Dette er Liverpools 19 ligatitlerLiverpool har vunnet ligaen for 19. gang. Dette er historien til titlene

1900/01

Liverpool vant ligaen for første gang i 1900/01-sesongen. Klubben var bare ni år gammel, og hadde hoppet opp og ned mellom divisjonene. Ligaen ble avgjort på sesongens siste dag, da Liverpool måtte klare minst uavgjort mot allerede nedrykksklare West Bromwich på The Hawthorns. Liverpool vant 1–0 og endte to poeng foran Southampton på andreplass på tabellen. Med bare 59 mål fordelt over 34 kamper klarte altså Liverpool å vinne hele sulamitten for første gang.

1905/06

Et nyopprykket Liverpool tok 1905/06-sesongen med storm. Sesongen før hadde de altså spilt i Division 2, men nå føyk de til toppen av tabellen da jula kom og kunne avslutte sesongen fire poeng foran Preston på andreplass.

1921/22

Supporterne måtte vente noen år på neste ligatittel. 15 år senere kom endelig trofeet tilbake til Merseyside. I løpet av de 15 årene hadde fotballen hatt en lengre pause, mellom 1915 og 1919 på grunn av første verdenskrig. Elisha Scott hadde tatt over keeperhanskene, Ulster-mannen som er kjent for å være en av Liverpools beste keepere. Han hadde hele 22 år i klubben, fra 1912 til 1934. Før sesongen hadde Liverpool signert Fred Hopkin fra Manchester United, og Hopkin ble svært sentral i ligabragden. Tittelen ble sikret da det fortsatt gjensto tre kamper.

ELISHA SCOTT: Elisha Scott i aksjon i en FA-cupkamp mot Arsenal i 1923.

ELISHA SCOTT: Elisha Scott i aksjon i en FA-cupkamp mot Arsenal i 1923.

1922/23

Med stort sett samme mannskap kunne manager David Ashworth utnytte den «gode harmonien helt fra styret til spillergarderoben» da Liverpool forsvarte ligatittelen og vant for andre år på rad. Men halvveis gjennom sesongen byttet Ashworth beite og tok jobben i Oldham. Det hadde ikke så mye å si for et ustoppelig Liverpool, som gikk halvannen måned uten manager. I februar tok Matt McQueen over. Nok en gang ble ligaen avgjort tre kamper før slutt.

1946/47

I den første sesongen etter et fire år langt avbrekk på grunn av andre verdenskrig vant Liverpool sin femte ligatittel. Det var svært stor konkurranse om tittelen dette året. Med 57 poeng var Liverpool bare to poeng foran Stoke City – på fjerdeplass. På andreplass fant man Manchester United, bare ett poeng bak de røde fra Merseyside.

1963/64

Bill Shankly vant sitt første ligagull med Liverpool i 1963/64. Liverpool hadde tilbragt åtte sesonger i Divison 2, og var bare i sin andre sesong i førstedivisjon da gullet ble vunnet for sjette gang. Den målfarlige trioen Roger Hunt, Ian St. John og Alf Arrowsmith var svært sentrale og sto bak 67 av de 92 målene Liverpool noterte.

1965/66

Liverpool kunne cruise relativt komfortabelt til sin syvende ligatittel og endte sesongen med en luke på seks poeng ned til Leeds og Burnley. Roger Hunt var nok en gang i det svært målfarlige hjørnet og scoret 29 mål. De røde tok seg også til sin første finale i Europa. Det var cupvinnercupen, og de tapte 2–1 mot Borussia Dortmund i Glasgow, i Bill Shanklys hjemland, Skottland.

1972/73

I syv år hadde Liverpool gått troféløse, da det løsnet for alvor i 1972/73, i Shanklys nest siste sesong. Liverpool vant både ligaen og UEFA-cupen, for første gang, deres første trofé i Europa. De hadde vært nære på året før, men endelig tok de sitt åttende ligagull, tre poeng foran Arsenal. Kevin Keegan og John Toshack var begge toppscorere, med 13 hver.

1975/76

Bob Paisleys første store trofé kom i form av ligagullet i 1975/76. Det var Paisleys andre sesong etter at Shankly noe overraskende ga seg sommeren 1974. Det var en jevnspilt sesong, og på ligaens siste dag måtte Liverpool enten vinne eller spille uavgjort (med få innslupne mål) mot Wolves. Da det var 14 minutter igjen, scoret Wolves, og Liverpool kunne føle tittelen glippe ut av hendene. Men hele tre sene mål fra Keegan, Toshack og Kennedy sørget for at pokalen havet på Anfield for niende gang.

1976/77

Paisley og Liverpool fortsatte i seierstaktene, og i 1977 vant også Liverpool sitt aller første serievinnercuptrofé i Europa, som denne sesongen er best husket for. Liverpool tok seg også til FA-cupfinalen, hvor de tapte for Manchester United. Finalen i Europa var for øvrig Kevin Keegans siste kamp for Liverpool før han ble kjøpt av Hamburger SV.

1978/79

Dette var året Liverpool slo poengrekorden med 68 poeng, som utgjør 98 poeng etter dagens system. Liverpool slapp bare inn 16 mål hele sesongen og scoret til gjengjeld 85. Luken ned til Nottingham Forest på andreplass var åtte poeng. Blant lagets viktigste brikker var Kenny Dalglish og Graeme Souness.

1979/80

Nok en gang var det Liverpool som befant seg på toppen av tabellen da fotballen tok sommerferie i 1980, to poeng foran Manchester United som hadde gitt Paisleys gutter kamp helt til siste slutt. David Johnson tok over toppscorer-merkelappen til Kenny Dalglish med 21 mål i ligaen, og 27 totalt.

1981/82

For første gang ble det utdelt tre poeng ved seier, og Liverpool tok seg til topps med 87 poeng. Nærmeste motstander var Ipswich Town på 83. Liverpool hadde endt på en skuffende femteplass året før, og lå helt nede på en 12. plass ved juletider. Store, innflytelsesrike navn som Bruce Grobbelaar, Mark Lawrenson og Ian Rush sluttet seg til laget denne sesongen.

1982/83

Bob Paisley kunne gi seg på topp. I hans siste sesong som Liverpool-manager ble det ligagull for 14. gang. Det var Paisleys sjette. Liverpool vant også Ligacupen for tredje år på rad da de slo Manchester United 2–1 på Wembley. Nå var det Ian Rush som var den store trusselen foran mål, og scoret 24 mål, og 31 totalt.

1983/84

Joe Fagan tok over Paisleys sete i dugouten, og for en start han fikk. Det ble både ligagull og ikke minst seier i Serievinnercupen og Ligacupen. De ble det første laget i England til å vinne ligaen og to av de store cupene i én sesong. Ian Rush hadde en enda bedre sesong enn året før, og hamret inn 32 mål i ligaen og hele 47 mål totalt. På slutten av sesongen takket Graeme Souness for seg som spiller, og reiste til italienske Sampdoria. Ligaen ble sikret i sesongens nest siste kamp, til tross for at de ikke klarte å slå Notts County.

1985/86

Det sto mellom Liverpool, Everton og West Ham United, men Liverpool var sterkest til slutt. To poeng foran Everton og fire foran West Ham. En 34 år gammel skotte ved navn Kenny Dalglish tok over som spillende manager. På topp var det fortsatt Ian Rush som leverte målene, med 22 i ligaen og 31 totalt.

1987/88

Liverpool hadde bare tapt to kamper og hadde en luke på ni poeng ned til Manchester United på andreplass da sesongen var over. Ian Rush hadde valgt å forlate balløya til fordel for italiensk fotball i Juventus. John Aldridge tok over rollen, og han var lik sin forgjenger både i utseende og i giftighet foran mål. Det ble 26 ligamål på Aldridge, og 29 mål totalt. Liverpool gikk 29 kamper uten tap fra starten av sesongen. Det var forventet at de skulle vinne dobbelen da de nådde finalen i FA-cupen, men Wimbledon ble overraskende nok for sterke.

1989/90

Liverpools siste ligatittel på 30 år ble sikret den 28. april, da det fortsatt var to kamper igjen å spille. De vant 2–1 over Queens Park Rangers. De vant begge sine to gjenværende kamper mot henholdsvis Derby og Coventry. På starten av sesongen hadde John Aldridge takket for seg og reist av gårde til Spania, da Ian Rush hadde kommet tilbake fra Italia og tatt tilbake plassen sin. Men det var John Barnes som sto for flest nettkjenninger. Spilleren Liverpool hadde hentet fra Watford året før, scoret 22 mål i ligaen og 28 mål totalt.

2019/20

Liverpool var suverene sesongen gjennom. Da ligaen ble satt på vent i mars, på grunn av koronaviruset, hadde de røde en luke på 25 poeng ned til Manchester City på andreplass. Premier League kom i gang igjen den 17. juni 2020, og Liverpool trengte seks poeng på sine resterende ni kamper for å få tittelen bekreftet. Det ble uavgjort mot Everton, før Crystal Palace ble knust 4–0 på Anfield foran tomme tribuner. Da Chelsea slo Manchester City på Stamford Bridge den 25. juni, var det avgjort. Jürgen Klopps menn vant ligaen og 30 års ventetid var endelig over.