Kampkommentar Wolverhampton - Liverpool: Sjelden har en omkamp i tredje runde føltes viktigere for de røde, og flere svarte på Klopps kall

Jürgen Klopp så etter en reaksjon, og var som en annen mann etter å ha tatt den første seieren for 2023.

På en kveld hvor følgende lag var i aksjon i FA-cupen, Forest Green Rovers - Birmingham City, Wigan Athletic - Luton Town, Swansea - Bristol City, West Bromwich Albion - Chesterfield og Wolverhampton - Liverpool, var det lett å være positiv etter det som Klopp omtalte som den verste kampen i løpet av hans Anfield-regime.

Der det var helmørkt på Amex lørdag, gikk lyset på Molineux etter 20 sekunder. Men etter at flomlyset raskt kom på igjen var det de røde som leverte lysere tider.

Lyspunktene var flere etter at lyset gikk

Midten så frisk ut med Thiago Alcântara, Stefan Bajcetic og Naby Keïta, hjulpet av Harvey Elliott og Fábio Carvalho. Keïta gikk på løp, selv Thiago endte i offside-posisjon. Ibrahima Konaté så mer ut som en stopper som spilte VM-finale, enn Bambi på isen mot Brighton.

Både føttene og ballen gikk fortere. Kostas Tsimikas, Thiago Alcântara, Harvey Elliott, 1-0. Og for en energignist av en scoring det var fra 19-åringen.

GIKK INN FOR Å KRIGE PÅ MOLINEUX: Forestillingen var ikke fantastisk, men det var mange hakk opp for de røde.

GIKK INN FOR Å KRIGE PÅ MOLINEUX: Forestillingen var ikke fantastisk, men det var mange hakk opp for de røde.

Med to profilerte venstrebein på plass, John Arne Riise i Viaplays studio og John Barnes på tribunen, klinte Elliott til med sitt venstre.

Ny god kamp fra Harvey, likevel svever stadig spørsmålet om hvor hans beste plass i Klopps formasjon er? Om det er i trioen på midten eller i front, om ikke minst i kombinasjon med hvilke andre typer og roller.

Fikk reaksjonen som ønsket

Jürgen Klopp, i helsort lue for anledningen, så spent ut sammen med Pepijn Lijnders. Før kampen hadde han poengtert og etterspurt vilje, det å gå i krigen. Denne gangen fikk han flere svar enn spørsmål.

Åtte endringer ble gjort fra lørdagens ligakamp. Julen Lopetegui gjorde syv, men kun to fra det første møtet på Anfield. Rutinerte José Sá og João Moutinho ble valgt.

Liverpool.nos lesere ønsket å se flere unggutter i kveld. Her ble de hørt av Klopp, og i sentrum av begivenheten vendte og spilte Stefan Bajcetic inn en stødig søknad om mer spilletid.

Da han gikk av etter 74 minutter, kom Thiago og hvisket noen godord, trolig på spansk, i øret på 18-åringen.

VILLE NOE: Flere av de yngre spillerne svarte på Jürgen Klopps bønn, og la ned gode søknader om videre spilletid.

VILLE NOE: Flere av de yngre spillerne svarte på Jürgen Klopps bønn, og la ned gode søknader om videre spilletid.

Rúben Neves, som Liverpool slet med 7. januar, fikk knapt sette noe preg på åpningen. 

Halvveis hadde de røde holdt sidene med Rayan Aït-Nouri og Adama Traoré stille. Selv om Wolves hadde marginalt mer av ballen første omgang, var det Klopps lag som hadde flest avslutninger, var mest i offside, flest taklinger, avskjæringer og dueller.

Kreftene tok slutt, men ikke viljen

Spesielt var det synlig hvordan press-triggerne fungerte. I tillegg var det flere TV-bilder hvor midtbanespillerne var posisjonert fint.

Lopetegui gikk med penn og papir til pausen. 56-åringen kjørte to bytter direkte, 19 og 20 år gamle Dexter Lembikisa og Joe Hodge for mer etablerte Nélson Semedo og Matheus Nunes.

Sistnevnte begynte å snu det. Da vi passerte timen hadde avstandene blitt større, og kreftene mindre. Bajcetic satt med krampe, Keïta småjogget mest rundt.

Hjemmelaget kjørte på fra benken med formspiller Daniel Podence og januarforsterkningen Matheus Cunha. Klopp kontret med Curtis Jones, Mohamed Salah og Nathaniel Phillips.

SJANSEFATTIG: Hverken Adama Traoré eller Liverpools utvalgte fikk til noen sjanse-bonanza.

SJANSEFATTIG: Hverken Adama Traoré eller Liverpools utvalgte fikk til noen sjanse-bonanza.

Selv om dette gav en god følelse skal vi ikke ta helt av. Liverpool skapte lite offensivt etter å ha gått opp i ledelsen, innbytter Salah var knapt i nærheten av ballen, men et sted må man begynne.

Mot Brighton hadde midtbanetrioen en samlet alder på 92 år. Dagens 76-åringer løftet kollektivet. Til og med Keïtas håpløse skuddforsøk etter 52 minutter ble applaudert av Klopp. Tyskeren verdsatte innsatsen.

Med den første seieren for året 2023 i boks, er det Chelsea på lørdag, før det er nytt møte med Wolverhampton på Molineux.

Vinnerbilletten fra denne kampen setter Liverpool opp mot nettopp Brighton.