Dette skjer i Liverpool i oktober

Liverpool får besøk av Madchester-stjerne, basketball-underholdere og turnere. Dette skjer i Liverpool i oktober.

Liverpool FC spiller mange kamper i oktober måned, og jammen er det ikke travelt i byen utenfor fotballen også. Her er noe av det du kan finne på i byen i oktober.

Ian Brown, Liverpool Guild of Students

1 oktober

Tidligere frontfigur og vokalist i Madchester-bandet Stone Roses, Ian Brown, kommer til Liverpool. Siden Stone Roses-tiden har han gitt ut fire soloalbum.

Klikk her for billetter og mer informasjon.

The Beatles-cruise, Mersey Ferries

1 oktober

Kombiner Beatles, bar og sightseeing på dette elvecruiset. Det blir livemusikk fra The Paperback Writers som spiller Beatles-klassikerne, og baren er åpen.

For billetter og flere kveldscruise, besøk hjemmesiden til Mersey Ferries.

Don McLean, Philharmonic Hall

2 oktober

Amerikanske Don McLean lagde en udødelig hit med «American Pie» i 1971, en sang som endte på femteplass på «Songs of the Century»-listen som listet de 100 viktigste sangene i USA fra det 20. århundret. McLean har en stjerne i Hollywood Walk of Fame, og er innført i Grammy Hall of Fame.

Billetter koster £39.50-£138.50 og kan kjøpes her.

Gilbert O’Sullivan, Philharmonic Hall

3 oktober

Irske Gilbert O’Sullivan ble verdenskjent på 70-tallet med låter som «Clair», «Alone Again» og «Ooh-wakka doo-wakka day». 75-åringen er godt kjent i Norge, da han er gift med en norsk kvinne og har underholdt på Telemarksswing, vært på Casablanca og delt ut pris i Surfeland i 1993. Han slapp sitt 19. album i august 2018, som kom til 20.-plassen på albumlista i Storbritannia.

Billetter koster £25-£38 og kan kjøpes her.

Bat out of Hell – The Musical, Empire Theatre

4-15 oktober

Musikalen, som vant prisen for beste musikal i Evening Standard Theatre Awards i 2017, er basert på Jim Steinman og Meat Loafs sine største hits.

Billetter kan kjøpes her.

Aitch, O2 Academy

11 oktober

Den unge, britiske rapperen Aitch fra Manchester har sett karrieren ta fyr de siste årene. Låta hans, «Taste (Make it Shake)» tok seg opp til andreplassen på Storbritannias hitlister, og han har samarbeidet med Stormzy og Ed Sheeran for å nevne noen. Nå spiller han i Liverpools o2 Academy.

Billetter kan kjøpes her.

The Importance of Being Earnest, Liverpool Playhouse

11-15 oktober

Oscar Wildes skuespill «The Importance of Being Earnest» var en stor hit da det debuterte i London i 1895 og er et av høydepunktene i katalogen til Wilde. Stykket har blitt modernisert og satt til dagens samtid. Det er en satirisk fortelling om dysfunskjonelle familier, klasse, kjønn og seksualitet.

Billetter kan kjøpes her.

Harlem Globetrotters, M&S Bank Arena

11 oktober

Det verdenskjente show-basketlaget Harlem Globetrotters tar sitt spektakulære show til Liverpool. Forvent forbløffende basket-magi som får deg til å måpe.

Billetter koster fra £22 og kan kjøpes her.

Sofie Hagen: Fat Jokes, Unity Theatre

13 oktober

Den danske komikeren Sofie Hagen har slått seg opp som en suksessfull stand-up-komiker i England siden hun flyttet til London i 2012. Nå kommer hun med showet sitt, Fat Jokes, til Liverpools Unity Theatre.

Billetter kan kjøpes her.

River of Light

21 oktober - 6 november

Liverpools flotte River of Light-festival kommer tilbake i slutten av oktober. Den nydelige utstillingen lager et nydelig lys-spor rundt byen.

Mer informasjon og kart finner du her.

World Gymnastics Championships, M&S Bank Arena

29 oktober - 6 november

Noen av verdens beste turnere kommer til Liverpool i månedskiftet oktober/november for å konkurrere. Konkurransen vil også fungere som en kvalifisering til OL i Paris i 2024, og vil nok derfor tiltrekke seg flere store navn som ønsker å sikre seg sin billett til den franske hovedstaden.

For mer informasjon og billetter, sjekk her.