93.Fabian Mrozek

Keeper

Mrozek ble hentet fra polske Wroclaw på sommeren 2020. Målvakten ble en av klubbens siste signeringer før Brexit-reglene stoppet kjøp av utenlandske talenter under 18 år.

Fabian Mrozek ble hentet fra ungdomsakademiet til Wroclaw i en alder av 16 år.

Seks måneder etter Mrozeks ankomst, kom det inn flere Brexit-regler i Premier League. En av dem var at engelske klubber ikke kunne hente utenlandske U18-spilere. Mrozek ble derfor en av akademiets siste signeringer fra EU-land.

I hans første sesong for klubben spilte var han inn og ut av U18-laget. Totalt ble det åtte kamper og to gule kort (!) for målvakten. Det ble også en opptreden i FA Youth Cup.

2021/22-sesongen ble ganske lik for Mrozek, som delte ansvaret mellom stengene med Harvey Davies. Det ble riktignok fire kamper i UEFA Youth League og en kamp på benken for U21-laget.

Den polske målvakten signerte sin første profesjonelle kontrakt med Liverpool i juli 2022.

I 2022/23-sesongen tok han over hovedansvaret på U18-laget, samtidig som han også fikk debuten på U21-laget. Totalt ble det 19 kamper (fire på U21-nivå).

På sommeren 2023 var han med Liverpools førstelag til Tyskland på treningsleir før sesongen, en plass han beholdt gjennom store deler av 2023/24-sesongen.

Utover høsten satt han også på benken i flere av de rødes Europa League-kamper. I februar var han med i sin første Premier League-tropp da Liverpool vant 3-1 over Burnley hjemme på Anfield.

På U21-laget debuterte han i EFL Trophy, og spilte totalt 17 kamper.

Mrozek har vært en del av Arne Slots første treninger før 2024/25-sesongen.