Manageren scoret målet som sikret Liverpool ligagull

Kenny Dalglish klarte etterhvert å finne balansen som spillende trener for Liverpool FC, og begge Merseyside-lagene briljerte i England til byens store glede. Helt til den mørkeste dagen.

I den andre delen av «Historien om Kenny Dalglish» hører vi om tiden etter Heysel-tragedien – Kenny Dalglish sine første dager som manager. Dagen etter tragedien i Brussel ble Dalglish annonsert som de rødes nye manager, som spillende trener.

Nå måtte han håndtere etterspillet etter Heysel, og lære seg å balansere rollen som sjef og lagkamerat. Da Liverpool kjempet om ligagull i 1985/86 tok han saken i egne hender.

Journalist John Keith jobbet svært tett med Dalglish gjennom spalten i Daily Express og ble en nær venn av Kenny og Marina. Han har dekket fotballen på Merseyside i over 60 år, og forteller om årene på 80-tallet hvor Liverpool og Everton møttes flere ganger på Wembley.

Men tiåret ble avsluttet på verst tenkelig vis da Liverpool-fans flokket til Hillsborough stadion i Sheffield.

Første del av «Historien om Kenny Dalglish»

Gikk du glipp av første episode? Hør den her! I den første delen av «Historien om Kenny Dalglish» hører vi om stortalentets prøvespilling i Liverpool som 15-åring, suksessen med erkerivalen Celtic og hvordan han opplevde sin første av alt for mange fotballtragedier.

Liverpool var ute etter en Kevin Keegan-erstatter, og fikk det i bøttevis da Dalglish klarte å overtale Jock Stein til å la han dra til Bob Paisleys lag. I Liverpool ble det suksess etter suksess, helt til Juventus sto på motsatt banehalvdel i Europacup-finalen i 1985, på Heysel stadion.

Journalist John Keith jobbet svært tett med Dalglish etter at han kom til Liverpool og skrev en fast spalte i Daily Express, med Keith sin hjelp. Keith forteller historien om da Dalglish fikk lurt han inn i garderoben etter Europacup-seieren i 1978, om partnerskapet Dalglish/Rush.

Listen on Apple Podcasts