Kampkommentar Liverpool-Wolverhampton:Hadde det ikke vært for Nunez hadde vi nok sovnet, men til slutt våknet Liverpool

Det så lenge ut til å bli en kopi av lørdagens oppgjør mot Crystal Palace, men Klopps menn klarte til slutt å trenge gjennom motstanderne.

Både Klopp og spillerne må være rimelig lei av å møte Wolves nå. Med fire møter på bare 53 dager skal det bli godt å bli ferdig med ulvene for denne sesongen. For de rødkledde har ikke trivdes i oppgjørene.

Klopps menn tok seg videre i FA-cupen med et nødskrik over to kamper, før de ble nedsablet av Julen Lopeteguis menn for en snau måned siden. Siden den gang har Liverpool hevet seg, og står med syv poeng av ni mulige i ligaen og 5-0 i målprotokollen.

Etter det skuffende oppgjøret mot Crystal Palace lørdag, gjorde Klopp flere endringer på laget. Stefan Bajcetic og Fabinho var tilbake på midtbanen, med Harvey Elliott som deres makker i treeren. Darwin Nunez kom inn på topp for Cody Gakpo, mens Kostas Tsimikas fikk en etterlengtet mulighet fra start. Spesielt gledelig var det å se at Ibrahima Konate var tilbake etter sitt skadeavbrekk.

Det store spørsmålet før kampstart var om endringene kom til å gi et energisk og spillesugent lag, eller om det kom til å bli oppstykket med så mange endringer fra forrige kamp. Svaret: det ble litt av hvert.

Innsats uten relasjoner

På en søkkvåt gressmatte som inviterte til sklitaklinger viste ungguttene Elliott og Bajcetic at de ikke kom til å vike unna i duellene med hver sin takling i åpningsminuttene.

Det så atter en gang ut til at Liverpool hadde truffet godt med inngangen til kampen. Det er et av få områder skoen ikke har trykket for de røde siden jul.

Både Fabinho og Mo Salah kom med gode initiativer, og var bare marginer unna å sette opp lagkamerater i gode posisjoner de første tjue minuttene.

Samtidig som innsatsen var god, var det ikke vanskelig å se at dette laget ikke var så samspilte som man skulle ønske. Klopps menn slet med å spille av Wolves høye press, og klarte ikke å befeste banespillet på deres halvdel.

Flere ganger endte ballen opp bakerst hos Alisson, etter en rekke pasninger på tvers uten å finne løsningene i lengderetningen.

FRUSTRERT: Liverpool slet med å spille seg til gode sjanser i den første omgangen.

Til slutt var det et brudd fra Fabinho høyt i banen som ledet til Liverpools første store sjanse, da Elliott burde ha sendt hjemmelaget i føringen etter Nunez innlegg. Noen minutter etterpå kom samme mann nok en gang til avslutning i god posisjon, som Jose Sa måtte ut i full strekk for å hindre.

Man kan si hva man vil om hvordan Elliott fungerer på midtbanen, men han har flere ganger vist at han vet å komme seg i gode posisjoner.

Det er allikevel slående hvor langt unna dette laget er fra Liverpool-versjonene hvor det bare har vært et spørsmål om når og ikke om ledermålet på Anfield kommer.

Søvndyssende affære

I den andre omgangen fortsatte kampbildet fra den første omgangen, som ikke var i nærheten av å vekke Anfield-publikumet på årets første vårdag.

Wolves gjorde alt for å senke tempoet i kampen og skape brudd i spillet, mens et urytmisk Liverpool slet med å heve det som de gjør på sitt beste.

Dommer Paul Tierney gjorde sitt for å øke engasjementet ved å gi Craig Dawson og Mario Lemina «spill videre» og gult kort i belønning for sine grisetaklinger på Diogo Jota og Fabinho.

PLAY ON: Jota var heldig som kom seg unna Dawsons takling. En godt plassert Tierney i bakgrunnen vinket spillet videre.

Alarmen Nunez vekket lagkameratene

En som gjorde sin del av jobben med å holde Anfield-publikumet våkent var Nunez.

Uruguyaneren var flere ganger spilleren som fikk laget fremover i banen med sitt enorme driv med ballen i beina. Han skapte flest sjanser og fullførte flest driblinger i kampen. Supporterne belønnet ham med å rope navnet hans flere ganger gjennom kampen.

I det 65. minuttet trodde 23-åringen han hadde sendt Klopps menn i føringen, før Tierney fratok ham målet etter en VAR-sjekk. Selv om det ikke ble mål, så det ut til å være alarmen som vekket resten av spillerne.

TRODDE HAN SCORET: Nunez fikk ballen forbi Sa, men ble fratatt målet av Tierney.

Bare noen minutter etterpå sørget kaptein for anledningen Virgil van Dijk for ledelse da han først sendte Sa i full strekk med et velplassert hodestøt, før han var i riktig posisjon da Jota sendte returen inn foran mål.

Like etter ledermålet la Mohamed Salah på til 2-0. Etter en forløsende pasning fra Alisson fikk Tsimikas plutselig mye rom å boltre seg i på venstresiden. Grekeren spilte vegg med innbytter Cody Gakpo, før han serverte Salah som enkelt kunne løpe ballen inn i nettmaskene.

Påmeldt i topp fire-kampen - men nå kommer utfordringene

Etter seieren onsdag kveld er det bare seks poeng opp til Tottenham på fjerdeplassen med en kamp mindre spilt enn Contes menn. Newcastle United er bare to poeng foran, men har en kamp til gode på Liverpool.

I praksis betyr det at Klopps mannskap fortsatt har Champions League-avansement i egne hender, og de neste ukene kommer til å være svært avgjørende for deres skjebne.

Bare om noen få dager venter et Manchester United i kjempeform, før Manchester City, Chelsea og Arsenal skal møtes i tre av de fire påfølgende ligakampene.

Dersom Liverpool fortsatt er på skuddhold etter det kan enden på denne sesongens vise bli godkjent, men da er vi avhengige av at nivået heves før den avgjørende perioden.