29.Arthur Melo

Midtbane

Arthur Melo ble hentet på lån for 2022/23 på deadline day 1. september 2022.

Arthur Melo imponerte i yngre år og under ringreven Luiz Felipe Scolari ble han tatt opp på førstelaget til Grêmio.

Primært ble han kjent som en dyptliggende playmaker eller en sittende midtbanespiller, men han kunne og spille sentralt og komme på løp inn i boksen.

I 2017 etablerte han seg på laget og var sentral i at Grêmio vant Copa Libertadores.

Hans egenskaper til å holde på, kontrollere og sirkulere ballen, kombinert med nærteknikk og dribleegenskaper som nærmest forventes av en brasilianer, gjorde han til en attraktiv midtbanespiller.

Sammenligningene ble trukket til flere Barcelona-spillere som Andrés Iniesta og Thiago Alcântara, og det var nettopp Barcelona, som i kamp med flere storklubber, skulle vinne kampen om signaturen hans i 2018.

Det var også året han debuterte på seniorlandslaget, etter flere kamper på aldersbestemte landslag. Et år senere var han med på Brasil-laget som vant Copa América på hjemmebane.

Sommeren 2020 ble han en del av en bytteavtale hvor Miralem Pjanić gikk til Barcelona, og Arthur havnet i Juventus.

På deadline day, 1. september 2022, ble det klart at Liverpool sikret seg brasilianeren på lån for resten av sesongen.

Fikk sin Liverpool-debut da han erstattet Harvey Elliott etter 77 minutter i det forsmedelige 4-1-tapet i Napoli en snau uke senere. Det ble de eneste 13 minuttene han spilte for Liverpool. Etter det ble han langtidsskadet og kom heller ikke på banen igjen i de siste ukene av sesongen før lånet var over. 


Skadehistorikk

3. oktober

Fikk en avrivning i en quad-muskel, som er en av de store musklene på fremsiden av låret, under trening den 3. oktober. Dette var dagen før hjemmekampen mot Rangers. Gjennomgikk en operasjon påfølgende helg. Var tilbake igjen i full trening i midten av februar.