Slik får du kampbilletten til mobiltelefonen din

Vi fortsetter vår artikkelserie sammen med Ving for å gi deg så god informasjon som mulig, med henblikk på neste sesong. I dag tar vi for oss Liverpool FCs utrulling av digital kampbillett.

Mange av dere som var på kamp sesongen 2019/20 stiftet bekjentskap med elektroniske kampbilletter som ble oversendt via epost. Denne kunne enten skrives ut på ett PDF-dokument med en strekkode på eller laste ned billetten til mobiltelefonen.

Fra neste sesong blir Liverpool FC sitt billettsystem heldigitalt.

Liverpool FC er en av de første klubbene i Premier League som har besluttet å innføre NFC (Near Field Communication) og som gjør Anfield heldigitalt på kampdagen. Planen er at alle klubber i Premier League gradvis skal over på samme system.

NFC systemet har i flere år blitt brukt på store sportsarrangement i USA og har blitt testet ut av Liverpool FC på ett par kamper forrige sesong, senest på siste hjemmekampen mot Crystal Palace.

Fordelene er både økonomiske og sikkerhetsmessige. Det er en mye mer kostnadseffektiv måte å selge og distribuere billettene på og klubben vil på denne måten vite hvem som er inne på Anfield.    

LES OGSÅ: Er det trygt å bestille tur til Liverpool?

SLIK LASTER DU NED: Uansett hvilken plattform du er på fungerer det å laste ned kampbilletten omtrent som du laster ned boardingkort når du skal ut og fly.

SLIK LASTER DU NED: Uansett hvilken plattform du er på fungerer det å laste ned kampbilletten omtrent som du laster ned boardingkort når du skal ut og fly.

VED GATEN: Du scanner billetten ved inngangen. Sete og rad står på billetten.

VED GATEN: Du scanner billetten ved inngangen. Sete og rad står på billetten.

Her er noen praktiske spørsmål og svar:

Hvordan får jeg kampbilletten tilsendt?
Når du reiser med Ving får hovedreisende en epost fra Liverpool FC med en link hvor man laster ned kampbillettene til sin mobiltelefon. Dette skjer senest to uker før kampdato.

Har du kjøpt billett direkte fra klubben må du logge deg på My Account for å laste ned billetten. 

Fungerer dette på alle mobiltelefoner?
Du må ha en iPhone 6 eller nyere versjon eller en Android/Google telefon.

Hva skjer når vi er flere personer på samme bestilling?
Det er hovedreisende som får alle billettene tilsendt. Det står ikke ett og samme navn på alle billettene (slik det gjorde tidligere), men hver person sitt navn.

Kan jeg sende en kampbillett videre til en annen person?
Nei, NFC kampbilletten kan ikke videresendes til noen andre. Man slipper ikke inn på Anfield om man har ett foto eller skjermkopi av en billett.

Vil det være noen kontroll utover det å scanne mobilbilletten?
Ja, klubben vil utføre jevnlige ID kontroller så sørg for å ha med deg ID kort med bilde.   

Må vi gå inn samlet på Anfield?
Ja, alle som står i samme bestilling må gå inn samlet ettersom billettene er «låst» på mobiltelefonen til hovedreisende.

Gjelder dette kun for reisende med Ving?
Nei, dette gjelder for alle som skal inn på Anfield.

Andre regler for private sesongkort eller fancard
Har man sesongkort/fancard og man er forhindret fra å gå på en kamp, finnes det en ny mulighet hvor man kan selge tilbake billetten til klubben eller man kan forhåndsregistrere familie/vennekrets, som man så kan overføre billetten til.

Dette er ett av flere tiltak klubben gjør for å få bukt med svartebørssalget. Liverpool FC har laget en fin «trinn for trinn guide» som viser hvordan det vil fungere.

Klikk her for mer info:

iPhone

Android/Google