NEW BRIGHTON  Værhardt om vinteren. En perle om sommeren.

New Brighton:Perlen ved Merseys utløp

Helt ytterst på The Wirral, ved munningen av Mersey-elven, ligger New Brighton. Her kan du nyte en utepils eller ta en spasertur langs strandpromenaden på din neste tur til Merseyside.

Liverpool One, Mathew Street og Bold Street har mange attraksjoner å by på, men har du besøkt Liverpool noen ganger og er litt lei av å traske de samme gatene i sentrum, anbefaler vi en tur til New Brighton dersom været innbyr til det.

Engelskmenn trekker også til stranda på finværsdager, og nå som vår og sommer nærmer seg kan en togtur til Wallasey være vel anvendt tid om du får godvær på din neste tur til fotballens Mekka.

FYRTÅRNET  New Brighton Lighthouse, med heisekranene i Seaforth på andre siden av Mersey i bakgrunnen.

New Brighton er en av endestasjonene på den flerdelte Wirral-line i nettverket til Merseyrail. Du tar toget enten fra Liverpool Central eller James Street Station. Fra Liverpool Central tar det 23 minutter til New Brighton. Da går deler av turen i tunnel under Mersey-elven.

Vel fremme tar du til venstre ned bakken til stranda og det nye kjøpesenteret og kjederestaurantene, eller du går rett frem mot tettstedets sentrumsgate, om du heller ønsker å besøke tradisjonelle puber og lokale spisesteder.

New Brighton er en del av tettstedet Wallasey, og ligger helt ytterst på den nordøstlige spissen av halvøya Wirral. Stedet er kjent for sin kystlinje mot Irskesjøen med langstrakte sandstrender.

I munningen av Mersey ligger New Brighton Lighthouse. Et fyrtårn som opprinnelig het Perch Rock Lighthouse. Dagens fyrtårn ble påbegynt i 1827, men det har vært en fyrlykt på klippen helt siden 1683. 

Rett bak fyrtårnet ligger Fort Perch Rock. En kystfestning som ble bygd mellom 1825 og 1829. Festningen ble bygd for å beskytte havnen i Liverpool. Selve festningsbygningen ligger på Black Rock. Festningen er i dag et museum.

FORT PERCH ROCK  Festningen ved utløpet av Mersey er i dag omgjort til museum.

Fra festningen og langs bredden av Mersey kan du traske langs Storbritannias lengste strandpromenade, som er over 2 miles (3,2 km) lang. Promenaden går helt til Seacombe, som er ett av stoppestedene for The Ferry Cross the Mersey, så ferjen over Mersey-elven og en spasertur til New Brighton kan være et alternativ til toget.

I gamle dager hadde New Brighton rykte på seg for å være et yndet tilholdssted for smuglere og vrakplyndrere, stategisk plassert som stedet er ved munningen av elva, og det hevdes at hemmelige kjellere og underjordiske tunneler fortsatt eksisterer i området.

THE BLACK PEARL  Bygd av rekved og annet skrot som havet har ført på land.

Derfor er det nok ikke tilfeldig at samtidskunstnere har bygd en kopi av piratskipet The Black Pearl (Kjent filmene The Pirates of the Caribbean) på stranda ved strandpromenaden. Dette kunstverket, som fungerer som et herlig lekeskip for barna, finner du i området Tower Grounds. Skipet er bygd av rekved og andre materialer som har funnet veien til stranda med tidevannet. Skipet, som ble bygd i 2013, er også blitt et populært foto-objekt, og er mye brukt som fotobakgrunn i forbindelse med brylluper og andre seremonier. Skipet er blitt ødelagt flere ganger av både ildspåsettere og høst- og vinterstormer, men blir kontinuerlig reparert og holdt vedlike av kunstnerne og lokale frivillige.

LIVERPOOL I DET FJERNE  Strandpromenaden fra New Brighton i retning Seacombe.
Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
13.10.2019 kl 21:03

Akademidirektøren snakker for første gang om Duncan-saken

– Ikke alle spillere ønsker å vente og utvikle seg under oss, og det må vi respektere.

+
13.10.2019 kl 17:54

Wijnaldum-dobbel sikret nederlandsk seier

Gini i storform for landslaget.

+
13.10.2019 kl 14:53

– Lagene jeg spilte i manglet alltid en John Barnes-type, det har Liverpool nå

Jamie Carraghers favorittspiller i Liverpool er Sadio Mané.

+
13.10.2019 kl 11:46

– Klopp hatet fokuset på det kommersielle i Man Utd

Derfor sa Klopp nei til Manchester United før han takket ja til Liverpool.

+