Tre viktige avgjørelser Klopp må ta nå

Det var få klager i trenerteamet da det ble avslørt at lørdagens kamp ikke ville bli spilt som planlagt.

Konsekvensene av å utsette en helg med fotball over hele Storbritannia som svar på dronning Elizabeths bortgang, har blitt grundig diskutert de siste dagene.

Følgelig er det liten vits i å gå over de samme argumentene igjen i denne spalten. Men for å være helt klar, så slutter denne skribenten seg til den generelle oppfatningen om at FA og Premier League feilvurderte stemningen, når man ser at andre idretter fortsatte som før.

Det er også verdt å nevne at supporterne nok en gang ser ut til å ha kommet nederst på listen over hensyn som ble tatt, når man ser hvor mange – og lesere av denne spalten var uten tvil blant dem  – som hadde lagt ut for reise og opphold.

Ingen 11 mot 11-kamp

Likevel, hvis Liverpool-fans skal finne en positiv ting å klamre seg til etter denne forhastede beslutningen, så er det vel den ekstra tiden som ble gitt til Jürgen Klopp og hans lag.

Et møte med Wolves på Anfield kunne ha vært den perfekte muligheten til å slå raskt tilbake fra et kaotisk nederlag i Napoli i midtuka.

Men, det var få klager i trenerteamet da det ble avslørt at lørdagens kamp ikke ville bli spilt som planlagt. Responsen på at det ikke ble Premier League-kamp i helgen, ble å kalle spillerne inn til treningsanlegget i Kirkby isteden.

Kilder indikerer at det ikke var noen 11 mot 11-kamp som ble spilt av troppen for å holde oppe rytmen, slik man kanskje kunne forvente under slike merkelige omstendigheter.

Isteden ble det planlagt en mer tradisjonell treningsøkt, men forberedelser til tirsdagens møte med Ajax. Dette var en erkjennelse av den dårlige kampen i Italia, og det store arbeidet som må gjøre for å rette opp i disse problemene.

Mye å tygge på

Det er ingen tvil om at det har vært mye for Klopp å tygge på i dagene mellom to Champions League-kamper. En av de første avgjørelsene han må ta er om Joël Matip er klar til å komme inn som midtstopper igjen etter Joe Gomez sitt mareritt i Napoli.

Deretter må det tas riktige avgjørelser om en midtbanen som både har feilet med å være et skjold for forsvaret og å skape ting, i de fleste kampene denne sesongen.

Klopp må også lande på en sammensetning i angrep som er like sterk som de siste årene, nå som Klopp har fått Diogo Jota og Darwin Nunez tilbake.

Dette er selvfølgelig vanskelige avgjørelser, som garantert vil bli testet av et Ajax-lag som knuste Rangers 4–0 i sin første gruppekamp.

Men skulle Klopp treffe på disse områdene, vil denne påtvungne pausen snart bli sett på som en positiv ting, i en sesong der det har vært få positive ting så langt.