Kampkommentar Liverpool v AjaxMatip matchvinner for et Liverpool som lignet litt mer på seg selv

Dette føltes som en viktig seier, da 2-1 mot Ajax ga tre viktige poeng i gruppespillet i Champions League.

Ingen overraskelser fra Jürgen Klopp, hvor spillerutvalget fortsatt var begrenset og dette var en uhyre viktig kamp å vinne. Gomez og Milner ut var nok de fleste enige om, og så var det et spørsmål om hvem som skulle spille sentralt med Diaz og Salah på hver side lengst fremme.

Joel Matip og Thiago kom riktig nok inn, mens manageren valgte Diogo Jota som spiss. Nok en skade, på Andy Robertson, gjorde at Kostas Tsimikas var et naturlig valg på venstrebacken.

Kontrollert åpning

De første minuttene var litt forsiktig, hvor Liverpool spilte en del bra fotball dog uten å trykke veldig til.  Det var kontrollert mot en motstander som er innstilt på å spille fotball, dog i en forsiktig oppstilling denne gang og hvor man skulle prøve å utnytte det som kom deres vei.

Feil mann på feil spiller i forsvaret til Ajax gjorde at heading til Diaz mot Jota åpnet opp midtforsvaret og Mo Salah gjorde ingen feil da han fikk den neste pasningen.  Mo sendte ballen behersket inn til venstre for keeper.

All good, som Jürgen ville ha sagt det, og Diaz og Jota fyrte av skudd da Liverpool truet med å ta helt over. Helt til Alexander-Arnold lot en mann passere på sin side, van Dijk kom litt på etterskudd i midten, og motstanderen fikk mulighet til å utligne til 1-1.  Det virket kjent, selv om Mohammed Kudus traff klokkerent på ballen som føk opp i nærmeste kryss.

Ti minutter var Liverpool, om ikke i himmelen, så i det minste i en litt mer komfortabel situasjon enn en rekke med kamper hvor de røde var kommet under først. TV-kameraene viste en Darwin Nunez som nok klødde etter å komme utpå etter en første omgang hvor spillet til tider hadde vært bra, men hvor effektiviteten foran begge mål igjen hadde vært for dårlig av Liverpool.

Matchvinner Matip

Hva sa Jürgen Klopp i pausen? Trolig at hans lag måtte holde det gående, være mer skarpe i hvert straffefelt, og en scoring ville komme.

Det var ikke så langt unna, ikke minst da Darwin Nunez får en dårlig treff med innsida og sender ballen noen desimetere utenfor bortre stolpe med en markkryper da han er i god posisjon omtrent på straffemerket. £85M-mannen, som skulle score målene. Det ville ha blitt nevnt i morgendagens aviser, for ikke å snakke på sosiale medier.

Liverpool var best på nær sagt alle statistikker, men de behøvde litt flaks. Eller at corner nummer ti, tatt av Kostas Tsimikas foran The Kop, skulle havne på pannebrasken til Joel Matip. Det gjorde ingen ting at det tok noen sekunder før dommeren fikk beskjed om at ballen hadde vært over linja før en Ajax-spiller fikk «klarert».

Anfield kunne virkelig ta av, etter et seiersmål i det 89. minutt, det vil aldri føles feil.

VIKTIG BRIKKE: Det var godt å se Thiago tilbake på midtbanen.

Utgjorde en forskjell

Liverpool vil ikke bli friskmeldt etter denne kampen, og det var et par situasjoner utover i 2. omgang da vertene trykte på med det de hadde, at det også kunne blitt 1-2.

Det var likevel et hjemmelag som lignet litt mer på seg selv. Matip, Thiago og Jota gjorde alle en forskjell.

Joel Matip hadde en meget god 2. omgang, hvor han stadig kom framover med sine lange kliv, noe som trolig var en del av pausepraten til Klopp. Han ga mer kraft i dødballene også, og det var ikke ufortjent at han fikk uttelling i 12. time. Thiago bringer noe annet når han kommer inn, med sitt overblikk og sin pasningsfot, og må pakkes inn i bomull framover. Det er knapt noen som er viktigere for dette Liverpool-laget. Diogo Jota varierte i sitt spill, men er mer målfarlig og direkte enn Roberto Firmino.

Kostas Tsimikas var også bra, og om han ikke helt har det samme drivet som Andy Robertson har han en mer presis innleggsfot. Det ble belønnet med en sen assist i kveld. Darwin Nunez fortsetter å misse, men Ajax fikk noe nytt å forholde seg til da han kom inn. Liverpool blir tyngre i boksen, og en dag løsner for ham foran mål også.

Viktig med seier

Liverpool vil ikke si det selv, men det føles ikke så verst at det nå blir en uvanlig lang pause som følge av avlyst kamp mot Chelsea og landslagsopphold. Ibrahima Konate vil ventelig være tilgjengelig igjen i oktober, og det samme med Jordan Henderson. Situasjonen med Naby Keita er det ikke godt å bli klok på, men Fabio Carvalho vil være mer kampklar igjen.

Arthur er en annen som behøver god trening, og også kamper som nok vil bli arrangert på treningsfeltet i Kirkby. Harvey Elliott har vært meget bra så langt, men mot Ajax synes vi han ble litt lilleputt.

Forskjellen på seier og uavgjort mot Ajax føles ganske så enorm. Uten seier etter to kamper og Liverpool ville ha vært på hæla sammenlignet med Napoli og Ajax, nå er de røde mer i rute med de to neste kampene mot Rangers og hvor hele gruppespillet avsluttet hjemme mot Napoli.

Det var også et lite steg tilbake på veien, i det som Klopp kalte for å gjenoppstå. Å finne tilbake til sitt rett jeg.

FINNER IKKE NETTET: Darwin Nunez sliter med å finne tilbake til nettmaskene.