700 røde har fått fotballturen sin avlystReisegarantifondet trenger tid på å vurdere hvordan konkursen skal håndteres

Norwegian Sports Travel skal ha en gjeld på ni millioner kroner til Liverpool FC.

Tidligere denne uken kom meldingen om at Norwegian Sports Travel (NST) er konkurs, og at charterflyene til hjemmekampene er kansellert. Det gjelder allerede mandagens kamp mot Everton på Anfield.

Ifølge Romerikes Blad er det totalt 700 røde som nå opplever at de får turen sin til Liverpool avlyst – men som vi skrev tidligere i dag har vi fått informasjon fra Liverpool FC om at turene fortsatt kan reddes, dersom de det gjelder ordner seg fly og hotell selv. 

Liverpool FC vil fortsatt kunne selge kampbillettene til de som skulle reise – men disse var ikke betalt av selskapet – så kampbillettene må betales. De det gjelder vil motta en mail fra klubben. Det gjelder ligakampene, og ikke kampen mot Real Madrid i Champions League, der det også var satt opp en tur med chartret fly i regi av NST

Skylder store beløp

Romerikes Blad skriver videre at NST har stor gjeld, og at størstedelen av denne gjelden er til Liverpool FC.

– Selskapet har oppgitt å ha en gjeld på 10-11 millioner. Rundt ni millioner er til Liverpool FC, hvor de har hatt avtale om tilgang til 140 billetter per kamp, sier advokat Thomas Christian Wangen i advokatfirmaet Halvorsen & Co, som er bostyrer.

RB har også vært i kontakt med Reisegarantifondet. Det er fortsatt uvisst om de kommer til å dekke hele tapet. Grunnen til det er at NST ikke har klart å stille en stor nok økonomisk garanti overfor fondet, og at garantikravet økte da selskapet begynte å chartre fly selv. NST skal ikke ha besvart purringene fra fondet.

– Utgangspunktet er at alle som får reiser de har betalt for avlyst på grunn av konkurs skal få penger igjen via Reisegarantifondet. Norwegian Sports Travel har imidlertid ikke oppfylt garantivilkårene overfor fondet, sier advokat Aki Johannes Viitala i Advokatfirmaet Nova DA, som er forretningsfører for fondet.

Han sier videre at Reisegarantifondet trenger tid på å vurdere hvordan de skal håndtere saken.

– Det er uansett viktig at alle kunder som er rammet melder inn kravet sitt til Reisegarantifondet, sier Viitala videre til avisen.

– Har man betalt med kredittkort bør man også melde krav der.