Salah kastet drakta i feiringen - etterpå havnet den på et norsk gutterom

Denne norske guttegjengen har hatt mer hell enn de fleste på kamp. I 2019 fikk de drakta til Roberto Firmino. I 2020 drakta til Mohamed Salah.

Rundt klokka 19.18 søndag 19. februar kastet Mohammed Salah av seg drakta og feiret scoringen mot Manchester United foran The Kop. Alisson Becker løp over hele banen for å gratulere mannen han hadde assist til, og Liverpool tok seg opp på 16 poengs ledelse i Premier League. Det var øyeblikket Liverpool-fansen med overbevisning kunne synge «We’re gonna win the league!».

Da kampen ble blåst av fem minutter seinere, begynte drakta med nummer 11 på ryggen sin vei til et gutterom i Norge.

Martin Andrè Haga, Elias Bjørkedal, Sivert Aamold Støylen, Victor Chammas Mangerud, Niklas Hamnvik, Elliot Sørvoll Anthonsen og Hector Chammas Mangerud med drakta til Salah.

Martin Andrè Haga, Elias Bjørkedal, Sivert Aamold Støylen, Victor Chammas Mangerud, Niklas Hamnvik, Elliot Sørvoll Anthonsen og Hector Chammas Mangerud med drakta til Salah.

For andre år på rad kunne fotballguttene fra Hasle Løren i Oslo ta med seg en Liverpool-drakt hjem fra Anfield. Året før hadde nemlig Martin Andrè Haga, Elias Bjørkedal, Sivert Aamold Støylen, Victor Chammas Mangerud, Niklas Hamnvik, Elliot Sørvoll Anthonsen og Hector Chammas Mangerud også sikret seg Roberto Firminos drakt.

– Det er nå to gutter som har de på gutterommet, men de er sju gutter totalt, så det blir noen runder til for å samle til alle, spøker en av fedrene, turleder Nils Espen Støylen til The Kopite.

– Vi var over i fjor også på kampen mot Crystal Palace, og under oppvarmingen gikk guttene ut og begynte å rope på Firmino. Han oppdaget dem og vinket tilbake. Da kampen nærmet seg slutten hoppet guttene over gjerdet fra vår seksjon, og ned på seksjonen bak reklameplakatene. De ropte på han, og han kom og ga dem drakt. De fikk litt pepper fra vaktene, før de kom tilbake til plassene.

Guttegjengen fra Hasle Løren med fjorårets fangst, drakta til Roberto Firmino.

Guttegjengen fra Hasle Løren med fjorårets fangst, drakta til Roberto Firmino.

Litt pepper

– I år var vi tilbake på nesten samme helg, og hadde nesten samme plasser på Anfield Beat Lounge. Sivert hadde laget en plakat der det sto: «Can I have your shirt Salah» på. De var litt i tvil om de skulle gjenta det samme som i fjor, men de tok sjansen. De hoppet over gjerdet, og idet Salah gikk forbi vinket de med plakaten, og han ga drakten til dem.

– I år ble det enda mer pepper, og det tok 15-20 minutter til vi fikk se noen av guttene igjen, sier han.

Men etter å ha fått litt mer kjeft, kom guttene i 11-årsalderen lykkelig tilbake til fedrene med Salah-drakta.

– Det var selvsagt en fantastisk opplevelse for dem. Man kan jo tenke seg selv når man var 11 år og skulle oppleve noe sånt. De fikk selvsagt steng beskjed om at det ikke er lov, så vil nok tenke seg godt om neste gang. Men det er hyggelig at spillerne gjør slikt selv om de er superstjerner.

«Kan vi få drakten din, Salah», sto det på en plakat guttene hadde med.
«Kan vi få drakten din, Salah», sto det på en plakat guttene hadde med.

«Kan vi få drakten din, Salah», sto det på en plakat guttene hadde med.


Guttene selv er selvsagt strålende fornøyd med opplvelsen.

– Vi har nå vært to år på rad i Liverpool. En vennegjeng på sju gutter fra Hasle-Løren sammen med fedrene våre. Det bygger seg opp en spenning fra dagen vi har booket turen fram til reisen. Alt fra at vi møtes på Gardermoen fram til kamp og reise hjem. Hotell med basseng, shopping på Liverpool one, reise til kampen på kampdag. Spille fotball i bakgården på Tia. Bussen med spillere som kommer til kamp. Oppvarming. Syngingen og stemningen på banen.

– Best av alt, nok en Liverpool seier og for andre år på rad en drakt fra en av spillerne. Sykt bra stemning på Anfield. Vi var også på Prenton Park og så Tranmere mot Ipswich. Veldig fine turer med gode kompiser. Vi er Liverpool-supportere på vår hals. Tro og håper på Liverpool seier i serien i år, sier de til The Kopite.