et lite håp var tent, men det hjalp ikke. Nunez, Thiago, Arthur og Jota fikk også prøve seg i den andre omgangen, men det var lite spill å tyde fra Liverpools side. 

Er alle spillerne ute av form eller er det noe fundamentalt galt i hele troppen? Det er vanskelig å si, men ved kampslutt var det få som fikk fornyet håp etter en dårlig start på Premier League-sesongen. Energien, gløden, lysten og samarbeidet er ikke-eksisterende, og det er skummelt så tidlig i sesongen.

Det kan likevel være en positiv side med kveldens kamp: Det kan iallfall ikke bli så mye verre.

ET LYSPUNKT: Luis Diaz sin andre omgang var virkelig bra. Det var bare dumt for colombianeren at ingen ville være med på leken.

ET LYSPUNKT: Luis Diaz sin andre omgang var virkelig bra. Det var bare dumt for colombianeren at ingen ville være med på leken.

Det må tas noen viktige og tøffe avgjørelser

I de neste ukene må Jürgen Klopp ta noen skikkelig tøffe valg for å redde de rødes sesong. Tyskeren er kjent for å ha ekstrem tro på sine spillere, og det var en av grunnene til at Dortmund-laget hans til slutt falt sammen etter syv år. Nå er Liverpool-treneren inne i sin syvende (hele) sesong på Anfield, og vi må bare krysse fingrene for at han har lært av tidligere feil.

Det virker som Klopp fremdeles har klokketro på at James Milner kan starte på Liverpools midtbane. Det virker ikke slik etter denne sesonginnledningen. Skadebenken er fremdeles overfylt, men i kveld finnes det alternativer på benken som kunne gjort en bedre jobb. Det er kanskje på tide at tyskeren innser at Milner er en innbytter, og ikke en starter.

Det er også noe alvorlig galt med Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson. Mye kan sies om Gomez i kveldens kamp, men han har ikke gode arbeidsforhold. Backduoen løper mindre og gjør forsvaret mer utrygt. Kanskje det må til med en taktikkendring? Det hjelper heller ikke at Gomez roter voldsomt i kveld, og at Fabinho ikke har startet denne sesongen bra. Det forventes at det blir et par endringer i backfireren til kampen mot Wolverhampton.

UTE AV FORM: Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson var på et tidspunkt verdens beste backer. Hvor har deres form og kvalitet blitt av?

UTE AV FORM: Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson var på et tidspunkt verdens beste backer. Hvor har deres form og kvalitet blitt av?

Det går dessverre ikke knirkefritt fremover i banen. Mohamed Salah virker ikke veldig tilpass i sin nye rolle som målskaper fremfor målscorer. Diaz har startet godt, men han sliter fremdeles med å være mer direkte i spillet sitt. Darwin Nunez får til ekstremt lite, og Roberto Firmino var lite med i kveldens kamp. Det virker som dynamikken i det offensive spillet fungerer svært dårlig etter Sadio Manes avgang, og det er nok noe Klopp, Ljinders og resten av trenerteamet jobber hardt med.

Det blir veldig negativt i kveld, men det er vanskelig å finne noe positivt etter et 1-4 tap i Italia. Det er likevel en ting som spiller til de rødes fordel.

I neste uke venter Ajax på Anfield etterfulgt av fire gruppespills kamper til. Det er fremdeles ingen problem å ta seg videre i denne gruppen, og forhåpentligvis sitter vi i november å tenker på arbeidsuhellet i Italia i den første runden. Tiden vil vise hva som blir fasit.