Allan Rodrigues de Souza

Midtbane

Status

Lånt ut til Fluminense

Liverpool bekreftet kjøpet av den brasilianske tenåringen Allan Rodrigues de Souza fra Internatcional den 2. september 2015.

18-åringen ble umiddelbart sendt på utlån til den finske klubben Seinajoen Jalkapallokerho, hvor han ble finsk seriemester før han returnerte til Liverpool i slutten av oktober 2015. Den 18. januar 2016 ble Allan sendt på et nytt utlån. Denne gang til belgiske Sint-Truiden.

Unggutten, som sliter med å få arbeidstillatelse i Storbritannia, har landskamper for Brasil U20.

5. august 2016 bekreftet Liverpool at Hertha Berlin hadde sikret seg Allan på lån resten av sesongen, etter å ha vært en periode på prøvespill under pre-season. Her fikk han spille totalt 16 kamper - 15 av disse i Bundesliga.

Den 31. august 2017 ble et nytt sesonglangt låneopphold bekreftet for brasilianeren. Denne gang hos Apollon Limassol på Kypros. Midtbanespilleren var plaget med en skulderskade gjennom hele sesongen på Kypros, men fikk 20 kamper for den kypriotiske klubben før han måtte operere skulderen tidlig i april. Dermed var sesongen over for hans vedkommende.

Den 25. juli 2018 opplyste Liverpool FC at 21-åringen hadde skrevet under en kontraktsforlengelse, og at han også hadde signert en låneavtale med Eintracht Frankfurt ut sesongen. Det ble avbrutt i februar, da han returnerte til hjemlandet og ble lånt ut til Fluminense. Der ska han bli til 31. desember 2019.

I Liverpool fikk vi stort sett bare se midtbanespilleren på bilder. Uten arbeidstillatelse, ble det ingen kamper for de helrøde. Han ble lånt ut til SJK i Finland, Sint-Truiden i Belgia, Apollon Limassol på Kypros, og både Eintracht Frankfurt og Hertha Berlin i tysk Bundesliga.

I 2019 ble han lånt ut til Fluminense i hjemlandet. Der har han gjort sakene sine bra. Så bra at han ble kjøpt av en annen brasiliansk klubb: Atlético Mineiro.

Ifølge Liverpool Echofår Liverpool 3,2 millioner pund for spilleren. LFC har i tillegg krav på 10 prosent fra videresalg